Skip to main content

Bukan Malas..Tapi Gatal-gatal

hahaha tajuk jek..dah terbeliak...

aku bukan malas nk hupdate...citer mmg banyak yg tertangguh...tapi..
aku di serang2 gatal2....hahahahahaa bkn lah...miang ok dok bertapa kat KBB tu...giller xleh blah,.,camner lah mereka leh berpuluh2 taun berkubang dlm KBB tu kan?

Tulah yg tetibe aku dpt keinsafan..yg mane xtau bape lame nk bertahan dlm diri..keh keh.... tp paling kesian..kalo tgk PC engineer pon maha hazab..ngan line internet yg tahap aku nye kesabaran bagai nk bakar KBB ok..pdhal nk bukak page Masairlines jek..tp subhanallah..tgu sampai nk 15min.....lom lagi nk click..mmg menguji..lepas ni..xmo kondem depa dah...mmg ade hikmah kene anto selongkar KBB ni..baru lah tau kan..ngah keadaan opis xbape nk sejuk..dok kat HQ..amik ko..sampai kecut2 kulit..xtahan sejok..kekeke

ok lah..nnt uodate later..gamba pon bkn nye aku snap pon..giller concentrate wat keje kan..ahahahahahaaa...podahhhh...seb bek farah kawen esok..kalo idak..mmg aku bertapa lagi 2days tok ronda2 alor setaq ni kan...

ok gut 9te.....

nota kaki: wa frust xdpt tgk nur kasih malam nih...grrrrrrr

Comments

cyanamoose said…
akak bersyukur dpt bertapak di HQ yg sejuk tu. dok dlm kotak2 ijou lg baik dr dok ngan hampas padi.. hiks.
didi said…
miang2 gatai kene debu padi ke? ekekek takpa janji jgn gatai2 menggatai.
Queenin Murni said…
ohoo...bagus la ko dah pandai gatal.. hahaha!

pi la catch up tv nur kasih dgn kadar segera.. sebak beb part katrina kata: dia redha laki dia tak adil, syg nur lebih, dgn nur dia bahagia,bercahaya.. dia redha, as long as she stays as his wife. huwaaa.. sayu ok, nak nak pulak kite dah tau yg si kat mmg tunggu time jek ka. (saje jek aku kasik potong feel ko.. ahhaha)
Yun said…
warghhh nur kasih..xpe aku kan dah tau jgk jln citer dia..xdek lah terkilan mane kn kn kn

gatai dowh..ni pon aku masih ala2 kera jek..garu sane garu sini....

p/s: ok ah.. kan..aku reti lah jugak nk gatai2 kan..dr aku xdek perasaan gatai langsung kan? hahahahaa

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…