Skip to main content

Seronok

Juz nk bgtau...weekend lepas adelah yg TERBAIK!!!! hahahahaa

sebab....

seronok dpt berkumpul ngan geng2 sehati berdansa..ahaks... oppss geng2 mase tym kat dungun...as usual yang ade Aku, Eiy, nurul, Farah the pengantin, Lubna, R-yern & Mona [asal ade 9 org..tp..kan dah kate...as usual..yg 7org ni jek yg sentiasa ade if ade gath ke ape ke...kan..hehhee..yg xdek dlm list tu abaikan jek]

even aku smpai ketika majlis nk berlangsung kan..tp happening nye mmg tak terhingga...mmg xdpt lah nk abiskan gossip...tp syukur sbb hubby farah kasik chance kami teros bergosiip malam ahad tu dengan rela hati menjadikkan umah mereka as port kami yg masih tgl iaitu aku, nurul, eiy & fara tok teros bergossip..yang fara tu plak...mmg xberubah even dah jadik isteri org...nurull..relax jangan nanges ok..kalo ko nanges nnt aku nk nanges jugak..sbb nye...even dah 4org kawen..tp yg fara ni paling terasa lah kehilangan geng bujang kan..hope Fizi akan maintain sporting & fara maseh berkelakuan seperti bujang jugak..xdeklah kami terasa ke ape kan..akan kehilangan seorang geng bujang..tp nurul..kite kene maintain kebal ok!

thanx jugak kat suami2 kowang yg sangat sporting melepaskan sehari dua utk isteri2 mereka berjimba ngan geng2 lame...bukan selalu kan..but mmg best lak suami2 kowang ek...sbb xsuke menyibok di kala kite bergossip..ke mereka malas nak melayan or xsaNGGUp nak dengar gossip kite yg maha lagha...keh keh keh...

tp seyes teringat..dr zaman kat kolej pantai smpai le ke redang ek...uall rocks ok!

& tetibe teringat mase lubna kawen sbb dia yg memecah kan tradisi tukar status dr bujang ke alam perkahwinan ni...kan..seyes mase tu mmg ramai antara kite yg menitikkan air mate..termasuk guewe,,,sedih+ gumbira tgk membe bahagia...sedih sbb takot kitaorg akan makin berjauhan..tp tu lah..suami mereka ni sporting...tah mcm mane plak naseb aku akan dtg kan..wallahua'lam..redha ajeklah kan...

back to da story, Mona nye majlis awal dec ni..xsabar nk berkumpul lagi..paling syiok..aku yg mamai mlm td sbb dah tertido awal dek kerana kepancitan kan...tersedar wonderpet aku berbunyik..hahahahaa

sms dr fara berbunyik begini " kawan2, fizi ckp u all sume dijemput berkampung kat umah saya mase kenduri mona nnt..hore..seronot.." aku yg mamai tu sempat kate...horeyyyyy!!!!!!!!! & teros smbung tido..hahahhaa Fizi....ko mmg best! thanx a lot sbb jadik terlampau sporting..keh keh...lagi sebulan kami akan berkumpul lagi..hope jgn lah aku ade hal laen kan..kang byk gossip aku terlepas lagik! hehehehehehee

tapi terharu ngan Lubna sbb pengorbanan dia yg suppose exam pd hari sabtu tu kol 4.30-6.30pm..tp kol 2pm masih kat cheras..dah lah exam kat Kuala terengganu..& seb bek mmg nasrul F1 terhandal hari tu...seb bek kak peace xmuntah hijau..hehehe..& great to know yg Kak peace selamat menduduki exam even sampai kol 7pm...hehehe alhamdulillah & thanx to penjaga exam sbb bg peluang even my fren sampai lambat...



to Fara & Fizi..Selamat Pengantin Baru [sila nyanyi lagu Selamat Pengantin Baru skali..baru dpt feel nye] & hope ikatan ni akan berkekalan selamanya...amin


weols termasok....amy [ye ke...tah lupe plak name bdk yg pegang anak dia tu...hehehe]
sob sob tym ni kak peace dah balik ganu...


ok layan kan gamba 2 ketui ni...

Nota kaki: xsabar nk tunggu mona ngan abg botak bersanding..hahahahhaaa [matilewakukenehempuknganmonanantisbbmengutuksidafikekekekee]

Comments

saifurudin said…
haish bergooooooosip je kejeh! .. huhu
Yun said…
jeles lah tu,...

weh aaron..membe aku kem salam..
sume kate ko adik aaron..hahahahaa
ayuniza said…
ha,,ha,

still x berubah korang,,,tp yg superb berubah,,,lubna lor,, aku puas tenung 2 kali br perasan siut,,, hati gumbira tuhhh,,,
saifurudin said…
cheh .. banyak lah ... haish .. ssh tul ar mcm nih ..
Yun said…
ija: hehehe tu lah kami...berubah size aje...len2 totap same..keh keh

sepul: sudahhhh lahhhhh...dengki sungguh xdpt join sekaki bergosip!
Anonymous said…
yunzzz....

aku hampir menitiskan air mata tadi time bace blog ko ttg kite...gosip gosip n erus gossip...arap2 kita dapat rezki kawin ngan laki yang snggup tinggalkan kita tuk seminit terasa bujang...hehehe...

looking fwd nak jumpe tyme mona tawin....tak sabar nak updates gossip...

btw na tak dapat nak datang exam katernye..tapi i've got a story behind...so check it out k...

xoxo
c yah...

(rase tak cam gossip girl versi malaysia...ceh berangan serena...hehehe)

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.