Skip to main content

Subjektif

means...tiada sempadan...bagi aku lah kan..sbb Subjektif memberi laluan pd setiap org meluahkan idea@pendapat sendiri...

sebagai contoh

Definisi Gembira

  • Kau - dpt bersama org tersayang setiap saat dah kire happy sangat [melampah lah kan..hehehee]
  • Kamu - dapat bonus tetiap bulan di kire bende paling gembira dalam hidup [ade ke?]
  • Dia - Dapat makan kat Kazaara bersama rakan2 gossip sambil mencuci mata...dah di kire menggembirakan hati pada hari etrsebut
  • Saya - dapat bersama2 keluarga time hari raya..dah terlalu gembira lah tu

pada Aku plak - dapat tido di kala kengantokkan yg terAmat sangat pada waktu ini adalah perkara paling akan membuatkan hati saya girang gumbira pabila bangun dr tido nanti...huhuhu :P




Boss....boleh kah saya tidor sebentar,...kerena itu sahaja yg bisa membuatkn saya rase gembira nak wat keje nnt...skrg sy sungguh xgembira nk buat kerja nih...haih****

Comments

Queenin Murni said…
kau= akak

kamu= kite semua kot? :P

dia= alor

saya= aku kot?

boleh amik subjek lain tak unt isu subjektif ko ni?? kah kah kah!
Yun said…
ko nak isu ape plak?
td aku juz terpikir gembira jek..sbb aku akan gembira kalo dpt tido sejam dua..hahaha ngantoksss gillosss

sila kemukakan isu ape..menarik puler jadik nye...

nnt aku hupdate isu2 baru plak..hahaha

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.