Skip to main content

Badigol Sood

If Dania said "Degil bin Degol" diz tym aku nak kater..."Badigol So-od" betui lah plak

why Badigol So-od...sbb aku mmg nak jek membebel maki hamun jek kat org-org tertentu nih. org2 tu terdiri dari.....erm Tuan Bawah Umah aku & org PKNS...

Alkisah nye begini, di sebabkan hormon aku pon xberapa stabil minggu ni..makanya..nasib mereka lah kene tempias ketidak stabilan hormon aku kan...

KES 1
semalam, aku lupe plak pagi ke tgh ke ptg ke...org PKNS call aku,

PKNS: cik khairunnisa?
Me: Yupp
PKNS: sy nak cakap pasal isu rumah bawah
Me: oh, ok...sila lah
PKNS: kami nak dtg betul kan, saya nk tau bile cik ade di rumah
Me: After office hour, meaning after 6pm or weekend ni
PKNS: lepas waktu kerja tak boleh cik. weekend ni plak dah lambat sangat. isu ni dah lame dah, kalo boleh kami nak setel kan secepat mungkin
Me: [by this tym aku dah berasap ok!] not my fault ye encik, sy buat aduan tu pon dah lame. tindakan PKNS tu yang lambat, skrg ni encik nak suruh saya cuti semata2 kerana encik nk setelkan kerja encik yg encik sendiri tangguh lame. takkan saya nak korban kan cuti saya kerana itu? pikir logik sket encik. kene ade win-win situation lah
PKNS: *pap* tut tut tut****[bunyik telefon di letakkan]
Me: Cett...baru kene sembur sket dah letak

(macam ni ke mereka melayan org yg bernama customer? sesuke ati jek men letak..dah lah xbais diskus kan..nk mementing kesenangan sndr jek..pkr jugak lah hal org len plak kan!)

KES 2

Malam puler..ketika aku nk kuar dr parking Mid Valley

Tuan Umah: Salam Yun, lame xdengar berita.
Me: wslm, erm mmg lame...xdek mslh kan...
Tuan Umah: ni Kak Lini nk cakap sikit
Me: owh ni mesti pasal Umah bawah tu
Tuan Umah: ha ah, dia call kak lini tadi, bgtau yg org PKNS nak dtg repair, & dia nk mintak Yun ade di rumah bile org PKNS tu buat keje baik pulih.
Me: org PKNS tu dah call sy, tapi mereka tu cam melampau plak sbb isu ni dah lame..tetibe nk setelkan cepat sbb dia kate dah lame & bg kite short notice mcm ni, saya mane blh amik cuti sesuke hati kan....saya pon ade masalah lah..kalo sabtu ahad tu insyallah saya ade jek dekat umah..
Tuan Umah: ha ah ek, betul jugak kate yun, xpe nnt kak lini bgtau tuan umah tu semula, tapi dia minta no phone yun, kak lini bagi boleh?
Me: boleh jek...bg jek...nnt sy deal ngan dia jek
Tuan Umah: ok, nnt ape2 hal akak call balik

KES 3

xlame lepas tu....Tuan umah bawah pulak yg call

DD: Yun Tgh drive
Umah Bawah: erm akak ni tuan umah bawah umah yun, nak bgtau pasal org PKNS nak datang baiki umah pd sabtu ni
DD: kol brape kak?
Umah Bawah: dalam kol 10am
DD: ok, nnt saya bgtau Yun

perghhhh tensi guwe ok......sape lah nk aku jadik kan mangse tok bertapa kat umah sabtu ni...disebabkan aku xdek kat umah sabtu ni kan...haih!

Comments

cyanamoose said…
kalo ko tkde nnt kalahlah team hijau. lagi parah sume orng tkdpt adiah... ko kan sekrng dh pegang AJK adiah... nnt simpan sket utk aku yer. lalala
Yun said…
cyana: dr aku simpan tok ko..bek aku simpan sndr wat kenang2an dlm tido..hahahaa

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…