Wednesday, November 4, 2009

Badigol Sood

If Dania said "Degil bin Degol" diz tym aku nak kater..."Badigol So-od" betui lah plak

why Badigol So-od...sbb aku mmg nak jek membebel maki hamun jek kat org-org tertentu nih. org2 tu terdiri dari.....erm Tuan Bawah Umah aku & org PKNS...

Alkisah nye begini, di sebabkan hormon aku pon xberapa stabil minggu ni..makanya..nasib mereka lah kene tempias ketidak stabilan hormon aku kan...

KES 1
semalam, aku lupe plak pagi ke tgh ke ptg ke...org PKNS call aku,

PKNS: cik khairunnisa?
Me: Yupp
PKNS: sy nak cakap pasal isu rumah bawah
Me: oh, ok...sila lah
PKNS: kami nak dtg betul kan, saya nk tau bile cik ade di rumah
Me: After office hour, meaning after 6pm or weekend ni
PKNS: lepas waktu kerja tak boleh cik. weekend ni plak dah lambat sangat. isu ni dah lame dah, kalo boleh kami nak setel kan secepat mungkin
Me: [by this tym aku dah berasap ok!] not my fault ye encik, sy buat aduan tu pon dah lame. tindakan PKNS tu yang lambat, skrg ni encik nak suruh saya cuti semata2 kerana encik nk setelkan kerja encik yg encik sendiri tangguh lame. takkan saya nak korban kan cuti saya kerana itu? pikir logik sket encik. kene ade win-win situation lah
PKNS: *pap* tut tut tut****[bunyik telefon di letakkan]
Me: Cett...baru kene sembur sket dah letak

(macam ni ke mereka melayan org yg bernama customer? sesuke ati jek men letak..dah lah xbais diskus kan..nk mementing kesenangan sndr jek..pkr jugak lah hal org len plak kan!)

KES 2

Malam puler..ketika aku nk kuar dr parking Mid Valley

Tuan Umah: Salam Yun, lame xdengar berita.
Me: wslm, erm mmg lame...xdek mslh kan...
Tuan Umah: ni Kak Lini nk cakap sikit
Me: owh ni mesti pasal Umah bawah tu
Tuan Umah: ha ah, dia call kak lini tadi, bgtau yg org PKNS nak dtg repair, & dia nk mintak Yun ade di rumah bile org PKNS tu buat keje baik pulih.
Me: org PKNS tu dah call sy, tapi mereka tu cam melampau plak sbb isu ni dah lame..tetibe nk setelkan cepat sbb dia kate dah lame & bg kite short notice mcm ni, saya mane blh amik cuti sesuke hati kan....saya pon ade masalah lah..kalo sabtu ahad tu insyallah saya ade jek dekat umah..
Tuan Umah: ha ah ek, betul jugak kate yun, xpe nnt kak lini bgtau tuan umah tu semula, tapi dia minta no phone yun, kak lini bagi boleh?
Me: boleh jek...bg jek...nnt sy deal ngan dia jek
Tuan Umah: ok, nnt ape2 hal akak call balik

KES 3

xlame lepas tu....Tuan umah bawah pulak yg call

DD: Yun Tgh drive
Umah Bawah: erm akak ni tuan umah bawah umah yun, nak bgtau pasal org PKNS nak datang baiki umah pd sabtu ni
DD: kol brape kak?
Umah Bawah: dalam kol 10am
DD: ok, nnt saya bgtau Yun

perghhhh tensi guwe ok......sape lah nk aku jadik kan mangse tok bertapa kat umah sabtu ni...disebabkan aku xdek kat umah sabtu ni kan...haih!

2 comments:

cyanamoose said...

kalo ko tkde nnt kalahlah team hijau. lagi parah sume orng tkdpt adiah... ko kan sekrng dh pegang AJK adiah... nnt simpan sket utk aku yer. lalala

Yun said...

cyana: dr aku simpan tok ko..bek aku simpan sndr wat kenang2an dlm tido..hahahaa

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...