Skip to main content

Antu Pokok Pisang

Yumi ni anak buah farah the pengantin tu..hehehe anak abijae [name glemmer abg dia] ngan kak pidah [kakak ipar dia], yumi ni ade adik, name amani & ade lg sorang tp dlm pewut lagi..ahaks...

ok, dia ni sangat lah pandai bergaya...even baru 4taun rase nye & ckp xleh blah ok..sebijik cam farah..mmg betol anak ngah ni namenye....tp paling best mase aku ke umah farah tok makan nasik ayam ahad lepas, dia dok belek kad ucapan selamat pengantin baru farah kunun2 wat bace buku....

korang nak tau citer ape dia bace kan tok aku? erm citer dia bertajuk "Antu pokok pisang" ..siap mulekan dengan di sebuah kampung ade pokok pisang..di pokok pisang itu lah antu duduk..di mana antu nya amat seram...eee serammm....serammm....pehtu dia teros menceceh tah ape2 tah...imaginasi thp dewa ok...dah lah semua kerektor katun dia masuk kan dlm citer dia tu..keh keh..pape pon Yumi...you mmg best.....yg xthn dok bilang lipatan lemak di pinggang...ade 4 semua nya..keh keh..lawak jek ...& ayat selambe cam farah....

depan camera...dia mmg pantang....ape gaya yg dia xleh buat..tgh menangis..if ko suh dia posing pon dia akan sporting posing tp still melalak lah..hehehe

comei kan dia...adik dia Amani..agak serius org nya....& yg akan kuar nnt xsure plak...hahaahha

yg xtahan..aku ade amik gamba dia mase kat dewan..std bebudak kan...nk tgk lepas amik....

ko tau ape dia komen?

"gambar amy cantek..tapi gelap"
cettt!!!!!! nk jadik komentar plak..kekekeke

gamba ni mase kat umah farah..b4 gerak makan nasik ayam kat umah mak dia..
tym ni aku tukang amik

xleh jadik aku nak masuk jugak kan
ha amik ko...apsal...eiy sekerat jek..mate aku plak cam dah nk lelap & senyuman plak xikhlas
yg geram 2org kat tgh maintain jek...aku ni punye jari dah berbelit2 xtau mane nk pegang camne nk tekan camera phone tu..hahahahaa

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…