Skip to main content

Makan Tym

Lets makan uols...

after jamuan raya kecil2an...we plan to adakan makan2 for En. Abd Halim yang akan berangkat ke Makkah...hope dia akan mendapat haji yg mabrur...amin

here some the foods yg menggunakan konsep POTLUCK....hehehe jadik menimbun plak makananya....jgn xtau..Kurma kambeng pon ade ok! hehehehe



layan kn aje lah gamba2 ni ok...nk tau cerita len yg telah dikarang oleh akak sunplawer...sila lah ke blogs kak sunpalwer

Nota kaki: Kuih kole tu sedap...Mira sila lah tatap gamba nye ok! hehehehe :P

Comments

Mira Suhani said…
erk aku mampu aku mampu megenali bnd itu walaupon tanpa membesarkan gambar..sepertinya lazat dan agar2 coklat itu jugaaa nmpk menyelerakan
mama tisya said…
sgt suka ngan puding jagung yg pn murni tgh cilok b4 majlis bermula itu...hehehee
Yun said…
mama tisya: yupp
puding jagung tu mmg lazat...
xpe sy dah order suh kak dila buat lagik...[hahaah xmalukan saya]..keh keh..janji dpt! ade aku kesah!

mira: hehehe tu lah saje jek kasik ko meleleh.....keh keh owh agar2 cokelat tu senang jek aku rase..ko leh buat sndr tu
Mira Suhani said…
harus boleh buat sendiri tp sedap ke idak xtau la kan dan aku rasa ptg ni jugak aku mo buat
Yun said…
wow..semangat!!!

caiyok2!
Mira Suhani said…
aku sudah berjaya buat agar2 cokelat tu tp warna dia xsama mcm kakak opis ko buat..huhuhu
Yun said…
mira: hehehee..xpe cube lagik sekali nnt..same ke idak kalernye.... xpon nnt aku tunjukan hasil aku punye plak..hahhahahahahaa [tp xtau bile kerajinan tu nak mai kan]
didi said…
hoooo sodap2. mkn2 jgn lupe mission kate moss figure u tu. hikhik.
Yun said…
DD: owh i maseh berdisiplin tang tu..ahaks....wait & c..jgn u jeles nnt lak..keh keh
Mira Suhani said…
even warna dia xsama tp ada rasa la..nnt aku post agar2 tu ke kerinchi..

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…