Monday, December 14, 2009

Aktiviti Berfaedah

Nak ke kelas deco mendeco ni dah lame dah....tapi ni baru lah terlaksana...dulu byk sgt alasan...padahal ngelat...oppsss bukan..sebenarnyer menunggu kawan2 yg nk join sekali tu yg masalah..asik time free masing2 xsame..last2 malas dah nk janji ngan sesape..bek wat sndr jek..senang..hehehehee

ekceli xdek lah plan..aku juz servey utk class januari nnt..sbb januari aku xdek plan ape2 aktiviti utk weekend kan...tu yg juz google ape yg ptt..hehehehe bukan plan utk ujung minggu lepas..tapi dah cekgu decor2 kate..sabtu 12/12 ade class & masih kosong..ha aku xpikir pjg...ON jek lah..hehehe

owh lupe aku survey kat sini AnisMagicFingers

makanya...sabtu dr kol 12-5 aku berjaya lah masuk ke kelas arty farty...huk huk...ala2 cam masuk tadika...belajar main ngan gam+kertas++++ lah....
best jek kelas tu sbb aku ber2 ngan wana jek [baru kenal mase kelas tu]....& ala2 one-2-one session lah kan....tp giller geletar nk tekan piping tu...tah ape2..penyakit parkinson tu muncul plak..haih* tp mmg payah rupernye nk deco2 ni..mmg ptt pon rege dia mahal kan..leceh ok!..haih*....xpe nnt leh asah bakat....hahahahaa...opppsss minggu ni blk kg..hehehhee

selain decor....kak anis ngajo wat moist choc cupcake .. hehehe xpe nnt kite try sndr plak...

tp mmg class tu best....rase cam kejap jek 5jam tu..rase cam x puas jek..tp puas ati lah...sbb dpt ilmu yg sgt berguna kan...kasik makcik aku tgk pon..dia pon teringin...aku pon volunteer tok buatkan mase besdae si ema amoi..bln february nnt..hehehehe

owh lupe..lepas abis class aku ke Klang..hehehe singgah umah makcik..mane larat aku nk melahap 16bijik cupcake tu kan...tu yg makcik aku pon teruja...alah bukan aku xpenah buat kan cupcakes ni kan..cume xdek skill nk decor2 ni..skrg ni tau lah nk gune nozel [ye ke name dia] no bape tok rumput..tok bunge tok mcm2 lah kan...kire good experiance lah join class ni..& mmg berbaloi2-baloi..sbb sifuu nye pon...bg tips mcm2...payah nk dpt dlm buku kan..hehehehe sbb tips kan based on experiance..ahaks...

for those yg nak join..januari nnt ade class lg...hehehee ape yg leh aku ckp..berbaloi2 lah utk beginner cam aku kan....

sekali borak2..aku cam penah tgk jek akak ni..ruper2nye senior sekolah aku..teros lah..flash back ke zaman sekolah..hahhaa & kg dia plak..kat kandang jek..sebelah kg aku jek..heheheehee wat a small world kan..hehehe

Nota kaki: kak anis..rumah comei kak anis mmg comei..hehehee

5 comments:

Queenin Murni said...

cantek!!!!!! aku sukaa! aku suka!!!

Mira Suhani said...

kek besday aku xde ke???aku pon nk join gak boleh??

mama tisya said...

wah pegi kelas decp cuppies...tringin gk nk p tp tula dk tangguh2 sambil tgu kwn2 yg free langsung tk p smp sudah...hah lps ni leh la wat bisnes cupcakes tkpn bw utk potluck ISD kn :-)

Yun said...

murni: mmg lah ko suke..sbb ko dpt seketui kan...:P

mira: keke besdae ko..kene tgu taun depan...smlm aku lupe nk bwk tok ko...haih*..len kali lah...

mama tisya: erm...xyah tgu kawan..pg jek...senang...kompem xdek tertangguh2 lagik..hehehe

cyanamoose said...

wey, untuk aku tkdak ka? nie yg mo claim besday tahun depan nie. hehe. so dah bukak order ka?

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...