Skip to main content

Yeay~~Selangor Cuti....

Semua sedia maklum...JUmaat Lepas, pekerja2 di Selangor cuti sempena ulang tahun Sultan nye... aku tidak terkecuali..sbb opis aku dlm kawasan selangor....

makanya....dpt lah menikmati weekend yg pjg....

mule2 peneng jugak memikirkan apelah aktiviti yg di buat weekend ni..sbb xbalik melaka kan...

asalnye, plan Jumaat tu aku nk ke Bangi..settel kan keje sket...& lepas tu cargas ke Bandar Putera, Klang tok ke rumah makcik aku...& ahad plak chow ke Jerantut sempena majlis sambut menantu di rumah makpak nye...

tetapi plan telah di ubah.....setelah Murni mengajak aku serang Warehouse sales crocs kat The mines....so jumaat lepas seawal jam 9am..aku gerak dr umah...g tuang minyak vagai..baru lah ke bandar tasik selatan...& lepas tu...menumpang kereta puan murni utk ke the mines....huhuhu dpt jumpe adam si macho boy sekejap...tp adam ala2 malu gitew...maybe segan org dtg umah..poyo lah pulak...

nak masuk ke tempat sarang rebutan tu kene beratur...45min jugak lah kaki aku kejang disebabkan berdiri...tgk org rembat...mak eihhh cam murah bebenor...tapi hakikatnye..xdek lah murah mane yeeeeeee....murni rembat lah utk family dia..yg aku..hny rembat gamba...sbb ape yg aku nak xdek yeeee di situ...hehehee & konsep aku skrg..kalo mmg xgune..jgn harap aku nk beli..takot jadik koleksi kasut dlm kotak xdiguna pakai dlm rak kasut kat umah tu.....bagus kan aku skrg...dah reti berjimat cermat sket dlm memberi barang mengikut keperluan...ahahaha
org mmg ramai & mmg sesak..pdhal tpt tu yg kecik sebenarnye....tp ape yg blh di komen....Harga dia xdek lah murah mane..bek i ddk depan PC....skodeng mane2 belog yg juai online..lg murah..leh dpt kaler yg kite minat kan..hehehehee

abis jek serang crocs, kitaorg jln2 & murni kuar idea bernas tok tgk wayang....makanya..belilah tiket New moon..hehehehe & budak tiket tu pon sengal....org ckp twilight...dia kate toilet....org kater nk new moon..tah citer ninja mane dia promote....org nak beli tiket 2.10pm../leh plak yg di print tu tic kol 5.10pm..kekdahnye..aku wat konklusi..mamat tu xdek hati& perasaaan nk keje hari tu..di kala pekerja2 di selangir tgh sakan bercuti!

& lepas beli tiket....kami makan di KR..hoyey....tercapai dah impian tekak...lepas ni DD..jgn lupe date kite di delicious ok! & 5lbh jugak lah pulang..lepak seround dua..sementara tgu nk ke toilet di rumah murni...lepas tu baru aku gerak ke Bangi...haih****kat Warta bangi..aku berjaya merabak kan poket dengan membeli hadiah kawen kengkawan yg sangat ramai nk menamatkan zaman bujang bulan nih..haih* xpe i beli kat romantika jek..sonang....sampai umah malam tu..kol 8lbh jugak lah...g ronda2 pasar malam dulu..sekali crocs ciplak..yg bile pakai pon same jek rase...kan...baru rm35...hehehehee

oleh sebab kepancitan+kemalasan..aku xpegi pon umah makcik aku...hehehehe last2 bilemane mak aku tepon...tadah telinge ajekah kene bebel..keh keh keh

Comments

Queenin Murni said…
wow!! sasanyer lengan yg ada sticker i love crocs itu! hahahah!
Yun said…
tu lah...lengan sape lerrr tu :P
cyanamoose said…
pergh! teruja akak tgk lengan. dah la ade sticker! ptt tulis i'm soo sasa! haha
amoi said…
bli ngan aku jek..hehe...

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.