Skip to main content

Italiano

Story mory bout besdae sazz lom berakhir...

as ape yg di rancang, smlm kami ke d'curve tok sawan2 abiskan duit dlm poket...hehehe actually plan asal tu utk annual dinner [hehehee...gelak sila jgn besar ok!] utk GGO & sempena meraikan anniversary GGO's yg pertama kan....

kebetulan dirancang dah lame....tup tup asik di postponed...kekdah nye...smpai nk ke besdae adik bongsu....teros lah plan ditukar.....utk adekan majlis semua serentak..jimat kos..jimat masa jimat minyak kete yg terbabit jimat napsu serakah tok melantak jimat kalori & penjimatan yg maha hebat

asalnye...pilihan org paling tua nk makan di Merche.....tapi kekdahnye..dia dah kayape di sebabkan meknab terchenta....."tu lah..syg awek di manje2kan...kan dah rabak poket tu"...makanya...dia request utk serang ke mane2 kedai makan mampu bayar...hehehee

so, oleh sebab aku ni bab makan..tarak hal..biarkan dia decide mane yg dia mampo ajolah kan....so, semua pon setuju supaya org yg paling tua...rambut dah makin lobhang sana lobang sini tu membuat keputusan....makanya...dia telah memilih kedai italiano...amboi..tekak.....xtahan....terus lah mlm smlm name ayunio sesuwai utk cafe yg diserang..hak22

oleh sebab besdae sazz maka, kapten adi di mintak utk order makanan..padahal..aku dah blurr abes tgk name2 menu dia...mak eihh xpaham den nk sebut..al-maklomlah..org kampung yg selera makan sambal belacan ngan sambal jawa jek....name mmg blh ditukar ikot musim..tp tekak ni payah plak nk diubah..lebih2 lagik...suara yg nk terkeluar tu membuatkan lidah ku tergeliat pulerrrrrr
mak eihhh...ade plak name tuan yg memilih..

disebabkan kapten adi dah memilih di bantu oleh besdae gurl...makanya....utk serve makanan...besdae gurl di minta berbuat baik + belajar utk lebih rajin melayan tetamu..hehehee

licin semuanya...kesian nyiok kebana...sbb segala2nya kurang kene ngan tekak...asik masuk kedai teh ais...kami pon nak masuk kedai minom pepsi sampai kembung kan...

oleh kerna nyiok kebana sibok wat cookies [akhirnya...kene modified blk..sbb xlepas QA..larikkkk]
makanya, dpt kek segera dr ladang SC...ahaks....niat nk beli SC masuk coffee bean...bapak pelik kek ni xsame..ruper2nye aku salah masuk kedai...lawak jek....
Happy Besade Dear Sazz

& setelah semua kekenyangan..semua sakan berposing depan pokok xmas...mcm esok semua mampo bgn kol 10am jek rupernye..pdhal esok kene meratap jem pagi2 hari nk g keje kan....

dan cerita ni aku tamatkan di sini..sbb lenguh dowh nk menaip....
nk tau citer selanjutnye..sila lah ke belog nyiok kebana [di sini]

www.italiannies.com.my

Gambar2 dr kamera nyiok kebana...
baru ku perasan..smlm xsempat posing ber3 mcm selalu..haih*
tapi smlm...aku bergambar ngan nyiok dewi kenchana...
aksi xleh belah dr aku...
giller lah..
tah sape nye gamba aku tgk yg sampai meluat lagu tuh!
opsss malu nk posing muke tembam sgt...tyn jek lah tangan + jari yg kurus tu...ahaks

Lupe plak nk bg tips makan kat italiano nih...
- kalo pg sorang2 rugi...sbb xdek peneman plus..kompem xlarat nk abiskan makanan yg byk plus harga akan jadik mahal
- kalo pg ber2 .. ok lah..terasa romantik seperti makan di cafe world dlm fesbuk tu...hehehehe
- kalo rase nk jimat pegi lah dlm kumpulan 4-6org....leh makan byk jenis sbb menggunakan konsep sharing is caring....sbb kat sini kalo ko beli utk sorang ala2 leh makan 2-3org..hehehehe
- pastu sini pon best utk melepak sambil refill air pepsi sampai kembung...


Nota kaki: kitaorg cek..ade tulisan Halal..tp lupe nk tgk sijil HALAL tu ade ke idak...haih* kealpaan ni xleh dielakkan bile perut dah masuk angin

Comments

cyanamoose said…
a' ar la...ptt ase tk complete. sbb tkdo gmbo ber3. nie kes kenanga la.. gmbo paling meriah!

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.