Skip to main content

Boys Over Flowers

Setelah sekian lame xmelayan cerita Korea...kini aku kembali menjadi pencinta cerita korea....rase last drama korea yg aku layan adalah...."Sassy Girl"....lepas tu semua citer korea aku anggap xmenarik..hehehe

Drama ni kebetulan aku layan mase last week...Jumaat mlm sabtu...kan dok kat kampung..mak ngan adik aku dok melayanm cerita ni....aku yg xtau nk watpe mlm tu...sbb xdek ape yg menarik nk di surf kan..+ boring lah kot...join jek lah mereka melayan cerita korea...mak aku siap bg service FREE utk menceritakan al-kisah 3episode yg aku xtgk..sbb ni cerita baru menggantikan cerita yg pasal musik...tah ape tah..budak opis aku ade citer kat aku mase kitaorg outstation kat kedah dulu..tp aku tgk..cam xkene ngan mood ke ape tah...aku xberminat pon..ke sebab dah separuh jln citer nye tym tu..tu yg xpaham tu..ahaks

makanya...dek sebab satu episode tu..aku jadik nk tgk lg..sbb ramainye jejaka kacak dlm cerita ni..hik22....makanya isnin lepas aku mmg lah semangat nk tgk kan..sekali cabaran main switch db box umah aku melatop...makanya...mlm tu kami bergelap..xdpt lah nk menonton cerita itu..lepas tu selasa mlm pulak pergi meraikan besdae nyiok sazz...& smlm baru dpt tgk balik...

sekali..baru aku perasan yg jln ceritanya mcm cerita "meteor garden" drama di zaman aku belajar dulu..hahaha blk ni kompem aku tgk cd dia blk..hehehehe dlm cerita ni pon mereka menggelarkan geng dia as F4...aku punye giller cerita korea ni dulu..mase multimedia nye project...aku buat pasal drama korea ni...eh ehh silap..pasal F4...tp f4 yg lame lah....ala yg Dao Min Si ngan Hua Zhei Lei yg ensem tu.....tah mane tah aku letak tah...

tp sedih..mlm ni xpdt tgk lg sbb dlm bas kan..haih...kalo ku tau..aku beli ticket kol 10pm..tp tulah..aku kan jenis beli tic awal bulan aritu kan..[awal kan?] & tym tu lom layan cerita ni lagik..hehehehe kalo dulu lah....kompem aku akan beli tiket kol 10pm...sbb nk tgk drama korea ni yg abis kol 9.30pm...kompem lepas citer tu abis..aku dah wat larian pecut ke stesen Putra tu..hahaha sbb kene smpai Pasar seni b4 10.50pm kan...kang nk lari dr pasar seni ke puduraya tu plak kn...hahhaahhaa seb bek lom ade kes tertinggal bas setakat ni..:)

setakat ni..aku berjaya promote citer ni kat Mira & kak Ayu..hehehe 2-2 dah terpengaruh sepenuhnye..keh keh keh...

ade lah aku google sket...kite terjah || http://boysoverflowers-sg.blogspot.com/ || Bharian ||

skrg ni payah sbb geng tgk citer korea ni..si ejod..dah xdek kan..tu yg payah nk tau cerita yg latest kan...kalo dulu tym keje kat tesco..dok ngan china2 tu lagik lah..sbb lagi ke depan..citer yg lom tayang kat malaysia..kompem depa dah ade stok cd yg di beli dr singapore....kompem lah mase tu leh berlagak ngan semua org kan..sbb dah tgk & dah khatam dulu..hahahahahahaa...skrg ni layan drama melayu aje lebey....

overall citer ni..xleh nk ckp ape lg....sbb citer dia lom tamat lagi...oppsss kene tgk citer avatar & ninja assassin lah..sbb semua org kater best!

Nota kaki: jom layan sekali...berbaloi-baloi tgk jejaka ensem...boleh lah wat stok cuci mate sebelok tido....untung nasib nnt masuk dlm mimpi kan..keh keh keh

Comments

Mira Suhani said…
haha btol2 xtido mlm aku dibuatnye..lg plak episod semlm romantik abes kan tp sgt kesian kat Jan Di..haish tp mlm ni mcm xdpt tgk je sbb kena anta Wafi..hish lg..melepas nk tgk si Jun Pyo ngan Ji Ho..
Yun said…
2la..mlm ni xleh nk mimpi boipren ensem sbb xtgk kan...haih*
semut-terbersin said…
wah ko masih ingat dao min si?gilaa aa ko mesti peminat setia meteor garden nih.. tetibe aku cam terngiang2 cara pompuan dalam meteor garden tuh jerit nama dao men siii! huhu..
oh citer korea tu copy citer taiwan tuh ke? meteor garden tuh citer taiwan kan?eh ke aku silap?

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…