Skip to main content

Masalah

Semalam...

Around 7.50pm, tetibe kat main swicth box [betui ka name dia,,,taram aje lah labu] tu kuar api2 gitew..aku yg tgh dok depan lappy cuak lah kan...teros aku tutup semua suis.....& lampu+kipas nye suis semua kene tutup...bergelap kejap..pahtu nak tgh HP..bukak lah lampu hall tu..tetibe...bunyik..pop..pop... & percikan api gitew,,,

Cuak lah kejap..smpai pikir..mane nk terjun kalo terbakar...hahaha lawak sungguh.....

seb bek smlm aku tak keseorangan....sbb kak ayu ade kat umah & fiza pon blk awal [ni lg musykil..smpai umah sebelom aku jejak kaki kat umah..haih*]

nk tolak suis pon aku cuak..hahahaa tp buat jugak..gune kayu..hehehe lawak x lawak...ngan tourch light xdek....seb bek kak ayu aku mini tourch light yg cahaya nye power..tepon tuan umah....erm sengal..suh mntk tlg kat sedare dia yg tgkt 12..aku poie..atok tu pon xberapa nk paham & xsehat mane pon org tua tu..kesian plak nk nyusahkan...call sane call sini..call TNB..waiting list dr 33 jadik 54...mak eihhh bape nk bayor bill nk menunggu kan...sengut lah!

last2 call tuan umah balik..kate esok jek lah pgl org wiring kan...makanya...xlame pastu kecik blk..suh dia beli lilin...candle light dinner lah kami mlm smlm....& oleh sebab xleh tgk TV..kami pon coh ceh lah cerita sendiri....

hope arini leh setel...& mlm ni leh tgk boipren2 aku yg ensem kat 8TV beraksi...hahahahahaa

jgn ckp main switch jek...siap aku suh bawak lampu + kipas extra...sbb aku nk tukar baru..biarkan tuan umah kopak sket bln ni..bkn selalu aku nk merabak kan poket dia...


***
owh lupe...sepanjang nk hampir 4taun aku menyewa kat situ...byk jugak lah pengalaman..hahaha ngan adventure bilik xdek lampu bertaun..sbb malas nk pgl org betulkan ...plus tuan umah byk songel [xdek lah ape..cume dia suke bg alasan tgu dia mai KL nnt dia betui kan..malas aku nk layan..turun KL nye setaun lom tentu sekali kan...] pehtu ngan toilet..masalah xdek tangki air yg mane kalo xdek air..kami kenelah ke masjid berdekatan utk mandi...hahahaa pehtu toilet tersumbat....sebulan lebih jugak...pinjam toilet kat putra universiti tu + KFC jln universiti..hehehehe masalah lampu toilet ngan dapor lah...mandi bergelap lah..masak dlm samar2 cahaya dr luar...hehehee ni menunjukkan umah tu dah uzur...tp den malas nk pindah randah ni..leceh ok...lagipon dok situ lebih rase selamat...& sayang rasenye nk tgl kan menara rebong tu [ade kene mengena ke dlm penceritaaan ni?] huh*

Comments

Mira Suhani said…
aku berjaya menyaksikan boifren2 mu itew dear..hehe..aku suka yg pelakon utama tu..ntah apa nama dia..haih seb bek xde keta kan kalo x kompem leh mai umah aku
Mira Suhani said…
eh lupa part sume2 masalah umah yg ko citer tu walaupon setahun lebey duk situ tp aku tetap merasa gak..hehe
Yun said…
wow...malu i you dah tgk boipren2 i ...hehehee

tu lah snegut lah umah tu kan...tp malas nk pindah nye pasal..redha aje lah

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.