Skip to main content

Semoga Berbahagia

Hari ni langit seolah2 menangis...meraung....hahahhaa mcm hati aku kot..keh keh keh poyo lah plak

tapi seyes ujan dr pagi...smpai ke ptg ni... opppsss dah maghrib kan..pon masih hujan lagi ha renyai2...haih hujan rahmat ni namenye.,..

siang td plan ke kenduri si Pau [better panggil Fauziah kot skrg ni...dah dewasa kan]... Fauziah sgt comei ngan busana oren nye..mak eihh..i jeles u dah slim river skrg ok....^-^v, paling xdisangka...si Fauziah ni yg merupakan rakan sekolah Sharodz aku adalah sedare mare ngan mak ngah sebelah umah aku ni....& mak aku pon kenai ngan bapak dia tu...pakcik mahat

oklah Fauziah & Suami, SELAMAT PENGANTIN BARU. semoga berbahagia selamanya. amin.

plan asal, aku ngan Lyza, tapi Lyza sesat smpai ke Machap & stuck plak kat durian tunggal, makanya xjadik lah dia ke kenduri si Fauziah ni...xpe esok kitaorg kene makan kenduri kat umah Yanti plak...hehehew

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

aku balik kg ni..purposely utk kenduri org len...tapi apekan daya...kad xsampai ke tgn wa, makanya......anggap jek xdijemput...

Dear you,

Selamat Pengantin Baru...semoga berkekalan selamanya, & hope u make a right decision ok! semoga tiada lagi muka ketat di pamir kan..wa tau ni hari lu....even bukan lu yg bgtau but kad tu..ur makcik kate ade.....tp dia xbg pon kat wa...wa anggap jek xdek rezeki nk makan nasik minyak lu

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…