Skip to main content

1 Muharram 1431H

Selamat diijabkabulkan mase 1 Muharram 1431H, tahniah Yanti & Azrul...Semoga kebahagiaan milik kalian ber-2.

Lagi sorang memilik tema oren...mak eihhh...ko ngan si Fauziah ni berjanji ke apo ek? hehehe

aku ke majlis si Yanti yg bertempat di Londang, Melaka bersama si Lyza....baser lah....tu..tu jek geng yg tgl kan...hahahaa

tapi best sbb nek kete best...xyah aku stress ngan traffic kat melaka ni...leh melelapkan mate seminit dua...

aku ngan Lyza sampai awal...sbb lyza ade kenduri len kat Batu pahat..makanya...mmg awal lah kami makan kenduri aritu...hehehe kol 11.15am dah smpai ok....seb bek pengantin berarak awal...iaitu seawal 12.30pm..





makanya..sempat lah tgk kan..lepas setel dia dok kat pelamin..kami teros chow...singgah umah family lyza kat kuala sg. baru tok dia angkut baju dia..hehehee sbb dia nk blk Muor teros kate nye

sempat lah bergamba + bergossip ngan pengantin...1st tym aku pegi umah kenduri kawen./.tp dlm umah dia...especially depan pelamin xdek org melepak...hahaha cool kan..aku ngan lyza leh pilih nk dok kat mane..last2 lepak ngan pengantin dlm bilik...hehehehe

sempat lah bergossip kesah perchentaan dia ni...yg mane...kenal sekejap jek...kire berkawan ngan org len...end up jodoh terikat ngan org laen...tu lah org kate...kita hanya mampo merancang tapi tuhan yg menentukan..betui x?







seb bek muat even semua org dlm gamba ni agak membesar bagai johan...hahahahaaa

The pengantin yg nampak comei ngan kaler oren...opppsss aku pon pakai oren arini..gare2 terkene aura kaler pengantin weekend lepas kot...hahahaaha



sebelom chow...sempat lah snap sket kat pelamin ni...

to pengantins,

Selamat Pengantin Baru
HOPE yanti dpt tukar sekolah ngan kadar segera...kesian nih kalo PJJ kan..hehehe
semoga dimurahkan rezeki
& semoga cecepat dapat zuriat






Anak Kak Cinai [Nur Syamsinar]...comeikan...baru 2bln setengah ni..tp sgt comei nga Baju kembang oren...ikut tema ngan sepupu sepapat kan...
lupe plak..nama budak tomei ni...Nurul Mawaddah..sweet kan?
semoga membesar sebagai anak yg solehah.

Nota kaki: jiwa aku yg kacau bilau..apsal entry ni pon jadik kacau bilau...haih*

Comments

Queenin Murni said…
ko nampak slim yun.. heheh.. lariksss... :P

btw, tu handbag baru ke??
Yun said…
eleh nk perli lah tu..ok lah nmpk slim dr yg len tu kan..hahahahaha

perasan aje ko...tu bkn hand bag...tu beg letak telekong lah...hahahaha

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.