Skip to main content

New year Di Mana?

06 Jan 2009

Entry tertangguh..aku malas nk siapkan..sebab nyer..ade byk keje..hahaha keje editing aku xsiap lg..dah lah kene pinjam notebook Yam..hahaha thanx a lot mak yam..jase mu dikenang...& terbalas tau...



New year aku xdelah celeb kat mane-mane kn..xdelah party marty ni..sbb aku xsuke tpt yg sesak nih.kang aku yg sesak napas lak..hehehe so mlm menjelang new year 2..aku ade kat umah jek..smbil layan TV sajok..citer ape..aku dah lupe lak..owhh lupe lak drama..semua jenis drama dlm tv tu aku layan jek..aku budget cam 2008 lah kn..xde bunge api utk tatapan kn..so, nk dekat kui 12am..aku nyer mate dah layu jek...plan nk tido sekali aku dengar jeritan..1..2..3..4..5.. bla*bla*bla* dr budak bawah [alah budak sekolah yg menyewa yg dok tackle jiran sblh aku mase bulan pose tu - aku assume jek bdk sekolah sbb selalu memekaka cam budak sekolah jek] sekali dush..dushh..bunyi tembakan bunge api..lahhh ade rupernyer tp sayup2 jek..sbb jauh.kire byk jugak lah dpt tgk..dr 9-10 lokasi jugak lah..even genting nyer lampu neon pon leh nmpk..kire mlm 2 berkat lah kot..cuaca tenang & clear jek..so, layan bunge api dr corridor umah aku..hehehe & osmate baru aku si ayu tu..dok rekod ngan camera dia..hehhe aku mmg blurr xteringat nk nk snap ke ape..yg pasti aku dah cam kanak-kanak rebena syiok tgk bunge api..huhu
aku gagahkn diri tok tido sbb esok nyer aku dah plan nk teman kak nor [opismate aku] utk bawak anak-anak dia jalan-jalan kat Bukit Tinggi..aku pon teruja sbb aku xpenah smpai situ lah kn..hak33 [nmpk sgt aku ni tah pape..tpt ni pon xpenah pegi lagi..] xpe sekurang2 nye bile dah 26 taun idup..aku berjaya jugak jejak kn kaki kat sini..



Kak nor yg tegar lah yg drive aku dok sblh layan blues jek..anak dia layan mimpi indah kat seat belakang...anak Kak nor ade 3..[along, angah & adik] hahahaha seawal 8am kami dah gerak dr kerinchi..sbb kak nor mai amik aku kn..huhuhu
dalam kui 9.15am kami dah smpai kat Botanical garden..alah if korang nk pegi bkt tinggi ni sgt senang ok..kuar exit tol gombak tu...straight jek..dlm 28km..smpai lah exit 805 - bukit tinggi & mendaki lah bukit tu ngan kete...& smpai lah ke kaunter masuk..RM10 jek skrg ni utk org dewasa & rm8 utk kanak-kanak 4taun ke atas ok...so, aritu kitaorg 3 dewasa, 1 kanak-kanak & satu lg baby xmasuk list kene bayor..huhuhu

sejuk nyer.*** kate dedek..ni tym kat botanical garden..mmg cuaca sejuk bangat pg tu...tp xdelah smpai kene pakai sweater bagai kn..tp giller cool pg pagi tu..sbb org xramai lagi...kat Bukit Tinggi bukan byk tpt pon nk dilawati..kire nk wat lawatan harian tu blh lah kn...hehehe kalo nk stay ke..kene sediakan ongkos yg byk sbb semua aprtment ka bilik ape2 ka..semua mahai2 ok!
ok ni dia Kak Nor & Family..hehehee ade jugak..even along 2 malas nk bergambar...fouhhh nak amik gamba adik beradik pon xmau..2la remaja..segan kunun..poyo jek..xpe layan kn..name pon remaja kn..
ini jek org-orang yg maintain posing xhengat...bile aku nk suh MAMA dia posing sorang sbb nk kasik gamba kat BF..kompem dedek nk menyolah & kak ngah pon same..takut bebenau mama dia ade BF..hahahaa
ni dia aksi si dedek..sekali aku belek balik rupe dedek ni..ade rupe si black a.k.a razali anak buah en.omar [aku xdek lak gamba si black ni] tp ni kire si black versi kecik or junior black..hehehehe



kui 1.15pm..kami dah gerak pulang ke KL..sungguh pendek trip kali ni..& xmeletihkan pon..tp aku ngantok tahap babas tym nk balik 2..mmg xleh nk tolong drive lah kn..ala-ala pagi tu aku amik dadah jek rupernyer....teruk tol sindrom meroyan tido aku ni!



yg best nyer smpai KL..kak Nor ajak makan di Mahbub, Bangsar..layan beriani ngan ayam madu..layan...pehtu aku minom teh ais..lg layan..dah mcm kak sharna jek perangai..huhuhu:P

---------------------------------------

Bout da trip



Kos: murah jek sbb Yuran RM10 jek tok dewasa & RM8 tok kanak-kanak riang..kanak-kanak xriang aku xsure lak.

Kenderaan: kete sendiri..nak nek moto pon layan..xpon leh jugak pg ngan agensi..kene bayor rm1++ lah sbb depa amik kat sumwhere kat KL lah kn...

Makanan: sila bawak sndr sbb makanan kat atas tu sangat mahal..

Cenderahati:toksah beli kat atas tu...sbb mahal & sume nye ade kat CM, KL tu..hehehe

Tempat menarik tok dilawati : Botanical garden, japanese tea house, Colmar Tropicale, French Theme Village, & Rabbit park [sini kene bayar another RM3 lak..sbb sini leh bg makan arnab..tp kene beli lah makanan dia kn..pehtu ade donkey & deer jugak - utk kanak-kanak sesuwai lah tpt ni kn..hehehe kalo utk aku..boring jek..sbb terlalu kecil tpt dia...sekali pandang dah nmpk sume..xadventure tok diterokai..hehehe]
Overall trip: aku bg 4.5/5 bintang..sbb sekurang2 nyer new year aku..xdelah melangut kat umah..



nota pemikiran aku: aku nk repeat lah trip ni..sape nk join aku g bukit tinggi..jom..jom..aku nak g & nak pakai kimono kat japanese tea house pehtu smbil pose ayu minum tea..hehehehe sape mo join jom..ari2 aku xsempat sbb duit aku tinggal dlm kete..hampessss gas opss nk pakai kimono tu dia charge another rm20 lak lah kn..tp cool lah lepak dlm japanese tea house tu..



and tp tpt ni sesuwai utk bawak mak ayah..kire depa leh rehat2 kan badan + otak depa + org nk honeymoon pon sesuwai sebab agak sejuk dikala pagi & malam..tengahari panas ok!

Comments

Queenin Murni said…
hahah! jgn lupa..pasni ko join trip kitaorg plak.. aku pon nak pakai kimono tu.. nak jadi japenese hitam.. hahah!
*Yun* said…
hehehe..wajib ke aku ikut trip family org ni?

aku mo trip org single lak lah..ngeh33

xpe jom-jom kite posing pakai kimono..pehtu suh laki ko shot [gile keji nyer idea]
cyana said…
aku nk join gak pakai kimono.. tp kene la bdn slim mase tu.. hiks
*Yun* said…
kimono xyah nk slim lah..baju dia mmg dah besar & longgar ok!
W.Noor said…
fuh2...rupernyer yun jd photographer skang ni yer?..hehehe...bkt tinggi...emmm...dokat jerkan..very the kak nor eh.......kak sharna...bleh jer pakai kimono tuh..cuma nampak kembang skit ah

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.