Skip to main content

Owh...ni kah permulaan nya?

Terpakse mulekan ari pertama keje di taun baru ni ngan menjawab Tag nih..huh mmg hampesss lah kn..seb baek simple..kalo x...mmg haram jadah lah aku xjawab nyer..ngeh33


-------------------------------------------------

Tag: Rules and Regulations :




1. Apabila telah terpilih dengan malangnya, silalah menulis 16 perkara paling rawak sama ada tentang fakta, perangai tak senonoh ataupun hala tuju hidup anda.



2. Silalah hasut 16 orang lain untuk melakukan perkara ini.



3. Sila tanda manusia yang telah menanda anda di peringkat awal



4. Ketahuilah, jika anda terpilih ia adalah kerana anda juga manusia biasa yang perlukan perhatian dan kasih sayang yang secukupnya ketika bayi.



--------------------------------------------------------

Jawapan 1: Aku jawab begini ok~~~



1- Semua org panggil aku Yun..aku pon xtau nape depa xgune name Dlm IC aku iaitu "Khairunnisa"

2- Tapi mak aku Panggil aku Khairun [nmpk baek sket]..hehehe

3- Aku ni berasal dr Kg. Alai [aku nk tulis jugak..even ramai yg xtau..Alai ni kat mane..hehehe]

4- Dah 3 taun aku dok kat Flat Kg. kerinchi tu...hehehe

5- Aku masih samar-samar memikirkan ape aku nak buat taun ni..huhuuhu :P [xdek kene mengena langsung]

6- Aku seorang yg senang nak tido..sebenarnya nak kate..aku ni kalo tidor..mmg tido mampos..ala-ala xsedor diri gitew

7- Semalam kene marah ngan Mak..pasal lupe diri tang Bab Balik Kg..hehehe [aku mls nak blk sebenornye..kene marah pon..aku tadah telinge ajelah]

8- owh lupe...arini aku start masuk kui 8am-5pm...yeaaaa balik awal arini..hehehe

9- Aku rase aku kene beli jam baru..tapi aku masih xbeli lagi [sbb nyer xdek budget lagi..hahaha]

10- tepon tangan aku dah wat perangai yg thp perangai tah pape jek..mengalahkan mat rempit jek lagaknyer...tensen aku..tp aku masih SETIA..xnak menggantikan nye lg..[pdhal aku xdek budget ok!]

11- Skrg aku ngah dok kat kusi depan PC aku sambil menaip jawapan mengarut aku pasal tag ni..dlm kubikal kejong aku ha..

12- Aku tgh serabut otak sbb pikir nak balik ke x weekend ni...tp kalo blk pon..sabtu ptg lah baru leh berangkat ke Melaka

13- Kalo aku xnak wat keje arini blh x? Halal ke gaji aku arini? hehehe

14- Aku paling bengang bile org tny name sebenar aku..pehtu bile aku dah bgtau..tp depa gelakkan...mmg lepas ni ade kes mcm ni..aku nk penyekeh jek org tu..

15- Uiks letey aku jwb soalan ni..tp TAK abis-abis lagi...Aku letey ok!

16- abis pon ha...aku nk say "Terimaaaa lah kAsiihhh" bebanyak kat org yg menTag aku ni kan..adios

-------------------------------------------------------


Jawapan 2: erm malas nk pikir lah...sape nk jawab..sila lah...


-------------------------------------------------------


Jawapan 3: budak yg MenTag aku ini ialah
"Sarah"

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…