Skip to main content

T.e.t.i.b.e

Story bout TETIBE ni adalah utk Sabtu yang lepas, di mana, aku TETIBE kene shot..more specific kene tolong shot kat wedding yg aku xkenal pon [mase tu, but now, TETIBE dah kamceng macam kawan lame lak..hehehe]. cerita nyer bermula begini, Jumaat TGH..dlm kui 12 lbh camtu TETIBE Yam call aku..ingat ape lah kan..dia boring ke ape..rupe2 nyer nk mintak tlg..sbb opismate dia yg dikenali as Kak Melur, ade job shot kat wedding sedare kawan dia [ke aku silap describe ni..btol lah kot] tok sabtu tu utk majlis sambut menantu di Sek. 32, Shah Alam tapi TETIBE Kak Melor kene keje lak sabtu tu kerana opismate dia yg suppose kene Keje TETIBE xleh nk keje sbb kene rush balik kampung di sebabkan kematian bapanya [innalillah], so, kak Melor lah kene take over keje budak tu.



Erm aku mule macam berat ati..sbb tgh plan bende laen kn..konon nk g tgk Bernas lawan utk aktiviti amal kat bukit jalil..but, org mintak tolong..last2 dengan TETIBE aku terima jugak..ni pon keje amal jugak kan..sbb tolong org...so, xsangka lak ngan cara mcm ni dpt lah kawan baru di mana family dia..both side sgt lah peramah ok..smpai wat aku serba salah lak...erm...pape pon thanx alot ngan family pengantin kan sbb layanan yg sgt superb kat aku yg baru dikenali ini...huhuhu :P Aku lak TETIBE yg masuk mood emosi..kekekee



Sepanjang shot di Majlis Maz & Ijan...mmg mudah sbb ade jek family dia yg tolong adjuz kan pengantin..so, keje aku xde lah ssh sgt kan..utk Kak Melor lak..if, xpuas ati ngan hasil keje aku..sorry lah short notice & TETIBE aku cam blur lak aritu..maybe mind aku xset tok ape2 shoot kan..so, aku ala-ala xbrape nk sedia..ngan bateri flash aku xcharge..huk22 dan xsempat nk rembat AA alkaline kat kedai...sbb kan short notice..kekeeke sorry sesangat ok!



Aku lak TETIBE xleh nk upload gamba sbb card reader aku xleh nk read card jenis SDHC..which is macam siottt jek kan... & TETIBE aku cam nak marah lak kat card reader nih...kekeekke so, entry ku ini TETIBE non ado gamba lah jawab nyer sebagai bukti kan..xpe esok luse TETIBE aku jumpe mangse yg mempunyai lappy baek ade card reader [di mana arini sedap jek dia cuti join venture org KL kan yg sakan bercuti sempena hari wilayah smlm] aku akan TETIBE tranfer lah gamba nyer yeaaaaaaa....so, tunggu je lah entry aku yg TETIBE jek ade lagi esok lusa...minggu ni kan panjang..ade 5 hari bekerja..hik22



Nota kaki: Selamat Pengantin baru utk Maz & ijan [actually yg lelaki ni pon geng2 dia pgl mas jugak..tp takot kan kekeliruan..so, tukor sket name glem dia]

Comments

cyana said…
sbb ko terjumpe abg soljer kt komuter kot... tu ko tetibe blur jek.. larikkkkk!!!!

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…