Skip to main content

Buta Jalan

Bende ni lah yg aku xtau smpai bile akan dihapuskan dr idop aku [BUTA JALAN]. actually, aku buta jalan yg amat dekat KL ni..bukan ape..aku plg takot sosat kat KL ni..if aku xde kompiden..jgn harap lah kan..even kowang pakse..jgn lah ko nak mengharap sgt aku nk pg..accept ko bg peta yg baek punye bermula dr kerinchi..hehehe xpon make sure dlm peta tu mmg ade landmark yg aku penah save dlm hardisk aku ni yg unlimited size nyer...so, kesudahan paling mudah..aku akan bg alasan xmo pg sbb aku xreti nk pegi ok! if nek tren ke public transport..pleasee lah bg direction yg betui..kalo aku xkompiden ngan penerangan kowang pon..jangan lah berharap aku akan ikut ok! accept ade org leh jadik drive aku tok penunjuk arah ok! aku bukan ape..aku benci KL ni sbb nk pusing bapak payah ok!



Kalo kowang bg peta yg terbaek & aku paham,...erm tiada keraguan dlm diri aku utk pg..ni peta pon...masyallah..xnmpk ape yg aku penah save dlm hardisk aku kan..so, blh blah lah kn...sadap uols..jgn nak kutuk I ok! dr aku sosat pehtu xtau kat mane..lagi haru nak mintak pasukan rescue kan..nk explain pon aku xreti nnt..almaklumlah aku dah habaq kan..yg aku ni buta jalan ok! aku mmg mengaku..& ramai yg tahu akan hal ni..but kalo bg peta ke ape ke..yg senang difahami..even ko suh aku g perlis pon..aku kate small matter kn...



Itu lah kes nyer bile org bg arahan..ko pg SS19 kat subang,.,umah dekat ngan masjid..ko hengat aku ni org subang ke? aku org melaka ok! & aku bkn lah kaki rayap mcm lipas..asik nk merayap jek keje nyer..xkuasek aku nk smpai sesuatu tpt tanpa sebab..sbb aku amal kan konsep jimat cermat..kekeke suh bg direction..xreti..kesudahannya meh aku naek tren ko pick up aku nnt...hahahaa ayat std yg mmg owez aku gune pakai dlm idop aku..ahaks...Tapi aku pon merupakan seorang yg failed dlm subjek penunjuk jalan..hahahaha sbb kalo cerita mesti cut cerita jek lebih..kesudahannya org xkan tau tpt apekah yg aku ceritakan...kekeke



& aku teringat lak 1 kes...erm ni nak bg amaran ni..if nk bg landmark..silalah bg yg blh di nmpk dgn jelas ok! jgn ko kasik nama kedai yg sememangnyer payah nk nmpk dgn mata kasar..kene pakai kanta bagai..or jgn lah letak nama xserupa bikin..di mana nama kedai tu dah di ubah..cume dikenali oleh penduduk tempatan jek..mmg kene penyekeh lah ngan aku nnt...



Sorilah, kalo ade2 ape hal yg kowang ajak aku kat KL..tp aku xdpt nk hadiri jemputan..sori, aku ni buta jalan ok! kalo kat melaka aku berani lagi..sbb name pon tanah tumpah darah air ku..so, aku tau lah mane2 port utama bg setiap daerah...ahaks...



Nota kaki: bile lah penyakit aku ni nak dinyah kan dr dalam idop aku...erm~~~~

Comments

Queenin Murni said…
Aku bg kamu award:http://queeninmurni.blogspot.com/2009/02/award.html

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…