Monday, February 2, 2009

Buta Jalan

Bende ni lah yg aku xtau smpai bile akan dihapuskan dr idop aku [BUTA JALAN]. actually, aku buta jalan yg amat dekat KL ni..bukan ape..aku plg takot sosat kat KL ni..if aku xde kompiden..jgn harap lah kan..even kowang pakse..jgn lah ko nak mengharap sgt aku nk pg..accept ko bg peta yg baek punye bermula dr kerinchi..hehehe xpon make sure dlm peta tu mmg ade landmark yg aku penah save dlm hardisk aku ni yg unlimited size nyer...so, kesudahan paling mudah..aku akan bg alasan xmo pg sbb aku xreti nk pegi ok! if nek tren ke public transport..pleasee lah bg direction yg betui..kalo aku xkompiden ngan penerangan kowang pon..jangan lah berharap aku akan ikut ok! accept ade org leh jadik drive aku tok penunjuk arah ok! aku bukan ape..aku benci KL ni sbb nk pusing bapak payah ok!



Kalo kowang bg peta yg terbaek & aku paham,...erm tiada keraguan dlm diri aku utk pg..ni peta pon...masyallah..xnmpk ape yg aku penah save dlm hardisk aku kan..so, blh blah lah kn...sadap uols..jgn nak kutuk I ok! dr aku sosat pehtu xtau kat mane..lagi haru nak mintak pasukan rescue kan..nk explain pon aku xreti nnt..almaklumlah aku dah habaq kan..yg aku ni buta jalan ok! aku mmg mengaku..& ramai yg tahu akan hal ni..but kalo bg peta ke ape ke..yg senang difahami..even ko suh aku g perlis pon..aku kate small matter kn...



Itu lah kes nyer bile org bg arahan..ko pg SS19 kat subang,.,umah dekat ngan masjid..ko hengat aku ni org subang ke? aku org melaka ok! & aku bkn lah kaki rayap mcm lipas..asik nk merayap jek keje nyer..xkuasek aku nk smpai sesuatu tpt tanpa sebab..sbb aku amal kan konsep jimat cermat..kekeke suh bg direction..xreti..kesudahannya meh aku naek tren ko pick up aku nnt...hahahaa ayat std yg mmg owez aku gune pakai dlm idop aku..ahaks...Tapi aku pon merupakan seorang yg failed dlm subjek penunjuk jalan..hahahaha sbb kalo cerita mesti cut cerita jek lebih..kesudahannya org xkan tau tpt apekah yg aku ceritakan...kekeke



& aku teringat lak 1 kes...erm ni nak bg amaran ni..if nk bg landmark..silalah bg yg blh di nmpk dgn jelas ok! jgn ko kasik nama kedai yg sememangnyer payah nk nmpk dgn mata kasar..kene pakai kanta bagai..or jgn lah letak nama xserupa bikin..di mana nama kedai tu dah di ubah..cume dikenali oleh penduduk tempatan jek..mmg kene penyekeh lah ngan aku nnt...



Sorilah, kalo ade2 ape hal yg kowang ajak aku kat KL..tp aku xdpt nk hadiri jemputan..sori, aku ni buta jalan ok! kalo kat melaka aku berani lagi..sbb name pon tanah tumpah darah air ku..so, aku tau lah mane2 port utama bg setiap daerah...ahaks...



Nota kaki: bile lah penyakit aku ni nak dinyah kan dr dalam idop aku...erm~~~~

1 comment:

Queenin Murni said...

Aku bg kamu award:http://queeninmurni.blogspot.com/2009/02/award.html

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...