Skip to main content

13 + 3

Kenapa ngan 13...& kenapa ngan 3...tiada kene mengena ngan tarikh ataupon nombor ekor ok! Cume bagi nepal-nepal semalaysia...mmg paham lah kot..ape itu 13 dan ape itu 3 dalam kehidupan mereka seharian..

Ape kate nepal? sila komen sket....

Persoalannya: ade nepal yg bace blog aku ke? hahahahahaa larikkkkk!

Ok kite mulakan dengan bismillah yeaa....13 itu adalah jumlah jam pertama aku tido mase ahad tu...sabtu mlm ahad...opppss dah mmg ahad pon mase aku tido tu..sbb aku smpai umah around 1am dr amik buku dr abg aku kat kota kemuning..pehtu aku layan TV..movie apetah kat TV3..lawak jugak lah..smpai 2.30am..pehtu sambung tgk bola...argentina lawan mane tah..lupe lak..sbb aku dah start lalok tym tu.....pehtu aku layan AFC...hehehe channel wajib layan ok! erm dah xlarat dah time tu..jam nak dekat kui 3am..aku masuk tido...so, aku tido ala2 org pengsan yg dah lame xpengsan..di mana 13 jam berikutnya baru aku bangun ok! gile x gile..dah lame xwat keje mcm ni..kebiasaan ni berlaku mase zaman2 aku belajar dulu jek kan...

kui 3lebih pm baru aku bgn ok! tiada rase peneng maupon weng-weng ketika itu..ape yg rase ade lah..aku rase segar & xmengantok lagi..hehehe aktiviti baser lepas bgn tido kan gosok gigi-mandi-basuh baju lepas tu mcm nak makan..so, aku pon kuar lah [jejak kaki ke tanah jugak kan] panaskan enjin kete..teros aku cargas ke pantai dalam tok carik sesuap nasik..tp dah smpai situ..aku cam rase xlapar ok..xdek napsu nak makan..so, aku lak kesian kat laling aku yg dah capuk ngan debu-debu kota + taik burung yg xmakan saman..so, aku ngan rela ari menganto laling ku ke SPA Auto..hik22..dalam 20minit laling ku dah segar macam aku..hahahaha ni lepas sebulan lebih aku xbasuh kete ok! gile pemalas kan...kan... dah settle aku balik umah blk...hehehe dlm kuil 4lbh dah smpai..tp napsu tido aku 2 masih ade..di mana..balik..aku teros layan novel yg xabis2 tu..tp xsampai 3 baris..aku selamat belayar ke Jamaica...ahahahahaaa giller dasat kan...aku tido smpai lepas maghrib..di mana kui 8pm baru aku sedor...yg ni aku name kan +3 sbb tambah lagi 3jam aku tido...lepas tu follow osmate aku g Kajang, g collect dia nye kek comei kat kak ita..hehehee & join dia mensuprised org yg tersayang pehtu teros balik kerinchi & aku pon sambung tido balik sbb esok kan keje...kang aku jugak yg lalok dlm opis tu..hehehehe

tamat lah kisah 13 + 3 aku... ntah bile lah lagi nak merasa 13 + 3 ni..kekekekekee

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.