Skip to main content

Ini kah yg dikatekan.....

Setelah beberapa kali pikir & sampai aku tido xsedo diri sbb memikirkannya [relevan kah?] maka aku nekad utk mengkempiskan lagi wallet oppss bukan wallet tapi sebenarnye mengecutkan lagi baki di account bank aku yg xseberapa tu kan...2 pon setelah 99kali aku cek buku 555 aku..setelah puas ati..maka aku pon wat keje nekad nih...

Maka ini lah hasilnya, even xsuperb mane but..aku nk jugak cube dapatkan hasil yg BOKEH ok! maka aku pon ngan rela hati membeli menatang ni...xpe kite mulakan ngan Lens yg murah dulu ok! 50mm/f1.8...ok lah kot utk amik potret...pape pon..good luck utk aku memahami lens ni..even kit lens pon aku xteror lagi..tp napsu aku ni xdapat nk dibendung ok! same mcm napsu aku membeli belah kat sini mmg xdapat nk dibendung lah napsu mengkempis wallet + mengecutkan account bank aku

oleh itu, Taraaaaaaaaaa

#ni lah hasil nya#

yg ni kit lens aku..test gune 50mm baru tu kan... tapi ni main snap jek..nk cepat kn.... belasah jek..nk tgk hasil bokeh nye camne...tp cam over lak gamba aku tu...hahhahaa lantak kan aje
yg ni lak aku cube snap wallet aku yg dah kempis..giller buruk & usang wallet aku ni ek...xserupa color dah...ahahahaha xpe..janji leh gune lagi..jgn harap aku nk tukor ko...khidmat ko masih diperlukan..even aku ni xbyk duit utk disumbat dlm tu....
aku lak berangan nak yg ni [sila klik link tu yeaaa] plak lepas ni..tp mcam lameeeeeeeeeeeeeeeeeeee jek lagi aku masuk kategori mampooooooo memilikinya kan....xpe berangan tu xsalahkan [Aku Mau yg ni..ade sape-sape yg murah ati nak sponsor ke?]


erm, arini xlunch lagi sbb arini kan ade makan nasik lemak yg konsep beli sambil menderma utk palestin lah kan..perut masih sengkak..pehtu ade jamuan buah-buahan..so, mlm ni kompem aku kebulur sbb xlunch..hahahhahaaa mcm malam smlm..makan cam xpenah makan jek..tp ape2 pon minggu ni smpai lah gaji aku kene belajar berjimat..sbb wallet aku bk tahap kempisssss jek..tp dah kering kontang ok!

Nota kaki: cepatttt lah minggu depan..xsabar nye nak tunggu en.alliance tu memuntahkan RM-RM nye....wawawa cepatlah gajiiiii guwe sengkek dahhh ni..sengkek yg amat ok! tp xdelah smpai xdek sesen kan..utk sare idup ala kadar smpai minggu depan tu adelah..hehheee

Comments

amoi said…
perghhh...dah sambar 50mm...giler ah...bape harga ek?baru ke?
blur42nd said…
erm xmahal lah amoi...kalo mahal den xmampooo lah kn..aku beli kat amcorp mall jek..kat J-one..sila lah ke sana..pasti anda xmenyosal..hehehe

jgn lupe smbar flash skali yea.a..hehehee
dome said…
selamat datang ke alam bokeh, alam yang penuh nikmat.thehehe
Queenin Murni said…
pergh!! semakin fantatik! :P
blur42nd said…
bukan fanatik but..kene lah GALI ngan lebih mendalam kan..kang kate xuptodate lak

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.