Monday, July 13, 2009

Mimpi Indah

wah tajok nye sangat lah jiwa-jiwa gitew...tp ni mmg hakikat nya... dah kate kalo realiti xdapek...jumpe dlm MIMPI pon jadiklah..even mimpi bersama org itu amat mengerikan..tp tetap mendapat status "MIMPI INDAH"...huhuhu :) lantakkan suke aku lah kan nk letak dia dlm kategori mane kn..

ekceli-NyeR malam tadi punye tido, aku mimpikan si Aariz Zafir...nak tau sape si Aariz Zafir ni...Sila lah Skodeng sini kalo nak tau gossip pasal aku kan... Amacam puas ati ngan gossip tu? sibok jek nak tau kan...si Aariz Zafir ni lom akil baligh lg ok tok di goss gass kan ngan aku..erm citer nye bermula begini....

pada suatu petang sabtu yg damai, aku ngan kawan baik ku si Mira telah merancang utk melawat si Zafir yg comel itu di Sepang. tiada perancangan yg khusus..maka nya kami guna kan istilah gamble...hohoho mmg sangat gamble yeaa..aku yg ingat2 lupe rumah nye di mana..tapi gagahkan jua utk serang lokasi terbabit...huhuhu kire perjalana dr KL-Nilai-Sepang mmg berjalan lancar...& dr ingat2 lupe teros cam jalan nya..erm tp no rumah xdpt nk dipastikan... pehtu nak dijadikan cerita ini lebih panjang..aku dah cube call si ila dr TGH sabtu tu..tp non-ado kabar berita...tp dah kate nk gamble kn...makanya kami pon mencarik2 objek yg blh di jadikan bahan bukti ... oppss bukti kebendenye plak kan..bkn nk menjejaki bukti org kene culik ke ape...ni nak menjejaki umah makpak si Ila yg mane aku xhengat no. umah nye..hhahaha abis semua org aku call dr si nik-ejot-jue-zehan...semua aku tny hahahaha tp xdek sorang pon yg hengat..makanya..tuhan tu maha kaya & maha mengasihani..sbb dia kesian tu minyak kete terbuang ngan waktu makin berlalu..Ila pon return call aku..hahahaa istilah gamble udah idak ade yea kengkawan..tp kami yg etrsuprised..padan kn muke kami..sbb Ila & baby berada di Melaka yea adik-adik..di mana..di melaka yea..sbb umah mak mentua dia wat kenduri..tu yg dia bz sbb phone dlm bl..hambik ko....kami pon nak menghilang kan rase tersuprised tu..pulang lah ke KL kembali smbil merencana ape yg nk di buat plak...kesudahannya...carik getgorgeuos nye butik plak...tp mmg tiada yeaaa smpai weng dok jln setiap lorong di jln telawi tuh..hehehe nak menghilangkan rase pening maka kami pekene chicken chop & lamb chop di Mahbub bangsar....huhuhu makanya..perasaan tersuprised dpt dihilangkan dengan nikmat makanan...hahaha aku dah kenyang ok..tp napsu xleh dibendung...mau tak nye aku kenyang..sbb kol 11am..aku belasah mee goreng kat NZ curry house belakang pavi tu..pehtu TGh tu DD bwk aku ke Wong Solo [yeaayyy makan ayam penyet yg best!] & ptg tu aku balun chicken chop,..tp aku xbisa mengahiskan makanan tersebut..warghhhhh!!! satu pembaziran di situ yeaaaa...

di sebabkan xdapat berjumpe ngan si Zafir...aku nye otak terkenang2 kot..maka nya malam smlm aku bermimpikan si Zafir berpandukan gamba dia di blog mummy nye..huhuhu..yg menerujakan aku..si zafir di dlm mimpi aku itu baru berusia 3bulan..tp sudah reti berjalan & gigi semua dah penuh...& dlm mimpi itu juga..aku asik mengulang tny mummy dia..yg Zafir ni 3taun ke 3bulan..sbb dah reti bercakap juga...hahaha tp mummy dia tetap berkata 3bulan..aku plak muskil..even dlm mimpi itu aku hny menjadikan manusia yg kompius tp aku tetap declare mimpi itu sebagai MIMPI TERINDAH....hahaha sbb nye..xdapat jumpe sabtu aritu..dpt jumpe dlm mimpi pon jadik lah..makanya tanpa sengaja Zafir telah menjadik tajuk perbualan di Entry aku pada hari Isnin yg KELAT ni [weh ari mane leh kelat..tp mate aku kelat..kire combine kn hari isnin + mata kelat = isnin yg kelat] hohoho :P

Nota kaki: sesiapa yg ingin masuk dlm MIMPI aku ..si-la-lah isi borang yg terdapat di kaunter pertanyaan berhampiran...wakakakaa aku dah ala2 Zombie yg hendak terbang melayang...aku dah mule merepek..ehh nak makan kerepek..ehh xbley..ehh kenapa? pkr sndr lah ek...malas dahhh menaip..

-Aku berenti di sini yeeeee..nnt sambung citer laen plak-Adios**

5 comments:

xy~han said...

wehh sori la..
aku nyer bateri kong ari tu.
blk kg lupe bwk charger aa.

err tp aku ttp nk jwb gak!
no umah xhengat..
tp tmn dahlia xsilap aku ;p

Yun said...

ahh sentap..buat SOS xdpt bantuan pon....

i xmo tau name taman...i mo no. umah k! sbb dah smpai kat taman dia pon..tp xhengat umah no bape....

Queenin Murni said...

hehhe.. kesihann.. ko mimpi dia dah siap jln sumer sebab.. dah lama beranak.. tapi tak tgk2 lagi.. sekali ko jumpa zaafir dah besau pon.. hehehe!

well.. i know mimpi selau yg terindah... sebab dpt mimpi ...

kah kah kah kah kah kah kah !!!!!!!!!!!!!

Yun said...

best kan dpt mimpi..tp sll spoil sbb mimpi sekerat jalan...hahahaa

haih* td pon citer pasal mimpi..mcm2

Mira Suhani said...

ahaha.. tu lah dh selalu sgt tgk segmen terjah dlm melodi, makanye nk g mana2 main terjah je kita ni...gamble lak tu...hoho

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...