Skip to main content

Basi sudah~~~

O-o-O-o-O-o-O-O-o-O-o-O-o-O-O-o-O

another citer yg dah basi hu-hu-hu

I'm a bit Ma-las nak hupdate...actually ma-las nk karang citer pasal kawen mawen ni..non-ado idea plak...merapu tu aku suka lah..citer fakta ni..agak lembap plak otak aku berputar skrg nih...

Diz time turn si Bad plak...selamat dah menukar status dr Bujang kepada suami orang..huhuhu dah lah kene pg sorang-sorang..huh sangap...sbb Yam xdpt blk kg..layan kan ajo...OK nak tau kul bape aku smpai kat kenduri dia? hehehee 3pm ok...hahhaa seb bek lauk pauk ade lg..hehehe ayah siap sound kol bape dah ni baru nk g kenduri kawen? hehehe maybe ayah ku muskil & ingatkan aku tipo...tp aku ade agenda aku sndr kenapa & mengapa kan..hehehe

ok...semua disebabkan ini majlis sambut menatu..maka nya..kalo dtg awal lom tentu aku dpt jumpe pengantin kan..depa berarak kol 2pm...huh...pehtu kompem sibok makan beradap lah...posing2 lah kan..camne aku nk cilok tok jumpe pengantin...maka nya...aku decide kol 3pm lah aku g umah dia..almaklom lah umah dia hny sekangkang kera jek dr umah aku..kire sblh2 kg jek..huhu :) smpai jek...mmg kenduri masih berjalan...tgh potong pulut kuning & pengantin tgh distribute kepada kaum keluarganya,,,,& dpt lah aku bersalam2an...opss ade lah ayat poyo selenge aku kan..bengong dah name pon laen..lagi mo tny org laen..ahaks...lepas cakap 20-30 patah ngan pengantin aku pon dok makan..hehehe & lepas tu teros blah...

si Bad ni camne aku kenal ek..if aku xsekolah sharodz..& aku sekolah seri kota..kompem aku dah kenal since form 1 lah sbb nye aku sekelas ngan dia..tp aku xpg pon reg kat situ...&ayah aku yg uruskan semua pertukaran..maka perkenalan aku ngan dia tertangguh selama 5 taun..hehehe kire mase kat UiTM lah baru aku kenal..bkn kat dungun sbb nye dia UiTM shah alam..aku kat dungun...ade lah 1 program perkhemahan budak KRS ex-sekolah aku...di kelolakan oleh si Ethong... 7 Ethong plak ajak aku & Yam turut serta pehtu dia plak ajak geng2 BF dia di mana Bad termasok skali...maka nya kat situ lah 1st time aku jumpe si mamat nih...pdhal 1 melaka...tp pjg plak perjalanan perjumpaan kami..hahahaa pape pon ni bukan salah silah percintaan aku ngan dia..sbb aku kan dia hanya kawan dr dulu-kini-& selamanya...owh ok...aku jadik rapat ngan dia sbb dulu time semester break..dia kompem keje kat kedai kraftangan kat MP tu..maka nya..dia lah geng aku mengukur bangunann MP tu..heheh kire geng lepak aku lah....& bile masing2 dah keje...jarang lah jumpe & xdek lah aktiviti ukur bangunan MP tu lagi..hehehe

& skrg dia keje kat Jeddah..tercapai gak impian dia..& dia pon nak hangkut skali Wife dia ni ke sana....kire dia blk ni purposely tok kawen lah kan..hehehe..pape pon...SELAMAT PENGANTIN BARU to Bad & Izzatul..SEMOGA BERKEKALAN KE AKHIR HAYAT & dikurniakan cahaya mata yg soleh & solehah....Nota kaki: Dah terbang balik Jeddah lah kot....dia telah membuktikan pada aku..di mana ade kemahuan..di situ ada jalan.ape yang penting..USAHA!..[bkn kerjasama ok!]

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.