Monday, July 13, 2009

Basi sudah~~~

O-o-O-o-O-o-O-O-o-O-o-O-o-O-O-o-O

another citer yg dah basi hu-hu-hu

I'm a bit Ma-las nak hupdate...actually ma-las nk karang citer pasal kawen mawen ni..non-ado idea plak...merapu tu aku suka lah..citer fakta ni..agak lembap plak otak aku berputar skrg nih...

Diz time turn si Bad plak...selamat dah menukar status dr Bujang kepada suami orang..huhuhu dah lah kene pg sorang-sorang..huh sangap...sbb Yam xdpt blk kg..layan kan ajo...OK nak tau kul bape aku smpai kat kenduri dia? hehehee 3pm ok...hahhaa seb bek lauk pauk ade lg..hehehe ayah siap sound kol bape dah ni baru nk g kenduri kawen? hehehe maybe ayah ku muskil & ingatkan aku tipo...tp aku ade agenda aku sndr kenapa & mengapa kan..hehehe

ok...semua disebabkan ini majlis sambut menatu..maka nya..kalo dtg awal lom tentu aku dpt jumpe pengantin kan..depa berarak kol 2pm...huh...pehtu kompem sibok makan beradap lah...posing2 lah kan..camne aku nk cilok tok jumpe pengantin...maka nya...aku decide kol 3pm lah aku g umah dia..almaklom lah umah dia hny sekangkang kera jek dr umah aku..kire sblh2 kg jek..huhu :) smpai jek...mmg kenduri masih berjalan...tgh potong pulut kuning & pengantin tgh distribute kepada kaum keluarganya,,,,& dpt lah aku bersalam2an...opss ade lah ayat poyo selenge aku kan..bengong dah name pon laen..lagi mo tny org laen..ahaks...lepas cakap 20-30 patah ngan pengantin aku pon dok makan..hehehe & lepas tu teros blah...

si Bad ni camne aku kenal ek..if aku xsekolah sharodz..& aku sekolah seri kota..kompem aku dah kenal since form 1 lah sbb nye aku sekelas ngan dia..tp aku xpg pon reg kat situ...&ayah aku yg uruskan semua pertukaran..maka perkenalan aku ngan dia tertangguh selama 5 taun..hehehe kire mase kat UiTM lah baru aku kenal..bkn kat dungun sbb nye dia UiTM shah alam..aku kat dungun...ade lah 1 program perkhemahan budak KRS ex-sekolah aku...di kelolakan oleh si Ethong... 7 Ethong plak ajak aku & Yam turut serta pehtu dia plak ajak geng2 BF dia di mana Bad termasok skali...maka nya kat situ lah 1st time aku jumpe si mamat nih...pdhal 1 melaka...tp pjg plak perjalanan perjumpaan kami..hahahaa pape pon ni bukan salah silah percintaan aku ngan dia..sbb aku kan dia hanya kawan dr dulu-kini-& selamanya...owh ok...aku jadik rapat ngan dia sbb dulu time semester break..dia kompem keje kat kedai kraftangan kat MP tu..maka nya..dia lah geng aku mengukur bangunann MP tu..heheh kire geng lepak aku lah....& bile masing2 dah keje...jarang lah jumpe & xdek lah aktiviti ukur bangunan MP tu lagi..hehehe

& skrg dia keje kat Jeddah..tercapai gak impian dia..& dia pon nak hangkut skali Wife dia ni ke sana....kire dia blk ni purposely tok kawen lah kan..hehehe..pape pon...SELAMAT PENGANTIN BARU to Bad & Izzatul..SEMOGA BERKEKALAN KE AKHIR HAYAT & dikurniakan cahaya mata yg soleh & solehah....Nota kaki: Dah terbang balik Jeddah lah kot....dia telah membuktikan pada aku..di mana ade kemahuan..di situ ada jalan.ape yang penting..USAHA!..[bkn kerjasama ok!]

No comments:

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...