Skip to main content

Terapi Utk STRESS

2hari xdok kat opis...oppss tp rabu aritu aku masuk jugak opis..aku wat keje jugak tau...last2 balik dah maghrib....& teros ke Mid valley mlm tu...kunon2 nk carik gift tok kawan aku yg bakal menamatkan zaman bujang weekend ni..aih..musim org kawen lagik!

tapi...malam tu jugak...mood aku xdek..aku ala2 lost...smpai nk carik jln pulang ke parking pon aku dah xreti! tah apsal tah.. & sum more aku dah berjaya melesapkan RM50 dengan menghilangkan kad parking...betapa lah...carelessnye aku kan...it was not me actually...aku ilang kawalan kejap kot..aku rase motor kat otak aku xdpt berfungsi...mcm mane aku leh ilang kad parking tu pon aku xleh nk berpikir..kesudahannya..aku xcarik pon gift.,.aku hanya carik jln pulang..but aku mengambil masa 45minit nk carik tpt yg betol2 aku leh jadik kan land mark utk aku pulang..haih* ni bukan blurrr ni dah ala2 otak gagal berfungsi seketika ok..cume jasad jek bergerak...

ape yg pasti..disebabkan itu..aku STRESS & aku perlukan terapi utk menghilang or melenyapkan teros STRESS tersebut..haih..terapi owh terapi..muncul lah engkau!..pape pon esok kite balik kampung..makan cekodok bilis....alah..leceh..sure xleh sbb esok malam umah mak ngah aku kenduri..ape kene mengena ngan kenduri ngan cekodok aku xtau..yg pasti xleh makan cekodok..tapi aku nk g tepi pantai main layang2...sape mo ikot..jom..bulan pose nanti...hahahhaa

Nota kaki: bile aku bace balik ape yg aku merapu kan..aku xpaham..sebab citer xlengkap..tapi lantakkan yee!!!!

Comments

Kenanga said…
sian..smpi hilang kad parking...stress la tu...p gym..leh cuci mata..auwww~
Yun said…
2la

stress aku...lesap dah RM50..mesti duit tu bkn rejeki aku kan..kan...

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.