Skip to main content

COCA

Citer yg dah nak basi..tp aku xpedulik..nak jugak hupdate...even CyanaMoose and MamaTisya dah update pasal citer ni..aku nk jugak hupdate..hehehhee citer dia same cume olahan jek berlainan kan...mcm baser aku akan membebel dulu serba sket..baru masuk tang point penting...

Bebel lan ku

aku xpenah pon makan kat sini...bile boss kate nk belanje...mmg sgt lah suke..makanya...kami semua di dalam team Special project [special lah sgt ek?] yg kesemuanya perempuan..di ulang sekali lg..perempuan semua nya yeee...bkn kami anti-lelaki ke ape..cume utk special porject ni xsesuwai utk org lelaki kerana..kemasukkan lelaki bakal menjadikan team kami tidak lagi special..kwang kwang..[sila jangan muntah darah ijau yeee bile membace statement nih wahai lelaki sekalian!]

Boss aku tu mmg xkedekut org nya..alah std lah boss kan..duit dah terlebih..pehtu xtau nk buang kat mane...makanya..buang kat mulot staff kasik staff lebih bermotivasi tok bekerja [tp bkn bg aku lah - aku hny akan lebih bermotivasi if boss naik kn gaji saya yee....sy xmo nek pangkat tp sy mo nek gaji..pangkat it's not important to me...yg penting is memiliki gaji sy cukop utk menampong kehidupan sy yg byk dugaan di KL nih!]

kononnya lah kn...nk bg UP sket semangat staff dia tp kesudahannya..boss aku terpakse melayan kerenah staff nye yg agak kejakunan disebabkan xpenah makan di COCA yg kami gelar tpt makan org2 yg wang xtau nk buang kat mane [mahal ok! bek g makan kat johnny's...xpon kat steamboat tepi2 jln..yg lg murah & same best jek aku rase!] ..seb bek kat COCA tym tu xdek org laen selain kami..oppss adelah 1 pasangan len..tp mmg xdek org al-maklumlah tpt xsesuwai nk masok selalu kan..kang masuk selalu membawa maksud cepat muflis lah jawabnye..ngeh33 bape boss aku kene aritu..xtau lah den..lantakkan aje....dia yg nk belanje..dia lah peneng sndr kn..hehehehee [korang bayangkan lah regenye..if buffet sekepala RM68 - makan lah sikit mane pon..kalo mcm ni bek makan kat hotel jek..]

Point-point penting yg sebenar2 nya...huhu :)

layan kan gamba ajo k
kerana tgk gamba jek pon korang dah paham
lalalala









Nota Kaki: Gambar semua ikhsan dr kamera MamaTisya.
Nak tgk gamba laen2..sila lah ke link td tu yeeeee

Comments

cyana said…
eh... aku baru pasan la kite bergmbo tepi boss... konon orng kuat boss la nie... kwng2. mama adam jgn sakit ati okei... ahaks
Yun said…
name pon boduguard boss..mane leh dok jejauh!
fAriefArihan said…
sedapnye air2 di atas kelihatan? puase plak niyh.

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.