Thursday, September 17, 2009

Iftar With GGO

Date: 12 September 2009
Venue: Restoran Saba' , Cyberjaya

semua ni, kami dah plan b4 puasa lagi :) semangat kan...ehh bukan sbb nk pilih tarikh yg sesuwai yg semua available...makanya....terjadiklah ape yg telah di plan kn pd hari yg di pilih...
--------------------------------------------

If last year, kami berbuka di The Curve jek...[di little Penang Cafe, mengikot selera akak anak mami kami :P [xbaik marah..nnt kurang pahala puasa..hehehe].. so diz year..abg long plak nyer turn pilih tempat... asik ke tempat orang sajok katenye..so diz year kami kene serang tempat dia...tp layan kan ajo...sekali sekala ikot selera Mr.Zizo kite kan..ape salah nye.... tp dia mo makanan arab..cett dah terpikat ngan Pak Arab agaknya tu..hehehe.. makanya, perjumpaan kami kali ni di Restoran Saba', Cyberjaya ye kengkawan..jauhkan...tp ok lah..jauh dr hiruk pikuk kota kan...

Sampai seawal 6.08pm, aku tersasul ke Street Mall..& seb bek abg long & da geng baek hati....almaklomlah bulan puasa..semua nk kumpul pahala lelebih..hik...Tapi ade adegan menyayat hati Abg Long tp...abaikan since dia pon mcm sengaja nk melupakan kejadian pilu sepilu-pilunya itu... so layan kan cerita berbuka kami
ok..ni lah restoran yg kami serang...

& antara ahli yg seperti baser join..oppss tapi Mimi ade skalik lah...hati dia dah terbuka lah tu nk beronggeng rokiah dgn kami kali ni..seb bek dia xpropa jek..kalo idak..mmg jadik bahan lah minah mamat tu

** ni lah gambar2 kenangan utk diingati di zaman tua nnt..alamak..dah ade yg dah tua..mcm mane ek?**


so far the price..ok...utk sepinggan naik + 1/4 ayam...around RM8-RM12 ikot jenis ayam nye lah..ni kire ala2 nasik briani jugak ni...air pon rege nye std...& kebab nye pon ok jek...tp aritu mmg ramai sgt..yg take away..giller ramai & yg makan berbuka kat situ pon ramai...berderet2 meja..dah mcm kenduri kawen jek suasananya..hik33


after berbuka di sana..kami memecut ke Putrajaya utk sambung cit-cat yg xsudah2...
so sempat lah posing2 di sekitar Putrajaya...org sibok g terawikh kan..kami dok propa kat sane hik22..sungguh memalukan..tp nk bersama2 rakan2 yg jarang berjumpa..asik beremel berantai jek hari2 kan...jumpe mmg payah..accept ade majlis2 tertentu sajok...

ok lah...mcm baser layan kan gamba2 xseberapa nih...

& kesudahannya...lom abis lagi..kami sambung lepak mapley malam tu smpai nak ke 1.00am
tapi aku sangat enjoy dpt berborak & bergelak sakan dengan GGO sekalian....mmg xsia2 lah semalaman dok lepak ngan korang kan..sampai meleleh air mata sbb gelak cam cib*i...so, nanti kan projek raya kite puler ok! hope aktiviti kite ni akan kekal setiap taun [sbb ni jek lah mase kite leh berjumpe pon kan] even semua dah beranak pinak..keh22...

dah 1.00am tu baru lah terhegeh2 nk carik jln pulang...dah lah aku drive sorang..tawakkal ajelah nk kuar dr Putrajaya yg agak menyeramkan tu..hahahaahaa..tp alhamdulillah 20minit jek dah smpai kerinchi..keh33....

& kami GGo semua mengucapkan [aku bg pihak lah] Selamat Hari Raya utk semua muslimim & mulimat tidak kire di mana anda berada...berhati-hati di jalan raya, laut & udara..Ingatlah org tersayang...

Nota kaki: aku pulak suggest gune lah ron95 jek..supaya tiada perasaan riak ketika memandu [bg kereta yg seangkatan dengan kete aku lah] :P

-------utk gamba lain2..sila jengah ke SINI or SINI --------

6 comments:

Mira Suhani said...

wah ada improvement sudah igt jalan2 di Malaysia..hehe

Yun said...

hahaha
jimat kos lah katekan...

cyana said...

yea... marilah kite meneruskan tradisi ini walaopun sampai abng long beranak 10... hahaha... eh ade ank 10.ke dd anak 10? lalala

chajuya said...

apekah projek raye tu? xhapdate pon..upset tau

ABG LONG UOLS said...

TETAP DGN RON97...!

***POSING KEKWAT

Yun said...

sazz: nnt kite diskusi cam baser dlm email

abg long: mmg sok-mo kekwat!

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...