Skip to main content

Cendol oh Cendol

Cendol Jam Besar

erm nak kater sedap sangat tu idak le kan..tp kalo takat nk makan cendol tu leh lah carik kat depan jam besar @ lebih senang tepi sungai kat depan bangunan merah [stadhuys] tu. selalu jugak lah aku makan kat situ...tiap kali bwk org berjalan kat melaka..kompem singgah situ tok ilangkan dahaga...huh..dah xdek option len kan...

ni gara Nyiok Kenanga mai melaka mase Xmas...bwk dia jenjalan kat kota melaka..tp dpt masuk muzium samudera jek...tu pon penuh sesak org kan...dah ronda2..kepanasan..pekena lah Cendol ni... kalo dulu tym keje kat tesco..boipren si Lily suke tapau kan cendol ni sbb depa ni peminat cendol depan jam besar ni....

makanya...xmas aritu aku pekena Cendol Pulut....ajeee ajeee

owh rege dia..xdeklah mahal mane..lgpon mangkuk dia kecik jek kan....

Harga utk cendol baser RM 1.40, Kalo Pulut/campur/jagung ke = RM1.70 jek... owh ABC ade jugak kat sini

oklah....nnt nak bawak mira & dd, sepul & sara ronda2 jonker walk & g pantai puteri ke..xpon g ke linggi tok mandi manda & malamnye..serang ikan bakar pulak..hope planning ni menjadik nnt

Comments

Mira Suhani said…
eh lupa..laki ai xnak ajak ke??huu
cyanamoose said…
apakata ko tapau bwk opis? hahaha
saifurudin said…
yeagrghhhh .. best2 .. mandi mande tu yg penting .. huhu

tapi cendol ni aku dah rase dah .. mmg best .. ko ar yg bawa masa tu ... huhus
Yun said…
mira: esok ko ajak lah laki ko singgah

sharna: sape lah nk tapaukan tok ko...sampai opis dah basi...pehtu nnt ko makan berbuih mulot...hahaha teros lagi buruk mulot itik..hahahaha

sepul: ko mmg lah dah makan sbb ko yg belanje tym tu kan kan kan....mandi manda tu nnt aku bwk kat linggi lah..best sket..hehehe
semut-terbersin said…
wah bezznye! harus lah aku heret laki aku nanti kalo balik kg!siang je eh benda ni? malam ada?
Yun said…
siang jek lah aku rase....tu pon based on dia nye stok...dah abis dia tutup rasenye...

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.