Skip to main content

Adnan Sempit

Sabtu mlm ahad... bukan sebab xdek keje ke boring ke ape ke kan...cume nurul mai KL, & kitaorg pon lepaking kat umah fara&fizi [mengganggu org lagik!] hehehe & nurul&fara wat plan xberapa seius utk tgk citer Adnan Sempit...aku ni xtau ape2 pasal Adanan Sempit...penah dgr last week kat HotFM..Fafau suggest suh mai TGK citer ni....tp xdek lah masuk list teringin aku kan..hehehe

makanya, bile nurul&fara suarakan..aku ON jek! lgpon..aku layan jek kan...& sampai umah fara sabtu mlm tu around..8pm...dia bgtau..dah cek ticket kat alamanda....kol 11.30pm ade show..hehehe..makanya...dlm kol 10.15pm camtu..gerak dr Tasik eprmaisuri..uhuk....tersilap masuk exit..makanya..jauh sket perjalanan..wakaka..tp smpai ontym jugak...tapi

ade adegan potong stim plak...di mana..sampai kat kaunter nk beli ticket tu...budak tu kate...nk beli berapa? tiket tinggal 3 jek...OMG....mmg rejeki kami lah kan....erm nak beli 3.... & budak tu sambung..tp seat asing2...bokeh? warghhh lagi satu cabaran......ke nak amik kol 1.15am? wt??? lah kan..xkn nk melanguk lg 2jam....dah shopping mall dah gulap gulita...haiyoooo

kitaorg pon decide..."asing2...pon asing2 lah"..JANJI malam ni..leh mimpi si Nan Sempit masuk wayang ..wakakaka..lawak lah kan....mcm kat MV sumtime..depa xjuai tic ygs eat depan tu...tp kat sini..giller full house..ingat nk usha jugak..mane2 yg kosong..tp redha jek lah...

Seat sebelah aku kosong lah plak..tp leceh kan nk suh mereka bergerak pindah..last2 movie pon bermula...& xhenti gelak sawan aku dlm wayang tu...terbantut sifat mengantuk aku seketika..wakakaaa...

pape pon..aku leh bg 4.5/5 sbb citer berjaya wat aku sawan gelak mlm tu..& terlupa seketika masalah sengal yg melanda...ahaks....

utk mereka yg sedang STRESS ngan pelbagai mslh..xsalah layan citer melayu ni...sbb citer nye OK!
Nota kaki: part paling best...bile sebut perkataan jek..teros jek ade lagu karaoke yg dinyanyikan dek si Angah Raja Lawak...makanya...sape nk kasik pecah perut disebabkan gelak..sila lah....tp AWAS, diingatkan 100000000kali....kalo anda tidak bersedia utk Gelak Sakan...sila JANGAN menonton cerita ini...ditakuti nnt..pihak sepital xmampu nak mengawal penyakit sawan terkejut anda!


**Ok, kat BeautifulNara pon ade review pasal citer ni**

Comments

NICK @ NADIA said…
kalu dah 4.5 bintang ni cam bes jek yun.aku jgn harap la nk leh tgk wyg cte2 gini..dakwan xmo teman.kne sewa dvd la gmaknye ni huhuhuhu
Yun said…
hahaha basib lah nik,
sewa DVD pon sewa DVD lah...

tp seyes...4.5 tu sbb dia lawak giller

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.