Monday, January 25, 2010

Percubaan

**sob sob....entry tanpa gambar yg sepatutnye kene ADA!**


semalam...lepak kat umah Fara...& mereka [dia dengan nurul] plan utk wat nasi beriani + ayam sambal + kuah dal + acar

& dengan berpandukan resepi yg fara print dr mesra.net..makanya, hasilnya....kenyang sampai pg ni .. adoiyai... mcm mane lah berat ni asik nak naek kan..ni lah penyebab musababnya...

adoi!!!!

bile pikir blk... huh..jadik ek...ape kite masak smlm..wakaka...kire org kate xreti memasak tu adalah pendusta semata2...sbb nye..mereka adalah MALAS sbenarnye!...owh kenapa dikatakan rasenye OK aje...sbb ibu mengandung melantak sepuas2nya.....Puas Hati kami yg pulun memasak [pdhal senang jek..bkn payah pon...masak ber3 kan..bkn sorang2]..kalo ibu mengandung kater xsedap..or makan cam xlalu jek..kompem sumthing wrong sumwhere lah masakan tu namenye kan...kan

selain makan nasik beriani.....itu....kami jugak dpt melepaskan dahaga ngan cendol..huh..best gillak dpt makan cendol...lagik sedap farah tapaukan aku bubur keledek yg di buat oleh Mak nye...terbaek WOK! mlm td jugak aku lahap kan bubur tu..smpai kan..payah nk tido..sbb perut sebu...akibat makan byk sgt keledek dlm bubur tu..amik kaw! pagi ni lemau nk bgn pagi! huh

selain itu, Ami [si Ayumi-the girl yg glemer ngan cerita Antu pokok pisang nye] pon turut lepak sekali ngan kami..hadoiyai..mendengar cerita dr Ngah nye...iaitu si Fara...berkenaan hari per1 dia di sekolah

Cikgu: Siapa tahu, ular tinggal di mana? Sila angkat tangan.
Ami: [bersungguh angkat tangan]
Cikgu: ok, sila bgtahu kawan2, ular tinggal di mana?
Ami: Ular tinggal jauh di dalam hutan yang tebal yang mane ade tiger, lion, bla bla bla

** amik ko...cannot imagine kalo aku yg jadik cikgu dia tu...adoiyai, pjg sungguh jawapannye...& sungguh comei aku rase jawapannye...hahahaa..kalo bg soalan objektif..kompem dia xsuke punye..sbb dia akan kate..jawapan xtepat...wakakaka**


Nota kaki: hope lepas ni nurul lebih rajin lepak KL...& kite akan laksanakan misi membuat cheese tart yg ko idam2 kan....

To me: Nasi beriani tu kene improve sket kot....baru leh bukak kedai kat bawah opis nnt! wakakkaa
----------------------------------------------

To Fara: Hepi besdae~~~lalalaala

2 comments:

cyanamoose said...

wahh...bile mo masak lagi? mo serbu rumah ko.. hehe

Yun said...

sori lah...aku xmasak kat umah aku :P

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...