Skip to main content

Percubaan

**sob sob....entry tanpa gambar yg sepatutnye kene ADA!**


semalam...lepak kat umah Fara...& mereka [dia dengan nurul] plan utk wat nasi beriani + ayam sambal + kuah dal + acar

& dengan berpandukan resepi yg fara print dr mesra.net..makanya, hasilnya....kenyang sampai pg ni .. adoiyai... mcm mane lah berat ni asik nak naek kan..ni lah penyebab musababnya...

adoi!!!!

bile pikir blk... huh..jadik ek...ape kite masak smlm..wakaka...kire org kate xreti memasak tu adalah pendusta semata2...sbb nye..mereka adalah MALAS sbenarnye!...owh kenapa dikatakan rasenye OK aje...sbb ibu mengandung melantak sepuas2nya.....Puas Hati kami yg pulun memasak [pdhal senang jek..bkn payah pon...masak ber3 kan..bkn sorang2]..kalo ibu mengandung kater xsedap..or makan cam xlalu jek..kompem sumthing wrong sumwhere lah masakan tu namenye kan...kan

selain makan nasik beriani.....itu....kami jugak dpt melepaskan dahaga ngan cendol..huh..best gillak dpt makan cendol...lagik sedap farah tapaukan aku bubur keledek yg di buat oleh Mak nye...terbaek WOK! mlm td jugak aku lahap kan bubur tu..smpai kan..payah nk tido..sbb perut sebu...akibat makan byk sgt keledek dlm bubur tu..amik kaw! pagi ni lemau nk bgn pagi! huh

selain itu, Ami [si Ayumi-the girl yg glemer ngan cerita Antu pokok pisang nye] pon turut lepak sekali ngan kami..hadoiyai..mendengar cerita dr Ngah nye...iaitu si Fara...berkenaan hari per1 dia di sekolah

Cikgu: Siapa tahu, ular tinggal di mana? Sila angkat tangan.
Ami: [bersungguh angkat tangan]
Cikgu: ok, sila bgtahu kawan2, ular tinggal di mana?
Ami: Ular tinggal jauh di dalam hutan yang tebal yang mane ade tiger, lion, bla bla bla

** amik ko...cannot imagine kalo aku yg jadik cikgu dia tu...adoiyai, pjg sungguh jawapannye...& sungguh comei aku rase jawapannye...hahahaa..kalo bg soalan objektif..kompem dia xsuke punye..sbb dia akan kate..jawapan xtepat...wakakaka**


Nota kaki: hope lepas ni nurul lebih rajin lepak KL...& kite akan laksanakan misi membuat cheese tart yg ko idam2 kan....

To me: Nasi beriani tu kene improve sket kot....baru leh bukak kedai kat bawah opis nnt! wakakkaa
----------------------------------------------

To Fara: Hepi besdae~~~lalalaala

Comments

cyanamoose said…
wahh...bile mo masak lagi? mo serbu rumah ko.. hehe
Yun said…
sori lah...aku xmasak kat umah aku :P

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.