Sunday, January 3, 2010

Bunge api

Khamis lepas...org kate new year eve kan...tp ape ade makne dlm kamus idop aku kan...sbb new year ke ari baser ke...same sajek.....khamis tu keje cam baser...non-ado half day yer...mcm dek non yg laen..yg konon2...comp2 masing sibok bagi pelepasan blk tgh supaya staf masing2 siap sedia vagai utk berparty farty mlm tu kan...

blk keje ptg tu..maha hazab ye...sbb jem..bas aku punye schedule pon jadik weng...sampai umah lambat sket..layan TV smpai mlm...mcm baser..aku terlupe yg mira ade ajak kuar makan ke kuar g miting..aku pon kurang pasti akan tu..yg pasti mase dia call lepas tgk citer Korea kat 8TV tu...dahlah aku xmandi lagik kan..hahaha kelamkalibut lah aku membersihakan diri..sbb dia kater dah odw kan...hahahahaa

seb bek sempat...sesampai jek mereka yg terdiri drpd mira&suami, sepul&sara, ckp lapar...aku ni relax lah sbb dah melantak sepinggan cekeodok kan..hahaha lupeplak nk snap gamba cekodok sedap tu..layan ok...sambil tgk citer korea..sambil makan cekodok [kompem ade org terliur, & mlm sok dia akan makan cekodok jugak sambil layan citer korea...hehehe]

ok setelah....bercakaran dlm kereta....mira decide tok makan kat William..aku selalu dgr dr DD..aku xpenah sampai...mira yg cadangkan pon xtau camno nk poie..last2....aku pon bertanya pada Mr.GArmin...seb bek dia tau..makanya...kami pon ikotlah kater operator minah saleh tu...beberapa kali kene pusing lah jugak...sbb tersalah perkiraan jarak...otak Mr.Garmin agak slow malam tu...hahahahahahaahaa

makanya, sampai lah kami ke William..terkejut jugak lah..kedai ala2 warung baser jek..ingatkan restoran gah ala2 tony romas td kan...hehehehehee
utk menu..sila bace di papan hijau tu ye...
macam2 ade...
mule2 tgk menu..kitaorg terbeliak tgk harga...
mak eihhh..
kalo nasik goreng sepinggan RM15 ok...
tapi bile tgk kan nasik goreng bdk sebelah..mak eihh..mmg patut pon RM15...
dah pinggan gedabak ngan udang besar2 vagai...
mmg berbaloi2...kalo order sepinggan...leh makan 4-5org lah kan

Tembikai blended yg rase tembikai sebenar...
hehehe :P
Harganya RM4 jek..sbb gelas kecik..tp cukoplah

yang ini plak makaroni cheese yg meleleh2 cheesenye dgn meatball yg maha besar & byk..toksah berebut..semua org dpt rase kan...giller lah
Harganya hanya..hanya ok...RM20hengget semangkuk sampan ni...

** ade lagi satu,.,.lamb chop...terlupe nk amik gamba..si sepul dah melantak sampai licin..t[ giller bebrbaloi..sbb byk giller kepingan kambing nye..sampai xlarat nk abiskan lah**
yg ni RM30 sepinggan

Untuk yg gamba atas ni plak...hanya chicken chop...
besar kan portion dia,...aku share ngan Mira...
harga hanya RM15 sepinggan gedabak ni
yang pasti...kami xlarat nk abiskan even dah mintak rescue dr si perut2 besar kan...

muke terkejut tgk...pinggan nasik goreng yg besar di hantara ke meja sebelah...
owh silap..si wafi tu..tgh kagum tgk teh tarik dlm cawan besar....
kompem sedap & layannn kan kalo dpt teh tarik cawan besar smbil tgk games bola...

nak makan ke idak ni?
mcm banyak bebenar...
sape nak share...
sila tadah mulot!

kami sehati sejiwa kunun..
2-2 org mintak manggo blended...RM4 jugak harganya
ape kes...
mintak lah aor laen2 kan..leh tukor2 rase...
hahaha

ni ape lah sengal..org nk amik gamba air..dia nak jugak mencelah masuk

overall..oklah..cume xdek lah suasan eksklusif kan..hehehe tp yg aku peliks angatlah ramai org ok yg dtg...xputus2 plak tu...nk dptkan tpt ddk pon..agak payah....

& lagi satu best kat situ..if xdek dlm menu..korang leh mintak as per ape yg korang nak....contoh nak nasik goreng campur nasik lemak digaul2 & diuli2 ngan ayam BBQ....[boleh ke? lantakkan suke ati aku nk wta contoh ape kan]..pahtu tabur sos cheese dia atasnye...dihiasi ngan udang...ko ready kan ongkosnye jek lah..tgk dia charge bape kan..ahaks....

& kedai ni rasenye di bukak wajtu malam...sampai ke pukul 3am...& terlupe plak...kedai ni bertempat di SS26, kelana Jaya...hehehe

Nota kaki: thanx again to org2 yg terbabit...sbb mase nk balik tu dpt tgk bunye di sepanjang perjalanan balik

10 comments:

Queenin Murni said...

wahh.. bestnya ini tmpt.. :P
aku penah dengar.. and i tot exclusive gak.. hahaha

hmm... dlm fruit juice tu dia taruk apa? nata de coco??

Yun said...

ha ah nata de coco ngan laici...byk plak tu

tp next tym nk try ribena laici...ramai yg kater sedap..aritu xtau...name nye ape kan...

jgn kate ko terkejut..aku pon..budget cafe ala2 the apartment ke..xpon paling koman mcm SR ke kan..sekali amik...ko...warung tepi jln ok...tp org yg dtg tu....pakai kete gilller lah xhengat kan,.,bkn calang2 ok!

Queenin Murni said...

ok.. ko harus tunjukkan aku tmpt ni satu hari nanti..hahahah!

Mira Suhani said...

sila la Murni serang itu William tp pastikan ajak 4,5 org kang nnt xabes mkn..hehe

semut-terbersin said...

oh yun..tmpt ni aku ngan daous dah banned! dulu ni tmpt kitorg melantak sepuas ati..fevret kitorg: nasi goreng ketam! ko harus try! kitorg banned sbb pada kitorg dah kurang kesedapannye! dan semakin mahal dan makin ramai org, nyampah nak tunggu makanan n meja..dulu, 2 3 thn lepas, tak ramai org..meja die pon tak sepanjng tu die susun..so makanan sedap lagik..sekarang ni? sbb terlalu ramai, so derang mungkin wat cincai buncai..ada skali kitorg order, dapat nasik goreng ketam yg masam! apehal? dah goreng lama then goreng balik ke? tp kesimpulannye, aku teringin dan terliur balik bila tgk gambar2 ko ni..oh air fevret kitorg, mango special(rm6 mango dibelnd ada tembikai dadu+nata dcoco+laici+dan segala mak nenek buah), ribena longan, ribena laici..sila try!
oh satu gik..die ada adik yg bukak kedai makan gak..pon sedap gak! kat ss2..sri murni nama kedainye..ada kedai, tp susun2 meja tepi jalan cam ni gak..cuma takde laa gerai cabuk kotor cam william ni..mmg tmpt org lepak tgk bola..ni tmpt kitorg lepak2 since kat uni dulu..sekarang menu makin bertambah

semut-terbersin said...

oh muni, i nak pesan ni..kalo tetibe ada lipas takpon tikus lalu berkeliaran di kaki anda, jgn terkejut ya..warning siap2..[oh ni bukan nak kondem or menakut2kan ko]..kitorg dulu selambe je makan..aku mmg akan dok bersila laa..sbb tkt ada tetibe lipas merayap ke kan..aku penggeli lipas..keh keh keh

william si gemok itu suka wat lawak..bezz kalo layan lawak n borak2 ngan dia..dengar kater die muslim..but not sure kesahihannye..tak brani lak nak tanye..muslim ke die?

Yun said...

hahaha jgn ckp tikus lipas...jek..anjing pon ade...hehehe

owh kat murni tu kedai dia jugak...giller kayo ek..kekkeeke tp kat murni tu aku rase better sbb portion dia sket...xdek lah membazir kan...

Queenin Murni said...

wohh... lengkap penjelasan semut.. :P

tikus?? lipas?? aiyokk.. doesnt sounds good.. jom la pegi kedai murni pulak.. hahahah!

saifurudin said...

tapi so far oklah masa pegi hari tu ... sedap lagi lah ... tapi tak try nasik die lagi .. kene ar minta nasik tambah ntah pape lagi nnt ..

yg penting .. nak baca menu, die bg kerusi .. so bleh ddk baca .. hohoho

didi said...

kedai murni ss2 lak dok tepi2 koridor kedau je. tadek ekon2. tp food sama cam wiliam gak. org kata depa adik beradik. heheh

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...