Skip to main content

Cuak

Lenggang Mak Limah
lemah gemalai
padahal...dah xbertenaga nak melangkah
lemah longlai gitew
haih*
sungguh pemalas kan saya?
nak melangkah pulang...
oppsss nak mendaki bukit kerinchi tu dr stesen LRT ke umah saya tu yang saya malas...
tp apekan daya..
saya tiada pilihan laen..selain melangkah longlai

Semalam mcm baser....kene melangkah longlai dr stesen PUtra Universiti tu ke rumah... dr jauh kelihatan kereta Savvy hitam park kat tepi jln..aiyooooo dah ade org pakai Savvy kaler itam jugak kat sini ke? sejak bile???

hehehe kene usha ni...kang ade plak aku tersilap kete kan...dr belakang nmpk cam kete aku jek [lah dah same kaler kan namenye]...

& aku teros melangkah..makin lame makin hampir...aik..sejak bile ade khemas gedabak depan dewan tu? nk kene alih kete lah ni gamaknye....kompem ade majlis kat situ...

& kaki aku teros melangkah....& tetibe aku terpaku betul2 kat belakang Savvy Hitam tu... Aiyoooo kete aku lah..sbb no plate dia SAMA ok! adushhh...aku teros terkejong kejap kat situ..dok pikirkan..semalam ke pagi td..ade TAK aku ALIHKAN KERETA tu?

garu-garu kepala yg xgatal sambil merenung ke langit ... owh awan cerah...meaning cuaca baik...leh basuh baju malam ni [ade kene mengena ke?] aku teros pikir...Adoiyaiiii...mmg aku xdek alih kete ni..Apsal kete ni dah beralih oiiiiii?????

CUAK1,...CUAK2...CUAK3...CUak100...CUAK1000....CUAK seCUAKNYE saya ketika itu....tp aku xwat ape..sbb perut lapar & bau laksa dalam pelestik ni..sangat menggoda...kene balik umah dulu ni mentekedarah dulu.....hahahaha

sampai kat lif...ade notis suh jgn parking depan dewan tu sbb nk pasang khemah..kol 10.00am...wei,,aku g keje pagi td..mane ade Memo tu..huh~

Bengang! ok!...saya bengang!

Sampai uma....smyg asar....makan laksa...kenyang...sudah....tgk TV [sempat tu..hhahahaa] baru lah turun bawah tok try test laling kesayangan aku....cek kiri..cek kanan./.cek depan..cek belakang..semua ok.....start enjin...kasik panas..dah 3hari kan aku start enjin..hahaha pemalas kan? seb bek boleh...& try gerak depan sket..undur sket..ok lulus...xleh nk kuar sbb parking limited smlm kan..hahaha kang aku gerak..kompem org len dah amik parking tu kan...hehehehe..ok boleh naik ke atas semula tok sambung tgk TV!

ok..positip...maybe..depa angkut kete aku pakai tow track or pakai lori DBKL..hahaha xpon depa berjemaah angkat reramai...keh keh keh...almaklumlah..beratnye ringan kan..xpon..arrghhhhh malas pikir lah....SBB saya CUAK smpai arini..hehehehee TAK LENA tau tido smlm dok pikir MACAM MANE DEPA ALIHKAN KETE AKU?.....buatnye...aku xjengah kete..& kete dah xdek..aiyooooo...meraung lah saya nak balik raya nnt! [hahaha ade kene mengena ke?]

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…