Skip to main content

Ingatan Tulis Ikhlas

Walaupon aku seorang yg garang
tapi selalunye mulut aku yg sukar dikawal
tapi aku jugak paling selalu ada
kau seorang yg cool
tapi kadang-kadang aku rase ko cam xamik kesah
sebenarnya kau pon ade hati perasaan
dia ni selambe jek
dia plak selalu buat kite terasa hati
tetapi kite tetap setia dengan dia
cume dia tu selalu ingat2 lupe kat kite
owh bukan..selalu ingat bile kesusahan
terlupe bile sedang menikmati kesenangan
kamu pula yang sukar utk ditafsir
kamu ni aku panggil simbolik
tapi kamu rajin bertanya kabar kami semua
cume kamu TAK reti mcm mane nk tunjuk yg kamu ambil tahu
tapi xmengapa..kami paham
Engaku mmg sempoi
Engkau pulak dekat ngan aku,tapi jauh dr si dia...
dekat jugak dengan kamu....
engkau seperti aku,
tapi berlainan identiti...
cume satu persamaan dikongsi kini
You seorang yang sukar difahami
tetapi mudah didekati
dalam sukar & mudah itu, you tetap seorang perahsia yang tegar
mmg amat sulit utk kami memahami ape yg terselit di sanubari you
dikau mmg sukar utk ditemui
aku kategorikan dikau as Misteri
dikau sentiasa mengelak
tanpa diketahui sebab
mungkin kami semua mmg tiada lagi dalam kamus hidup dikau
walaupon kita berbeza
kita masih boleh berkawan
hakikatnya, perbezaan itulah yang membuatkan kite KEKAL

sebelom menamatkan entry..moh le layan lagu ni

[jap lagi aku post kan lagu ni...terlupe,..youtube xleh bukak...xkn nk paste printscreen jek kot...wakakaa]

Nota Kaki: Kau, Dia, Kamu, Engkau, You, Dikau...i miss uols........so much! Tetibe masuk mood sentimental..teringat zaman dahulu kala....:P

Comments

cyanamoose said…
siapakah YOU itu? jeng3x

kenanga, sila tubuhkan agen penyiasat.
semut-terbersin said…
aku almost keliru bace ko nye entri ni..pening nak ingat mane satu..siapekah Kau, Dia, Kamu, Engkau, You, Dikau?
Yun said…
sharna: apsal ko suh siasat sape YOU tu? yg laen2 xmo?

semut: tu lah..dia...berjaya jugak aku wat ko rase keliru..wakakakakakaaaa 2la tujuan aku :P

aiyokkk...ni xdek kene mengena ngan TUt....ni hanyalah geng2 aku jek...

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.