Skip to main content

Update

Kisah Semalam

Semalam....rase teringin nak makan
Jagung + Eskrem
kombinasi yg tah ape2 kan?
tapi mmg seyes...tekak ni merenyam nak makan menatang 2 ni...

tapi kan...
tym balik singgah pasor malam kat bawah umah tu
ternampak plak udang konit2 tu...huh..teros suh tokey tu bungkus RM5
& balik umah gigih dok buang kulit
&....tadaaaaaaaaaa
dinner malam smlm...
Jadik
cekodok + teh tarik
erkkkk...alhamdulillah...
siap pakse bebudak umah pulun habiskan
sbb nye...
INGAT SENANG KE AKU NAK JADIK RAJIN MCM SEMALAM?

Kisah Ahad yg Lepas

Mak aku malas nk masak
makanya,
aku lah yg jadik mangsa kan
dek kerana
yg ade hanyalah..ketam ni
makanya...

tadaaaaaaaa
ketam masak cili..
ikot tekak aku lah kan
[ni bahana dr si munik lah ni!]


& tetapi..kene sound dek bapak aku..sbb lauk pauk pd hari tersebut..tiada satu pon jenis berkuah..
dah ater ikot selera aku kan...xdek kuah..ape ke hal kan?
tapi..tu lah..terlupe plak..bapak nk makan sekalik...
wakakakaa....sori lah Pak..den lupe...ni bukan umah bujang yo!

owh lupo...selain ketam masak cili ni...aku wat ikan bakar cecah kuah kicap & ayor asam..
tp ikan bakar tu masak lambat bebenor..malas dah aku nk snap....sempat lah makan b4 aku blk ptg tu....

Xdek dr jenis makanan berkuah kan?...sayor wapucetau ok! aku malas siang..makanya...tiada sayur2an...konsep I senang..malas...xyah makan..ahaks....nasib lah..tadah telinge ajolah petang tu!

Comments

Queenin Murni said…
tu laa.. lenkali buat la gulai ketam ngan nenas.. layan gak tuhh.. nyamm nyammm..

oh.. sebenarnya, few jugak lah akram dah start craving balik for ketam.. cuma bini nya tak berkesempatan pi tangkap ketam lagi ;p
cyanamoose said…
apakata ko msk ketam berkuah then tapau kt weols.. tkde la kempunan aiyak liuq tgk. huhu
theywe said…
leh wat potluck..
ko bawak ketam shanana kebana bawak laksa.. kitaorang bawak potluck perut!! hahahaha
Yun said…
tang masak aku xkesah...if kornag nk sediakan perut pon i xkesah...

tp selain sedia perut..uolls kene sediakan ongkosnye....wakakaaka...

tiada ongkos...tiada lah makanannya yeeee
Yun said…
murni: gulai lemak nenas tu..dah selalu buat....sbb baru jek makan kan...sbb lately..menu ketam wajib kat umah aku..aku plak yg boring makan ketam masak lemak jek..tu yg wat ikot tekak aku..tp pak aku lah kan prob...ngan makanan xberkuah ni!

cyana: tapau....dlm mimpi ajolah...sindrom rajin aku..lom kembali lagik!

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.