Tuesday, January 12, 2010

Update

Kisah Semalam

Semalam....rase teringin nak makan
Jagung + Eskrem
kombinasi yg tah ape2 kan?
tapi mmg seyes...tekak ni merenyam nak makan menatang 2 ni...

tapi kan...
tym balik singgah pasor malam kat bawah umah tu
ternampak plak udang konit2 tu...huh..teros suh tokey tu bungkus RM5
& balik umah gigih dok buang kulit
&....tadaaaaaaaaaa
dinner malam smlm...
Jadik
cekodok + teh tarik
erkkkk...alhamdulillah...
siap pakse bebudak umah pulun habiskan
sbb nye...
INGAT SENANG KE AKU NAK JADIK RAJIN MCM SEMALAM?

Kisah Ahad yg Lepas

Mak aku malas nk masak
makanya,
aku lah yg jadik mangsa kan
dek kerana
yg ade hanyalah..ketam ni
makanya...

tadaaaaaaaa
ketam masak cili..
ikot tekak aku lah kan
[ni bahana dr si munik lah ni!]


& tetapi..kene sound dek bapak aku..sbb lauk pauk pd hari tersebut..tiada satu pon jenis berkuah..
dah ater ikot selera aku kan...xdek kuah..ape ke hal kan?
tapi..tu lah..terlupe plak..bapak nk makan sekalik...
wakakakaa....sori lah Pak..den lupe...ni bukan umah bujang yo!

owh lupo...selain ketam masak cili ni...aku wat ikan bakar cecah kuah kicap & ayor asam..
tp ikan bakar tu masak lambat bebenor..malas dah aku nk snap....sempat lah makan b4 aku blk ptg tu....

Xdek dr jenis makanan berkuah kan?...sayor wapucetau ok! aku malas siang..makanya...tiada sayur2an...konsep I senang..malas...xyah makan..ahaks....nasib lah..tadah telinge ajolah petang tu!

5 comments:

Queenin Murni said...

tu laa.. lenkali buat la gulai ketam ngan nenas.. layan gak tuhh.. nyamm nyammm..

oh.. sebenarnya, few jugak lah akram dah start craving balik for ketam.. cuma bini nya tak berkesempatan pi tangkap ketam lagi ;p

cyanamoose said...

apakata ko msk ketam berkuah then tapau kt weols.. tkde la kempunan aiyak liuq tgk. huhu

theywe said...

leh wat potluck..
ko bawak ketam shanana kebana bawak laksa.. kitaorang bawak potluck perut!! hahahaha

Yun said...

tang masak aku xkesah...if kornag nk sediakan perut pon i xkesah...

tp selain sedia perut..uolls kene sediakan ongkosnye....wakakaaka...

tiada ongkos...tiada lah makanannya yeeee

Yun said...

murni: gulai lemak nenas tu..dah selalu buat....sbb baru jek makan kan...sbb lately..menu ketam wajib kat umah aku..aku plak yg boring makan ketam masak lemak jek..tu yg wat ikot tekak aku..tp pak aku lah kan prob...ngan makanan xberkuah ni!

cyana: tapau....dlm mimpi ajolah...sindrom rajin aku..lom kembali lagik!

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...