Skip to main content

Fullhouse Lifestyle Store & Cafe

Finally Berjaya jugak aku ngab DD redah utk mencarik tempat FullHouse Cafe ni kat Ara Damansara...huh~ mencabar ok...tp tipooo jek...xdeklah mencabar sgt...cume berpandukan peta yg aku xpaham ni......[serius aku xpaham ok peta ni!]
& Garmin plak xbg kerjasama...last choice..i Call jek Mrs.Soljar utk membantu..since dia kate dlm email...dekat jek ngan umah kan....

makanya....direction yg dia bg....

exit subang & ikot signboard Ara Damansara - traffic light - buat U-turn - masuk kat simpang The Gallery Sime Darby - terus jek - sampai T-junction amik kiri....belah kanan akan nampak tempat simpan tren Rapid - belah kiri plak ade umah Flat.....jalan teros & akan nmpk terowong...sebelom terowong tu..amik kiri utk ke bangunan NZX...hehehehe lepas tu carik lah dlm tu...Fullhouse kat belah tengah..

makanya....dengan direction tu lah aku sampai ke Fullhouse malam smlm...senang jek rupernye..Sigh*...aritu kitaorg xlalu bwh terowong tu....sbb dr Damansara kan,..tu yg carik xjumpe2 tu...


The Menu Book
Cantik kan menu book dia..ala2 style magazine gitew...

yg di order oleh kami
[Kiri = RM7.90, TGh = RM 6.90]

& ini...
[Kiri = RM18.90 & Kanan = RM22.90]

& ini jugak..
tart cokelat dia sedap ye...hehehehe
Sebijik = RM2.50 [Kalo 1/2doz = RM13]

Decoration kedai yg wat aku jatuh chenta..hehehehe
tu mase terpandang dlm Awan Dania lah..
xpe....dah try kan....

ni saje jek...

harga dia ok jek...utk semua di atas.. kene Rm67.++ jek....ok lah xdek..service charge or gov tax kan...sbb dah include skali dlm harga kot..hehehehe TAPI kalo nak murah..serang mase Lunch..sbb tym lunch ade set...kire siap air + dessert + main course harga dalam RM10.90 - RM 18.90 jek...murah kan? utk dinner xdek set ye...hehehe sbb mlm xramai org datang kot...hehehe

Nota kaki: ok..cukoplah sesi merabak kan poket utk bulan ni...nak simpan sikit duit tok di taburkan kat Dabong nanti..hehehhe :) tunggu bulan depan [boleh ke makan besar bulan depan?] nye sesi JJCM aku ngan DD. Sape nak pg sini lagi...lepas bulan depan ye...hehehehe [sbb aku nak join jugak lagi! hehehe]

Comments

bakal graduate said…
wow sdpnya..ni mesti yg jenis high taste
Yun said…
mcm mane nk tau org itu high taste?

heheehe
semut-terbersin said…
whiaa cam dekat2 ngan area umah aku jaa?? harus nak kene try ni..macam lazat hingge menjilat jari jaa! huuu kat ner ni? sumpah tgk map cam dah dekat gila ngan umah aku..tp aku pelik sket camne nak tembus ke nzx tu?? huwaaa
Yun said…
semut: mmg dekat jek...ko lalu jek bwh terowong tu...& masuk simpang ke kanan yg per-1...situ lah area NZX tu...erm kedai dia..kat tgh2...selamat mencari..hehehe
mama tisya said…
mcm menarik je fullhouse ni...oo yg dlm awan dania ni la tmptnye..ingtkn GARDEN cz decp2 lebih krg je
amoi said…
halal ke weh?aku tgk kat menu tu banyak tulisan cino..huhu...
Yun said…
hahaha..dah ni korea style ma...

ade jek dia tulis halal..aku was2 gak..pd mule...tp ala2 chilis, tony romas..cume dia...bkn english style..dia korea style..which cina lah yg suke kan....ADE jek menu nasik lemak..kalo xsilap aku..hehehehe

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…