Skip to main content

Resepi Hati

Dah lame xmasuk dapor..main masak-masak..mcm mase kecik dulu...tp kali ni..aku xperlukan dapor utk memasak..ater zaman moden kan..segalanya mungkin...dok lepak kat taman sambil on lappy & login FB pon aku leh memasak jugak kat Cafe World kan...skrg ni payah nk naik level..upset tau! sbb aku jarang memasak lah kot...hehehehe :P

tp hari ni.....aku nk memasak lagik..

tapi.......

Bukan resepi lauk kari Hati Pari yg bau nye sungguh TAK ENAK yeee! tp rase aku lom cube...bau jek dah...baru semalam...korang penah ke makan hati pari?...but kali ni..bukan pasal hati pari...tapi pasal hati katak....opppssss hati seorang bernama insan yg sihat walafiat :P

bahan-bahannya:-

Bahan A
  • Tiada hati
  • Buka Hati
  • Semai Hati
  • Belai hati
  • Pupuk Hati
  • Baja Hati
  • Hati berbunga
  • Hati Riang Ria
Suddenly...kene tambah bahan plak...
Bahan B

  • Tumbuk hati
  • Hati bengkak
  • Calar Hati
  • Robek hati
  • Pijak Hati
  • Tutup hati
  • Rendam Hati..kasik letak clorox lebey ..hehehe :P
  • Ampaikan Hati
  • Jemur Hati..di tengah2 gurun sahara...uhuk :lol:
  • Keringkan hati

Cara memasak:-
end up...ehh silap.....campurkan, tolakkan, bahagikan & darabkan....kuasakan secukop rase & diperatuskan

hasilnya:-

tadaaaaaaaaaaaa

kering gusi opppss Hati kering lah...boleh simpan dlm esbok yg ditempah dibeli khas...lalalala sebelom tu..lebih baik diletakkan dlm bekas atau dibalut ngan kain cantek..supaya dlm esbok nnt..xdeklah kesejukan yg melampau..senang defrost balik nnt..hehehee

Nota kaki: Asalnya, aku ternampak status seseorang...."Jemur Hati" cam suweet jek status tu..hehehee teros dpt idea..

psssttttt.....kepada org tu..sorilah...aku gune status ko wat bahan.....hehehehee & wat i can say..."Welcome to the Club...lalalallaa sambil humming lagu My Everything nyanyian Lee Min Ho..ensemnye dia..."

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.