Tuesday, February 9, 2010

Lempeng Kelapa

Ahad pagi yg lepas...dr Subuh aku dah suara kan hasrat pada ayah aku supaya dia menjolokkan aku kelapa muda pagi nnt..heheehe bila ditanya untuk ape.....hanyalah utk sekeping lempeng kelapa...huh...sedap uols....opppsss lupe plak..I kan orang kampung..makanya...tekak I ni..ala2 selera kampung jek lah kan....kalo letak...chicken chop sebelah,..& lempeng kelapa ni sebelah...makanya...wajib i melantak lempeng kelapa tu dulu..hehehehe :)

ok...dek sebab aku suh ayah aku amik kelapa muda utk lempeng..mmg serius dia amikk sebijik jek kelapa muda tu..haiyoo..aku mintak lg sebijik utk aku buat coconut shake...TIDAK DILAYAN ye...seyes kejam ok ayah I...huh..xpe xpe...nnt aku beli coconut shake..aku xmo kasik dia rase..wakakakaa [kedekut punye anak]

oklaah..makanya...tadaaaaaaaaaaaa
inilah lempeng kelapa nye & dicicah ngan Kuah Asam pedas...[alamak dah merembis plak air liur dlm tekak ni]

tapi kan...kebiasaannya...kalo melantak lempeng tu tanpa apa2 cicah pon...lagi layan ok! Oleh sebab dpt byk hasil lempeng tu dr sebijik kelapa muda...makanya.....tym makcik2 melepak kat depan umah aku sementara menunggu Pak Aji juai ikan tu lalu..makanya..aku hidang kan..ini lempeng utk tatapan semua...[tetibe mulia plak aku pd pagi tersebut] wakakakakaa pdhal...lempeng tu mmg aku sorang jek yg makan ok...adik2 aku yg len..jgn harap...semua tu tekak org bandar....mane layan lempeng2 ni semua...huh~

Nota kaki: Sedap nye pengat keledek...nyum nyum...

6 comments:

Mira Suhani said...

aku pon suka lempeng kelapa...sedap OK!! rugi sape yg xpernah merasa...arwah atuk aku pon suka...lambatnye nk blk kg...boleh request kat umi..hhihi

Yun said...

hahaha..

2la....pebret i....lempeng kelapa...merembes lg skalik air liuq ni..huh`

didi said...

lempeng kelapa mkn ngan sambal pastu buh ikan maseng. aaaaa sodapnyeeeee

Yun said...

hahaha mmg layan..giller lagi lah wat aku nk tanam pokok kelapa depan umah ni..wakakakaaa senang nk dpt stok kelapa muda kn..huhuhu

owh lempeng kelapa ku..
owh coconut shake ku...

terlebey sudahhhhhh...kontrol napsu makan ok!

semut-terbersin said...

woh woh! lama gila tak dapaek lempeng kelape ni! dulu2 arwah nenek aku suka gila buatkan tuk kitorg! fevret minum ptg kitorg ni!! huwaa tp sekarang? mak aku try watkan tp tak seenak air tangan arwah nenekku..tp sedap gak laa..mmg layan gila kalo makan lempeng ni waktu2 ptg!syiok!

Yun said...

semut: tu lah mmg makanan tradisional nih namenye....tp aku buat sedap jek..kekekekeke

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...