Skip to main content

Riang Riang Restoran


Semalam DD bawak aku makan kat sini..sbb nye...perut i dah berkeriuk2 tahap xleh nak tahan dah utk membuat bodoh pada perasaaan lapar tersebut..hehehehe makanya..di sini lah kami melantak dek kerana char kuew teau tebing kat bulatan universiti tu dah tutup kan....

xsempat snap gamba...yg ni pon aku dpt dr mr.google jek...tp ape yg aku leh perkatakan....sape2 yg lapar thp dewa + kuat makan...leh lah ke sini..sbb portion dia [nasik jek lah] agaknya byk hehehehe....& semalam kitaorg juz order nasik putih + ayam goreng kunyit + kailan ikan masin + tomyam campur yg sangat sedap sehingga meleleh leleh air mata aku dok teringat...hehehehe seb bek dekat jek ngan umah aku..ahaks....

ok lah...bukan tu jek..kitaorg minom teh ais yg sedap + aku tambah order..banana split yg murah..RM5 jek..hehehehehee

total kene smlm only rm24.40 utk kesemua itu...boleh lah..lom dikategori cekik darah lagi tu....erm selain makan...ade jugak car wash kat depan kedai tu..kire nnt nk hantar basuh kete..aku xlah kelaparan lagi..hahahaha

owh lupe nak kedai ni..mudah jek....[utk Murni & akram] kalo teringin...& kalo aku xangkat call ko kan..hehehe begini...dr bangsar south tu nk ke pantai dalam....kat traffic light amik kanan utk ke Pantai Hill Park [ingat tau..ke kanan ye...kang ke kiri...masuk ke NPE plak] hehehehe lepas tu sebelom masuk ke Pantai hill park tu ade simpang ke kiri..sila masuk simpang kiri tu..kalo teros..terang2 lah korang akan jumpe Rumah2 di Pantai Hill Park...makanya..dah masuk simpang kiri tu....sila jln teros tp jgn laju sgt..sbb kedai dia sebelah kiri jek selepas pasaraya UO...heheheehe kalo dah smpai area desa aman tu..maknanya..dah terlepas yeee kengkawan..selamat mencube..sbb selain makan2 itu...laksa pon ade...spaghetti pon ade....& macam2 ade...roti pisang dia..DD kate sedap...aku tgk roti tu pon menarik..hehehehe

Nota kaki: Murni, Better ko g makan kat sini lain kali...dr tempat xsedap tu..ahaks.....

Comments

amoi said…
aku pernah mkn nasik goreng udang...siyes tak sedap...udang dia tak fresh..hampeh...tp kan aku tgk owner dia india aa...tp tatau la kot india muslim..huhu...

tp sate kat situ sedap...
Yun said…
ha ah..mcm india..aku ingatkan style mamak...india muslim kot

tp aku suke tomyam dia..gile babas nye berasap telinge..hahaha
I_Hate_Lolipop said…
tempat ni malam sedap, siang tak best.kalau sup lebih best kat ngan pantai dalam Sup Juara. Sup dia mmg superb.

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.