Monday, February 8, 2010

Sluurrrpppp

Rase seperti berat badan bertambah 4kilos sepanjang 2hari duduk di rumah....lallaalala....

Sabtu lepas, My mom plan nk wat sedikit kenduri...erm reason kenduri tu diadakan? erm saje jek...no specific reason...ekceli wat kenduri doa selamat & kesyukuran sbb mase raya aji..sempat wat kenduri arwah jek kan....makanya, aku kene lah balik kampung kan weekend lepas...huh~

start dr pagi sabtu..bergotong royong lah aku mak aku adik aku mak sedare aku ngan kengkawan mak aku utk menyediakan bahan2..ngalahkan kenduri kawen plak..keh keh...tp kenduri kecil-kecilan ni mmg tetap meriah ok..semangat tolong menolong org kampung ni lain macam sikit kan..huk22...makanya..kene lah sediakan makanan TGH, minom ptg...walhal kenduri nye malam kan..yolah org yg dtg gotong royong tu perlu di jamu juga kan...

utk TGH...tu mak aku ngan mak ngah aku sediakan [xdpt makan asam pedas mak ngah munah kat kota laksamana..dpt makan mak ngah aku nye masakan lagi heaven..hehehe]....asam pedas...ikan parang...huh..meletop ok rasenye...rase seperti nk hirup jek kuah tu mcm sedut mocha ice blended yg dibeli kat pasor malam...pehtu sayur kobis goreng telah ditukar kepada menu cendawan goreng...alamak..xleh kontrol napsu makan lah jawabnye..ngan ikan goreng & telor masin & timon tu menambah rase kan...huhuhu..xleh tahan ok! aku melantak nasik sepuas2nya..ahaks...
owh lupe air bandung tu terbek ok! sedap xterhengga rase seperti xperlu minom dikedai sudah...

minom ptg plak..disediakan mee goreng & teh O saje [xdek gamba plak]

ok..mlm sabtu berlangsung lah kenduri....& lauk utk kenduri tu cume....asam pedas ikan tengiri, sayur terong, kari daging, sambal belacan, telor masin, rojak yg sangat marbeles, ikan cencaru goreng & limau mandrin..tu jek kot...gamba mase kenduri ni pon aku xsempat snap ye...sbb phone ke camera ke semua dlm bilik...xleh nk masuk bilik tym tu...

& air plak...Sirap bandung....teh O & teh tarik terbaek...tp paling lawak lah...air bandung tu aku ngan adik2 aku yg buat...serius xcukop ok! siaptgh kenduri tu..adik aku kene ke kedai beli stok eskrem soda & susu lagik..hehehe pehtu leh plak ade org nk tapau bwk balik...wakakak..lawak xlawak...mmg gelak terbahak2 kitaorg...seb bek kat umah aku ni mmg ade pelastik pelbagai jenis [dibeli sbb aku kan suke tapau makanan dr umah]..tup2 diguna utk bungkus air plak.. lagik lawak teh tarik tu pon ade org nak...amik lah...selagi ade stok..mcm nk bukak kedai air plak..huhuhu :P

Nota kaki: Kene diet nasik blk..supaya weekend ni leh melantak nasik kenduri kawen pulak~

No comments:

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...