Skip to main content

KL-Dabong-Jelawang [Episod 2]

Oleh sebab byk sgt permintaan, aku tambah sket utk tatapan kowang yg bakal ditinggal kan oleh ku beberapa hari..bg mengisi masa buhsan korang ketika ketiadaan aku di opis...cehhh poyossss sangat dah statement aku kali nih..keh keh keh

walau pon aku kengantokkan yg amat sgt,...tetapi ku gagahi JUA ke opis hari ni.....& ku gagahi jua diri melawan penyakit mengatok ni...

oklah....gamba ni xdek ape pon..sket jek....yg laen2 dr camera bebudak laen yg aku lom kutip lg...Beg aku xmuat nk sumbat Mr.Nik aku tu.....almaklomlah..aku lebih penting perut2 bebudak ATAT dr camera tu..kang aku bwk camera..yg laen aku malas bwk dah!

**View dr Batu Hampar di Kem Bahar**
Terbaek layan perasaan kat sini..
tenang..tenang...sungguh menenangkan
itulah tujuan Utama aku ke sana..adalah utk mendapatkan ketenangan SEKETIKA...aku malas nk mendaki sgt..almaklomlah..aku ni dah terlampau manja utk beberapa taun kebelakangan ni... setelah 2 taun setengah xmendaki..nk ke kem baha ni, aku kene mendaki..mak aihh...bapak lah terkejut segala otot-otot aku...almaklomlah..tetibe kene kejut utk bekerja keras kan......semua otot2 ku masih ok..even mengalami beberapa tragedi yg xberapa tragedi sgt..ahaks....cume ketika ini..aku masih berjalan mcm org perempuan di dalam pantang...aku ni pantang nmpk tangga..kompem nk elak....hehehehe

** Cube teka...puncak ape kah itu?"
Aku rase tu lah puncak Stong & Ayam..hehehe

Pada sesape yg nak mendaki ke Stong/Ayam/Birut/Etc or nk lepak di Kem BAha, Jelawang jek boleh contact org yg seperti di dalam gamba di atas ok!

yg ni kat resort Stong Hill...kire ni kat kaki puncak..if korang pekena ayaq terjuin kat sini pon dah terbaek...

jgn lupe...bayar entrance Fee ok! ahaks

Nota kaki: dah xdek gamba.....minggu depan saje ok!

Comments

cyanamoose said…
ala.... minggu depan cite lain... upload la lagi... mo tgk gunung stong ayam...kelakar la nama..{buat insan yg jakun seperti aku yg tk pernh mendaki} hehe
Kenanga said…
uol xjupa hantuan ka?...org Senoi xngorat uol ka?
zakiahck said…
ceh...saje je la intro wat aku lg tak sabo nk tungu kn..
g backpack tmpt lain plak eh..beshnye!!

cyna aku pn jakon jugak..tak penah wat keje2 memanjat cangini kekekeaa..:-D
amrufm said…
Takde orang ajak aku pun.....huhuhuhuhuhuhuhu

Rindunya pada Jelawang...
Yun said…
cyana: jgn wat jakun ko kat sini..kang aku anto masuk utan kawan ngan org senoi

kenanga: hantuan minat kat org mcm you jek....org senoi..xtaste kat aku..dia taste kat abg zizul & kak gee jek

kiah: ko jgn ikot sharna tu...dia tu panjat katil jek reti

amru: erm..ko xbace forum....mane nk tau..skrg mane ade jemputan pakai kad lg kn!

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.