Tuesday, March 16, 2010

Sabah Bah [Hari Kedua Bahagian 2]

Belah dari Poring hot Spring, Ranau. The driver bwk kami ke bengkel kereta sbb nk tukat break pad kereta dia tu...hehehehe maybe dah tym dia kene tukar...makanya, boring xtau watpe kat bengkel tu..kitaorg pon pandai2 lah carik aktiviti utk menghiburkan hati sndr..heheheh

nilah Gaya org-org sewel nak menceriakan diri sndr di kala cuaca panas dering.
Kejap jek pon sesi menukar break pad tu....& perjalanan diteruskan ke Sabah Tea farm. berpusing2 jugak lah driver tu dok mencarik tpt..hehehe tny org ni, di kate belah denu..org tu suh pusing blk..mau x kami pon berpusing2..huhuhu/.tp akhirnya, sampai jugak kami di Ladang Teh Nalupak.
Oleh sebab cuaca sangat panas, tokleh nk berlari2 posing hindustan dlm ladang tu...gehhehehhe carik lah hiburan di tepian sajek..ahaks
Oklah, malas nk citer sbb sakan nk bergambar...layan kan aje gamba-gamba ni....
Balik dr ladang teh, kire nk teros balik ke Rose cabin [tpt penginapan kami malam tu] tetapi driver tu beria ajak ke War Memorial yg terletak kat town kundasang tu...
bayaran masok cume RM2 sahaja

Ok akhirnya, kami berjaya sampai di Rose Cabin utk merehatkan diri. yolah setelah seharian melalui jalan yg penoh berliku & sungguh mencabar.

Di sini payah sikit utk mencarik makan. Oleh itu makan di restoran yg ade dalam Hotel itu sahaja. harga...Boleh lah.....Meehoon sop baru RM6..hehehehe air secawan adelah dalam Rm2-3
dan di sini berhadapan dengan pemandangan gunung Kinabalu. Xdek lah terkilan sangat xdpt lihat ketika di Kinabalu park.
tamatlah perjalanan hari kedua. oklah... i mo tido dulu..hari ketiga..esok lusa ajelah sambung...pdhal..dah nk balik dah ni...hehehehe

2 comments:

saifurudin said...

tempat sejuk nih .. aku nak pegi lagi .. mkn tengah hari pun nyaman je .. haish ... selesa sungguh .. nak bli sayur2... masak sendiri .. huh! ...

aku ske jugak rose cabin .. senang untuk wat perbincangan .. mkn je aku kureng sket kat situ .. huhu

didi said...

len kali dtg nk gi sini je ngan pulau. lain2 takmo.ai fenin.

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...