Skip to main content

Sabah Bah [Hari Kedua Bahagian 2]

Belah dari Poring hot Spring, Ranau. The driver bwk kami ke bengkel kereta sbb nk tukat break pad kereta dia tu...hehehehe maybe dah tym dia kene tukar...makanya, boring xtau watpe kat bengkel tu..kitaorg pon pandai2 lah carik aktiviti utk menghiburkan hati sndr..heheheh

nilah Gaya org-org sewel nak menceriakan diri sndr di kala cuaca panas dering.
Kejap jek pon sesi menukar break pad tu....& perjalanan diteruskan ke Sabah Tea farm. berpusing2 jugak lah driver tu dok mencarik tpt..hehehe tny org ni, di kate belah denu..org tu suh pusing blk..mau x kami pon berpusing2..huhuhu/.tp akhirnya, sampai jugak kami di Ladang Teh Nalupak.
Oleh sebab cuaca sangat panas, tokleh nk berlari2 posing hindustan dlm ladang tu...gehhehehhe carik lah hiburan di tepian sajek..ahaks
Oklah, malas nk citer sbb sakan nk bergambar...layan kan aje gamba-gamba ni....
Balik dr ladang teh, kire nk teros balik ke Rose cabin [tpt penginapan kami malam tu] tetapi driver tu beria ajak ke War Memorial yg terletak kat town kundasang tu...
bayaran masok cume RM2 sahaja

Ok akhirnya, kami berjaya sampai di Rose Cabin utk merehatkan diri. yolah setelah seharian melalui jalan yg penoh berliku & sungguh mencabar.

Di sini payah sikit utk mencarik makan. Oleh itu makan di restoran yg ade dalam Hotel itu sahaja. harga...Boleh lah.....Meehoon sop baru RM6..hehehehe air secawan adelah dalam Rm2-3
dan di sini berhadapan dengan pemandangan gunung Kinabalu. Xdek lah terkilan sangat xdpt lihat ketika di Kinabalu park.
tamatlah perjalanan hari kedua. oklah... i mo tido dulu..hari ketiga..esok lusa ajelah sambung...pdhal..dah nk balik dah ni...hehehehe

Comments

saifurudin said…
tempat sejuk nih .. aku nak pegi lagi .. mkn tengah hari pun nyaman je .. haish ... selesa sungguh .. nak bli sayur2... masak sendiri .. huh! ...

aku ske jugak rose cabin .. senang untuk wat perbincangan .. mkn je aku kureng sket kat situ .. huhu
didi said…
len kali dtg nk gi sini je ngan pulau. lain2 takmo.ai fenin.

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.