Skip to main content

Irfan Naufal

Akhirnya Angah dah ade name "Irfan Naufal" & Ibu boleh lah tersenyum gembira dengan pemilihan name ni. Tapi kesian kat Angah sbb ibu bgtau, tgn Angah yg dikatekan sakit & bengkak tu ruper2nye patah...setelah di Xray pagi td. Mr.Doc telah pon menyimen tangan angah. kesian angah..kecik2 dah kene simen..tp xpe...mase kecik ni senang baik sbb tulang masih lembut kan. Xpe angah..I know Angah seorang yg kuat & tabah..semoga cepat sembuh yeaaa....

Irfan Naufal = Bijaksana yg Dermawan [aku rase ni lah makne name ni]

Nota kaki: Xdapat lah aku gune name naufal tu di kemudian hari..hahahahaa...tp xpe...aku tido dgn senyuman semalam sbb name Naufal yg terplih..keh keh keh ... Comei ok name Naufal tu..Faizul sila lah akuinye...huhuhu :P

Comments

p3perak said…
nice name..
b4 this ada kwn nama naufal..
skrg study oversea..
islamic n akademik seimbang..
kategori bdk2 pndai ni la..
semOga dia membesar dgn didikan yg sempurna.. amin..

salam singgah2..
semut-terbersin said…
oh nama baby kawan aku pon naufal..naufal ilman..naufal tu bijaksana kan? ko ke yg kasik nama tu yun? sedap sedap!
siannye tgn die patah...camne bleh patah? masa lahir tuh ke patah?
Yun said…
p3perak: harapnye lah dia menjadi anak yg bijak & menyenangkan.

Ila: naufal tu..dermawan maksudnye...tgn bb tu patah tym lahir. tp seyes aku mmg suke name naufal tu..hehehehee..kompem lah ibu & abah dia yg pilihkan..cume aku sokong yg name tu jek lah..& gabungan tu pon aku suke...irfan naufal....huh...mmg comei...
I_Hate_Lolipop said…
aku suka Adam...dan Raffael.

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.