Skip to main content

Sabah Bah [Intro]

Oleh sebab ni hny lah Slot INTRO sahaja, makanya, xperlu entry panjang berjela kan....memadai lah..... gambar ni yg akan memberitahu segalanya.
Tic Flight Air Asia : RM 77 [utk Pergi & balik..murah bah, beli tym offer]
Tarikh: 4-8 Mac 2010 [ 5 hari jek]
Lokasi/Perjalanan : Perjalanan yg dilalui yg bertanda Biru [KK-Kudat-Kota Belud-Kundasang-Ranau-Tambunan-Penampang-KK-Sapi Island-Mamutik Island]
Budget : RM 500 [termasuk makan + minum + transportation + accomodation + joli sakan + sedikit ole2 utk org kampung]
Geng yg terlibat : Geng Sewel [7 org semua nya]

Comments

amoi said…
waaaaaa...jeles ok!
Yun said…
xperlu jeles...sila booked tic flight ke sabah..hehehe [dlm malaysia jek kan]
semut-terbersin said…
yey semua tmpt yg ko tanda biru tu aku dah pi..tp mount kinabalu tu kaki je lah..blom bersedia tuk menawan puncak nye..nantilah satu hari nanti insya Allah..bezz kan jalan2 sabah? aku suka gila pi kk! hihi
pegi ramai2 mmg syiok..transport senang..kalo setakat pi ber2 macam kitorg, costly laa..pehtuh ko pandang muka aku, aku pandang muka ko..haha
Yun said…
semut: hahaha ater nk dating ngan suami..kenelah pg ber23..kang poie reramai..yg len jadik bzbody plak...kalo ko bg pilihan sabah ke sarawak...aku akan pilih sabah lah....sbb sarawak tu jauh2 sgt tptnye..keh keh keh
saifurudin said…
aku nak pegi lagiiiiiiiiiiii . huhu

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…