Tuesday, April 20, 2010

Kembali

Wah lame giller xupdate belog ni. makanya, mula2 skalik tugas aku harini adelah...

vrooommmmm vroommmmm vrooommm [mcm bunyik motor plak vacum aku nih..haih* kene beli vacum baru ni, xpon kene redha jek..mampo pakai penyapu lidi jek..maka, agak lembap lah proses pembersihan sawang2 yg dah nak penuh]

erm poyo kan, padah hal baru seminggu jek xupdate. tapi mcm dah lame giller plak aku rase...owh lupe, di tambah ngan mood sweng aku xberapa nak blah supaya aku rase gumbira jek + idea mencurah2 utk hupdate ini belog kan. tapi kekdahnye, mood sweng aku masih bertapa..cume xbyk lagi lah kan.,.

ok lah..dah kemas sawang2 yg menyemakkan tu..aku nak cerita pasal yg plg latest lah....

**SEMALAM**
aku sangat bz...bz xhengat..tny lah semua org yg jumpe aku smlm...email GGO pon aku xsempat nk bace...ni baru nk khatamkan kan ha...tapi blom start bace pon...yolah dah 4hari tglkan opis...mau xmelambak issue log kan...tp kene slow2, sbb otak aku xberapa nk OK ni...maybe sebab training aritu mate berpinar tgk biji2an beras tu..serius...tobat xmo apply keje tu..wakakakaka

**KELMARIN**
ahad lepas aku wat keje weng aku.Ape ek keje weng tu?

Owh kite mula kan dengan bgn tido, aku rase cam lonely plak aritu, aku sambung tido balik...& bgn balik...tido balik & bgn balik...pastu xl;eh tido dah...dah sampai limit kene bangun jugak,skalik cek jam baru kol 9.25am. awal meh...serius xtau nk buat ape...plus serabut jek tgk umah yg tah ape2 jek lately nih. aku rase lonely, sbb aku assume DD balik telok...perghhh...silap rupenye telahan aku ni.Ok aku pejam kan ,mate jek nga situasi kat umah...aku wat aktiviti aku..sbb baju dah rendam since mlm smlm nye kan..masok lah aku dlm toilet kunun2 nk setel kan semuanya...tp aku hny mampo basuh 2 helai towel aku jek..hahahaha serius xdek mood ok...aku mandi siap2...& kuar tgk keadaan kat luar...serius aku xleh nk TGK ok...emosi aku jadiknye...aku pon goreng lah cekodok lebihan smlmnye..hahah dpt dlm 5ketui kecil [serius sikit ok], & lepas makan cekodok tu lah...aku memikirkan yg aku PATUT MESTI kuar umah hari ni. mula2 aku tanamkan niat nak ke the curve jek..leh cuci mate + layan movie kat Cineleisure jek kan..tapi, aku telah memusingkan stereng kereta aku ke kedai runcit aku [MV LAH KAN .. MANE LAGI KAN]. nak carik parking jek dah makan mase 25min..seyes fedup ok! tp dah tu pilihan aku..aku malas nk drive sebenarnye kan..wakakakaka kacau bilau betol minah ni kan...& dah parking, aku teros ke naik lift ke GSC..keh keh..carik tiket dulu lah..wa dah meroyan nk tgk movie ni...& nekad nak belasah jek ape yg ade..kalo yg diidamkan xdek..seb bek xramai org lg..even dah kol 12.15pm kan...& cerita aku nk tgk tu show dia kol 4.45pm..makngai....mau sawan aku nk rondah MV tu kan...dah lah xdek geng nk borak...makanya, aku pon tibai lah ape2 je movie yg awal dr tu dulu...makanya, aku beli tic ok..satu show kol 1.45pm & satu lg 4.45pm..hehehehe makanya, masok lah wayang aku hari ahad lepas...setelah beberapa kali plan,,, asik cancel jek kan...

cerita ke-satu ___DATE NITE
cerita yg berlaku tym malam jek [96.67% cerita ni adalah berlaku pd waktu malam]. aku malas nk review pasal cerita ni,tp boleh lah wat sikit2..sbb aku part bercerita balik mmg failed...kalo jadik tukang menyampok sikit2 tu blh lah kan...

ceritanya begini, alkisahnye, sepasang suami isteri ni, yg ade 2org anak yg sgt lah....comei {pd hakikat...nakal ok..tp name pon kids kan...kalo nakal tu mmg comei jek aku tgk..ngeh22} sehari dlm seminggu, pasangan ni akan kuar date, which lebih senang kate..depa akan kuar dinner & date [yolah siangkan keje...malam jek lah yg free kn] & anak2 mereka gajikan pengasuh utk malam tu jek setiap minggu. tp sweet jek depa ni..even dah lame kawen pon masih romantik lagi kan. aku rase pasangan yg dah kawen kene apply mende-mende mcm ni...bkn nye nk tunjuk ke ape..cume sumtime kene ikhtiar utk carik mase bersame ala2 tym bercinta kn..xdeklah hubungan tu rase makin hambar bila makin lame usia perkahwinan tu..[poyo TAK org yg bercinta nk cerita bab ni]..ok-ok blh abaikan jek part aku merepek ni,...sambung balik...lg lawak tym depa date tu...depa ade permainan yg mane, yg sorang carik mane2 pasangan yg lain utk dijadikan bhn & yg lg sorang kene describe ape2 yg dia rasekan pasal pasangan yg diperkatakan tu...tp serius mmg lawak part ni..tp cam sweet pon ye jugak kan....& adelah satu date depa ni, yg mane isteri dia cuba dress up & laki dia yg asal kate cam xjadik date teros ubah pikiran..kate jadik & nak bawak ke town yg mane makan mase sejam dr umah mereka & dinner kat restoran baru yg wife dia idam2kan.tp wife dia xsetuju sbb mereka xbuat reservation kan..sbb dr cerita yg dia bace dlm mag kot..kate kene booking sebulan sebelum kn..huh...& tp suami dia kompiden yg kate mereka akan dpt makan situ jugak.& ke sana lah mereka. & sampai sane nk dipendekkan cerita, depa ni dah amik tpt duduk org lain iaitu Triplehorn nye. & bermula dr situ lah, cabarannye.

ekceli tpt tu utk.....[nak tau cerita ni..sila lah ke panggung wayang terdekat anda!] keh keh keh

**lenguh lah nk type**

cerita ke-dua ___IT'S COMPLICATED
ni lah cerita yg aku nk tgk sbb tajuk dia...hahaha DD yg bgtau...pasal movie, utk aku amik tau sndr adalah 5% jek lah jawabnye..hahahahahaa



tu lah..mmg aku tgh mengalami status sedemikian ketika ini [mcm tajuk cerita tu lah kan]...serius lah...bkn status ape ek..status keje....aku BENCI utk membuat keputusan sendiri [sekarang ni lah]...mean keputusan besar..selama ni..aku hny mengikut aje flow yg dah ditentukan,.,contoh mcm aku nk masuk Form 1, aku xmo masuk sekolah aku tu, tp Ayah aku kate KENA MASUK [aku xnak masuk sbb kengkawang/Geng aku xdpt kan], makanya, aku ke sana...dpt lah geng2 baru..rase seronok plak..hehhehee, Abis PMR plak, kene masok kelas Sains, pdhal aku xsuka subjek sains kan..tp aku layan kan aje....dah tu lah...sbb sekolah aku jenis asingkan...bdk sekian2 A's masuk kelas ni...& kelas tu...boring kan? Aku nk drop subjek Bio yg aku sangat benci tu pon Pengetua xbenarkan..huh..layan kan juga...keh keh keh & sampai lah abis SPM....dr xnak masok sekolah tu...tamat jugak SPM aku kat situ..keh keh keh.....ok, lepas tu...blom dpt result SPM, dengan isi borang guna result trial SPM dptlah aku panggilan ke UTP kan...siap pg interbiu vagai....ngan exam segala....hahaha maka dpt lah..tp dpt offer UTP ngan matriks adalah sekali..cuma UTP masok dulu kot...ayah aku mmg lah nk aku ke UTP tu kan..tp aku nye ketar tym tu....xkompiden aku leh hidop kat situ kan..ntah le...mmg meraung2 jugak lah aku....hahaha dah airmata tu..ayah kalah jugak lah..tp dengan syarat...kene pegi matriks jugak...matriks xpe..sbb geng2 sekolah aku melambak kan..hehehehe...kire dpt beramai2 kan...& ngan muke toya masuk lah matriks...dok kat matriks xrase ape..cam dok asrama jek..xrase pon mcm bdk pra-U kan..still ade kad kuar masuk..outing ade tym..bygkan waktu outing kitaorg hny 9pagi-12tgh..giller kan...mcm sekolah..hahaha tp aku masih mampo menempuh bende2 mcm tu..sbb aku bkn kaki outing pon..koman2 aku pg cume nk menyesakkan lg barisan depan ATM BSN ..hahaha nk kuar duit jek lah kan...& tym keputusan utk UPU kuar, aku dpt UiTM jek...buat Diploma jek..korang2 rase aku heran tak? kompem lah xheran kan..hahhahhahaa yolah..pikir lepas matriks leh teros degree kan..dan plak..aku dpt UiTM terengganu ok..giller xdpt dibayangkan.tp tu lah....Hari jumaat yg permai..xdek ribut xde angin kencang, aku call rumah lepas class lepas zohor sebenarnye..dlm kol 2lbh mcm tu...nk tny ayah aku dah masok duit lom..kalo dah esok nk kuar outing ngan roomate aku kan..hehehe tp ape yg mak aku ckp hny lah "Ayah aku on da way balik dr JB ke melaka, sbb nk amik aku" cuak aku k, sbb mak aku kate esok nk ke terengganu..serius...aku xleh berpikir ngan waras tym tu..redha jek lah...aku teros ke bilik si moon coz nk copy surat dia..hahaha xsempat ok nk type kat komputer kat makmal tu nk print ke ape..surat tu plak aku selit bawah pintu bilik pengarah sbb dia xdek ptg tu..aku tulis surat pakai tangan jek..giller lawak ok...hahaha & petang tu ayah aku sampai..aku mmg xkemas ape2...aku angkat jek barang2 tu..teros sumbat dlm boot kereta ayah aku..hahahaha giller berterabur,,.,sepatutnya..isnin tu aku akan final exam utk sem 1 aku kat matriks, tp xsempat aku nk merasainya.kompem bdk class aku mmg terkujat tgk aku xdtg final exam [mmg pon] & kesian kat roomate aku..sbb kitaorg dah plan nk apply U same..hahha kekdahnye..aku yg blah dulu...& ke terengganu lah aku..ngan kos yg haram jadah aku xtau...owh tp programming C++ ni aku dah teror sbb belajar kat matriks kn..ahaks...& aku nk beli phone ayah aku xkasik pon aku redha jek & sampai lah abis diploma...& aku nak keje teros tp ayah aku kate sambung, pdhal dah janji ngan **** tym tu nk tgu dia sambung same2...tp apekan daya,,,xkuasek lah nk tgu..bek dengar kate ayah jek..hahahhaa ke degree lah aku...& abis degree mintak keje sane sini..aku maintain kat PLKN jek..hahahha & leh dpt keje kat sarawak, mak aku kate xpayah bek keje jek PLKN..aku redha jek & smpai lah aku wat keputusan drastik lari ke KL sbb kunun2 sementara nk tgu kem bukak balik...tp teros keje kat KL....& aku pindah ke tpt baru yg mane sampai skrg kn...pon xperlu buat keputusan yg sesakit skrg....& aku decide TAKMO bertunang mase dipakse mak sedare aku pon...xsesusah nk decide utk skrg...warghhhhhhh aku ckp kat mak aku..aku nk ke sabah...mmg lah dia membebel tp xdek lah dia melarang kan...tp bile pikir balik...aku mmg xkesah..tp aku cuma kesah nk tgl kan aktiviti2 aku kat sini & kawan2 aku...& nak ke kedah ke? ni lagi lah....job scope ape aku xtau kan....giller aku xreti nk wat keputusan dah...last2...aku masih lagi xleh wat decision...owh apsal lah payah bebenor nih! haih*

mmg it's complicated lah kan....
[huraian kat atas xdek kene mengena ngan jalan cerita tu..wakakakaa..malas sungguh aku nk mengarang ceritanya..]

overal..dua2 muvie tu aku bg 3.99/5 star..ahaks...

& pada hari tu dlm sejarah aku kene bayar tiket parking yg berharga RM8 hengget..damn, mahal ok!

-->rupernye DD xbalik telok..dia sedap jek membuta dlm bilik dia..cettt.....tertipu aku ngan andaian aku sendiri..& sbb lapar dek kerana bayar parking mahal hari tu..aku melantak nan cheese ngan ayam tandori kat mahbub,.hahahahhaa layan..perghh bertaun ok, xmelantak tandori tu..wakakakaka

**SABTU**
HAri pre-sejarah utk pasangan Sepul & Sara di mana, hubungan mereka dah mengorak langkah ke tangga Kedua. Tahniah, utk korang berdua. & semoga tangga ketiga yg diimpikan korang akan tercapai dengan jayanya xlama lagi seperti yg dirancangkan ok!









heppp..mane leh masok bergambar kan..
kan dah kene jeling ngan Pak Long ko..

bakal besan bergabung...meletop
family sara

mira-sara-aku

Nota kaki: itu saja, cerita lain....esok saja

5 comments:

SakamotoMiharu said...

tq kak yun amekkan gambar cayanggg kak yun :D

cyanamoose said...

wahhh...payah nie.mo pilih mesia timur ka utara ka central ka? silap2 aribulan mesia selatan.. opps!

didi said...

tahniah adik.sori x dpt dtg

didi said...

ko tgl aku tgk mubi. sian i.

awat la tak koling-koling.

Yun said...

sara: welcome dik

cyana: tu lah..aku dlm dilema ok!

didi: hahaha aku xterpikir plak nk calling di kala kepala dah serabut tuh

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...