Monday, April 26, 2010

Malam Seribu Warna


Itu lah tema utk Annual Dinner comp aku tahun ni. Even ni lah first tym comp aku buat acara sebegini ruper kan...makanya, semua org excited. sebelom majlis ni berlangsung...kire seminggu sebelom..semua org dah sibok bertny pasal "Nak Pakai ape pd mlm itu?". Erm aku senang jek...utk jadik terlampau vouge...aku perlu memperbaiki cara aku berjalan ke arah lebih sopan atau seperti kucing berjalan kn. Kalo xdek unsur boleh berubah..lupa-in aja nak pakai2 yg kelazzz giteew...kang wat org laen sesak napas jek..

erm aku belasah jek ape yg sesuaikan. & ni lah hasil nya....abaikan jek....bentuk badan yg terlampau gemoks tuh!
Jauh betul lah depa ni pilih tempat kan...tp layan kan aje....janji dpt makan.cume tekak aku xberapa nk kena plak ngan menu mlm tu..keh keh..wat rugi jek kan. Ke aku yg xreti nak makan ape yg org2 kaya makan...makanya..redha ajelah ngan tekak kampung ni.

owh lupe...Kak Nor ngan wajah baru..tp over shadow kitaorg yg mude mudi ni plak...& tempat yg dipilih mmg strategik sbb depan pentas.tetapi.......tu lah...dok ngan org2 yg ehem ehem...makanya, terpaksa lah aku ngan murni bersikap lebih sopan & hambar lah suasana malam tu..keh keh keh

Owh utk majlis ni..pengacara oleh SHAMSUL GHAU GHAU....not bad lah....kire menyerikan suasana lah kan..
& persembahan artis jemputan adalah..SHIELA MAJID....
seb bek bkn kumpulan Inteam or UNIC ke Saujana...
kalo x, mmg kompem semua org berpakaian sopan..keh keh keh


ade mcm2 aktiviti di adakan..makanya, xdek lah boring sangat majlis tu kan... dari aktiviti sape cepat dia dapat, super hero..sampai lah ke upacara kemuncak persembahan terbaek yg dipilih dr 5 persembahan yg telah berjaya melepasi sesi ujibakat beberapa minggu sebelom majlis berlangsung [mcm nk masuk mentor plak rupernye ek]

1- Mr. Kasuma
2- Wonder 19
3- Mr. Khamis
4- Mr. Azmi
5- Mr. Harfiz & Mr. Zaki

& Pemenang utk persembahan terbaek adalah....MR. AZMI. Tahniah lah sbb membawa pulang RM800...meriah uolssss.....seb bek i xdek bakat..kalo x, nak jugak tumpang sekaki sumbangkan suasana..keh keh keh

Selain tu, ada jugak aktiviti standard utk majlis2 cenggini kan...mcm pakaian mengikut tema/pakaian paling malatop lah kirenya. Di bahagikan pd 2 kategori iaitu Lelaki & perempuan.

Lelaki di menangi oleh Si Is yg berpakaian Jawa. Yg perempuan pula di menangi oleh Puan Ruzinah yg memakai pakaian2 ala2 mr.potato..hik22...masing2 dpt rm200...gilleer sakan...owh gambar yg menyelit tu adalah..si murni dpt cabutan bertuah berupa microwave...ade 250 cabutan kalo xsilap aku...murni ni dpt yg top-20...plg best skalik...percutian ke phuket & TV 42"...sape2 yg dpt hadiah..tahniah..wa dpt leleh air liuq ja....almaklom lah..bab-bab bertuah ni lom lagi ditempias dlm kehidupan wa ni...

aku dah celaru..kejap aku..kejap I..kejap..wa.....konflik identiti betul ni..ok sambung balik...seblom balik ke sarang..sempat lah bergambar kenangan ngan geng2 IT...mane yg jumpe je lah...hehehe....yolah..lepas ni IT kan dah xdeek...ntah jumpe lg ke idak kite semua kan..sbb semua dah bersepah2...

& last skalik..ni jek lah gambar sengal yg sempat aku snap..almaklomlah..dok semeja ngan Pakcik2 makcik2 ni..kene lah sopan..kang dpt jelingan plak..huhuhu...

Ok tamat lah...cerita ni dah basi sgt dah ni..dah nak sebulan..baru ade mood nak mengarang ayatnya...gamba pon malas aku nk edit dah..keh keh leh

6 comments:

mama tisya said...

kalo kt meja ada yg pakcik makcik tkleh la nk havoc sgt...heheheh..meja kitorang pn sama...

wah sempt gk gmbr ngan geng2 it

Marvic said...

aku xder meja...berpusing2 buat keje..huhuhu

tp best kan... :D

cyanamoose said...

wey... tkdo pun ajak aku amik gmbo ngan geng IT... cian disisihkan... ahaks

semut-terbersin said...

alololo schommelll nyeh cik yunned ngan mata bunge nye..
lawa seh baju ko..purple gitu...ko
beli siap ke tempah ni?
aku nak wat aa satu baju dress cam ko nih..yg ada cekak di tgn..dari dulu ngidam baju gini, tak terbuat2..nak beli yg dah siap, tak jumpe pong..

Yun said...

mamatisya: alamak..senasib lah kite
marvic: erm....ko AJK...mmg ptt pon xdek meja..keh keh...dah dpt elaun kn
cyana: owh ko bkn IT kan?
semut: erm baju tu aku beli yg dah siap kat PKNS jek....aku beli awal taun aritu..pakai tok kenduri kawen kazen aku...& one more thing..baju tu murah aje lah...RM50 jek..percaya x? tp baju jek lah..aku ade 2 color...wakakakakaa jgn jeles

Marvic said...

elaun aku guna utk rambut and aksesori aku mlm tu...hahaha

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...