Skip to main content

Fikri & Syafiq

FIKRI

SYAFIQ

9 April 2010 punya cerita. Giller lame kan di peram. Xpe lg lame peram lg masak ranum..lagi enak di makan..ahaks.

Malam 9 April tu kan, comp aku wat Annual Dinner tapi ni lah pertama kalinya, sepanjang aku bekerja 3tahun ni, ni lah dia yg pertama kalinya & julung2 kalinya..eleh tapi ni lah pertama kali diadakan sepanjang bernas beroperasi..wakakakaka...lawakkan? tapi bersyukurlah..dr xpenah langsung kan...

& aku akan menumpang Murni, makanya, dengan pelepasan boss kami, maka kami Half day pd hari tersebut & teros plan melawat rakan sekerja yg baru melahir baby boy. Yupp my partner aka....same2 programmer utk system Axapta ni kan...

& kami pon ke Hulu Langat utk melawat Si Aloryah ni. Erm kebetulan, Adik dia jugak sedang berpantang di rumah..sentiasa tidak keseorangan tym berpantang..pandai adik beradik ni plan ek..hehehehe

Fikri adalah anak Aloryah & Syafiq, anak kepada Salmah, Adiknya. Erm beza 2-3 hari kalo xsilap aku.

Tapi kalo gabungkan name tu....Syafiq Fikri...dah dpt name anak buah si Didi..wakakkaa...
Aik kak Nor, ade aura geram....nk baby lg x?

owh ni....no komen
:P

aDOI yai lah Fikri..membuta jek keje nye hari tu...xheran pon kami datang..syafiq jek yg peramah..sbb mata nye terbuntang celik xmo tido..sian mak dia..letih asik nak menyusu jek kate nye...
baser lah baby boy.

Adam ni...xtau..maybe mood sweng lg kot

tgk tu..dia wat derk jek..mama dia lak yg sengih nk tayang semua gigi..wakakaka

owh yg ni..adam & Kie Mous nye mase dah sampai umah dia blk..huhuhu...
"Happy Belated Birthday Adam"
tym gambar ni di snap...adam baru jek 2 tahun 2 hari..hehhehee skrg dah berhari2 lah jadiknye kn...

Comments

cyanamoose said…
gmbo mama adam tu ngidam nk adik..tu yg adam dok sebelah tk layan.. hahaha.

wahh..alor nie mmg teror plan.. last year ngan normah, nie ngan salmah plak.

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.