Skip to main content

Ape Nak Cerita ek

owh, sesungguhnya, bahan yg nak diceritakan, aku xbawak balik! Adoiyai...dan seusunggugnya mood aku naik menaip dah kembali..tp xdek bahan kan....

ok..ok...

Malam semalam adalah malam TIDAK BERTUAH aku kerana no aku TAK dapat utk cabutan bertuah..huh..TAKDEK rejeki..tp Murni dapat Microwave...xperlah....bersyukur jek kak oii dengan ape yg dpt....melepas den TV 42" tu....kene serang wayang lagi lah gamaknye, budget verangan dpt TV tu...aku xperlu ke GSC or TGV lagi kan....ni xdapat...mmg rejeki GSC & TGV lagi lah jwb nye...hik22

ok & malam semalam jugak, dek kerana makan tok dinner tu tah ape2 tah, maybe kandungan dadah terlebey ke...sebab kandungan makanan tu semua terlebey gula, aku pon xpasti....makanya, anggota badan aku jadik aktif plak....bile aktif...dia tak rase nak berehat..tapi aku lah yg letey sbb mata dah katup tapi TAKMO lelap kan....letey ok....kekdahnye..kol 4am kot last skali aku tgk jam...& Azan subuh bleh plak dengar [patut bersyukur kan..sbb TAK lajak subuh kan] & dan dan tu xleh lelap balik..huh...terkebil2 lagi lah lepas subuh

& seawal 10.45am aku gerak dr umah utk menjejaki umah si Arif...nk melunaskan janji....hihi owh ke rumah dia tok menghadiri majlis persandingan adik dia...aku kene dtg makan sbb tym kenduri dia aku terlambat kn,..caterer dah bungkus tym tu & dewan pon nk tutup..hehehe lawak pon ade,,,,tu lah masalah traffic kat KL ni kan....seawal 11.15am aku berjaya smpai umah dia kat keramat tanpa sesat...huhuhu xpe...ni menunjukkan aku makin RETI [mmg kene lah kan] bab jalan2 di KL..nnt akan dtg TAK perlu menyusahkan kengkawan utk meneman dah...hehehee [thanx a lot pd yg selalu membantu selama ni] & aku di paksa makan mcm2 sbb mcm2 ada ok.....lauk pauk best [ke sbb aku lapar?] hahahaha siap ade kambing panggang ok! & bubur kacang durian & eskrem mingo-mingo...huhuhu layan.....

Tahniah Katty
[erm adik arif a.k.a harun ni agak sempoi sikit & rockers..nk compared ngan abg dia ni,,giller lah lain kan...& wife arif pon dah 7bulan...tgl 2bln jek nak meletop..Tahniah utk mereka ber2...semoga baby & ibu sihat2 je nnt]

& balik umah..aku terkebil2...TAK NAK BUAT APE.....payah bebenor nk buat keputusan...hhahahaa tanpa pikir panjang...aku angkut notebook & purse & HP...start enjin kereta..teros smpai kampung...hahahahahhaahaa "Assalamualaikum MAK"...terkejut mak den...kate xjadik balik..tp tetibe muncul plak...hahahaa sampai umah..teros masok bilik...aku tido...serius punye mengantok..tym drive tu..tuhan ajelah yg tau. tu yg aku malas nk drive kan kalo xcukup tido...tp karaoke jamban dlm kereta tu berjaya wat perjalanan aku ceria...thanx to carta 40 ERA...hahahahaa tapi mesti sape2 yg kat higway yg perasan/tertengok aku...kompem ngeri nak dengar suara katak terkepit kat buluh betong aku tu..hahhaahhaa.....ape2 pon layannnn

& ketika ni..makayah aku & adik aku kuar makan..tapi aku xdek selera nak join..bek aku men game..huhuhu:P....cume pikir esok tgh jek nk bawak depa makan kat Johnny's lah...hahahhaa..OWh lupe, Happy Birthday Mak. Makin tua mak..makin cun plak aku tengok..hahahaha bodek xhengat....nnt besdae akak, jgn lupe Oven seketui ok! wakakakakaa boleh plak, Mak buat kek siang tadi, tapi kene pau ngan Mak Long Munah aku..hahaha nak bawak ke KL tgk anak menantu katernye..ape2 ajelah Maklong..esok kitaorg beli kek kat kedai lah jawabnye...huhuhu :)

tapi kan laling aku mcm mengeluarkan bunyik xbest lah....dia jadik lagi [penah ke jadik sblom ni?]ishh xpenah lah...ni 1st tym....sejak beberapa minggu lepas..cume td tym aku kona baring [nmpk sgt penipu] nk masok tol ayer keroh..dia mengeluarkan bunyik yg sumbang itu...serang EON service...sekali dah tutup daaaa..last2 balik umah teros...huhuhu macam masalah bearing dia kot...xpe nnt kite call Sahabat EON...kalo xkopak kan duit aku TAK SAH lah dia ni kan..

Owh aku baru lepas tgk konsert AF td....boleh lah....aku suke persembahan Ain kot...sbb ade peningkatan...yg lain2 ok jek..xdek mslh...cume aku xtau ape mslh aku ni ngan si Farina tu....ke aku mmg xsuke dia...hahahahaa ape2 ajelah...esok aja aku sambung

Nota kaki: Ape yg kita pikir kan Tak selalu nye seperti ape yang terjadi

Comments

Kenanga said…
siannya yunio xmenang..xpo nok...tahun depan ado lagi..tu pon kalo kao masih disana..auummm~!
Yun said…
xmenang xpe..tu kan rezeki,..xdek rezeki nak kate ape kan.

kalo aku mmg mau di sini..mmg blh jek kekal di sini..tapi aku kite idop kene pikir byk bende...& kita ade pilihan...

ko ade pilihan mcm aku?

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.