Skip to main content

Home Sweet Home

Wargh....leganya, bila bangun tido wa nampak bilik wa yg macam kapal karam. Nak rase marah pon xjadik. sbb nye budak yg ddk dlm bilik wa ni dah xdek..dah poie keje...tu lah..tym blk smlm...xsempat jume sbb sampai Melaka pon dah kol 1am, & layan borak ngan mak pon sampi kol 3am....kekdahnye....masuk tido dlm bilik pon after subuh....& terjaga pg baru lah perasan bilik wa ni dah macam rumah setinggan. huh..NVM...tgu lah bdk tu blk malam ni. Siaplah! nilah hasilnya kot 3 minggu xmenjejakkan kaki kat Umah ni.

Aku tau sbb utama dia xkemas bilik...sbb unexpected aku blk minggu ni..hahaha naseb lah...ko tgu mlm nnt..peluru berpandu dah ready nak menyemburkan ape yg ptt...

membe wa tgh kacau bilau...ajak wa balik....bkn ajak..tapi paksa wa follow dia balik sekali..

pikir balik..

kene lah ikot..lg pon...bkn aku kene buat ape2kan..juz teman dia blk melaka..hehehehe dah lah membe tgh kacau bilau..takut plak ape terjadi...bawak kete pon mcm ape tah....wa layan borak jek lah..wa nak drive dia xbg...dia OK kate nye...tapi aku tgk mcm TAK OK langsung kan!

dah lah plan nk melepak ngan Azie xjadik sbb minah tu kene blk Kluang tgh semalam. dah lah plan lepak ngan bdk ATAT, last2 wa paksa dia ikot wa singgah kejap jumpe geng2 ATAT wa. Sempat lah panas bont** kat kerusi tu selama 10min. tapi xsempat wa kutip gossip kan..& xsempat pon minom kat Restoran Mug-Mug tu...hehehhee tapi wa pau air teh ais mira..wakaakkaaka

Payah betul melayan emosi org yg frust bechenta ni...jiwa wa kacau jugak..tp kacau dek kerana wa hilang semangat utk memikirkan hal KERJA...tu ajek..part jiwa kacau bab hati & perasaan kepada manusia..lom masuk topik berat dlm jiwa wa even adelah sikit2...sbb wa nye mslh laen lg byk memerlukan perhatian..cewahh.....balik kampung best...sbb dpt bg ikan makan..keh keh keh....(xtau ape kah kesinambungan menatang ni ngan balik kampung?)

wa suka balik kampung sbb leh menambah berat badan..hari ni jek wa melantak xhengat...sbb lauk utk makan TGH adalah masak lemak ketam..keh keh..lauk sampingan lain abaikan ajek lah...sbb wa dah xpandang....slurrppp slurrppp mcm dah lame xmakan lauk best2....

tersilap cakap wa plak...ni gare2 kazen aku lah mai pg td....sbb dengan mereka mmg datang mood sewel mmg wa lu...wa lu lah jawabnye kn...mmg pg td semua org sewel..keh keh keh,...

owh terlupa mlm ni Konsert AF final...mintak2 Shahir menang..biaq pi lah dia kayu xreti menari...tapi satu jek..tolong lah, jgn bg dia pakai suar hak ketat2.....hilang kemachohan dia..erkkk...serius xsesuwai ok...dia tu plak..sila lah menyanyi dok dendiam jek..xperlu bergerak..sbb buruk rupernye...keh keh keh

kalo last week angau tgk Badminton [tym malaysia lawan aku xlayan plak...sbb tu kalah kot! almaklomlah sbb aku bz dating ngan Mr. Google utk menyelesaikan kekusutan aku antara Vc ngan non Vc kan], tp tym final piala uber..china vs korea aku tgk ngan mira...seb bek pasukan yg disokong menang....teringat kat Ji ho & jun Pyo. wakakakakaa

lepas ni...sabtu mlm dah blh isytihar FREE leh pg meronggeng...sbb konsert dah xdek...lagi satu mlm ni kompem kene bertekak ngan ayah aku tok merebut remote kontrol...huh~

lagi satu....wa tgk transaction CC wa...mak eihhhh kene bekerja keras lg tok clear kan nih..haih*

mcm-mcm plak aku meraban dlm entry sengal ni...oklah....cuaca kat umah aku ni hujan dr pg td & skrg mendung..matahari segan nk tunjuk kan diri...

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…