Saturday, May 22, 2010

Home Sweet Home

Wargh....leganya, bila bangun tido wa nampak bilik wa yg macam kapal karam. Nak rase marah pon xjadik. sbb nye budak yg ddk dlm bilik wa ni dah xdek..dah poie keje...tu lah..tym blk smlm...xsempat jume sbb sampai Melaka pon dah kol 1am, & layan borak ngan mak pon sampi kol 3am....kekdahnye....masuk tido dlm bilik pon after subuh....& terjaga pg baru lah perasan bilik wa ni dah macam rumah setinggan. huh..NVM...tgu lah bdk tu blk malam ni. Siaplah! nilah hasilnya kot 3 minggu xmenjejakkan kaki kat Umah ni.

Aku tau sbb utama dia xkemas bilik...sbb unexpected aku blk minggu ni..hahaha naseb lah...ko tgu mlm nnt..peluru berpandu dah ready nak menyemburkan ape yg ptt...

membe wa tgh kacau bilau...ajak wa balik....bkn ajak..tapi paksa wa follow dia balik sekali..

pikir balik..

kene lah ikot..lg pon...bkn aku kene buat ape2kan..juz teman dia blk melaka..hehehehe dah lah membe tgh kacau bilau..takut plak ape terjadi...bawak kete pon mcm ape tah....wa layan borak jek lah..wa nak drive dia xbg...dia OK kate nye...tapi aku tgk mcm TAK OK langsung kan!

dah lah plan nk melepak ngan Azie xjadik sbb minah tu kene blk Kluang tgh semalam. dah lah plan lepak ngan bdk ATAT, last2 wa paksa dia ikot wa singgah kejap jumpe geng2 ATAT wa. Sempat lah panas bont** kat kerusi tu selama 10min. tapi xsempat wa kutip gossip kan..& xsempat pon minom kat Restoran Mug-Mug tu...hehehhee tapi wa pau air teh ais mira..wakaakkaaka

Payah betul melayan emosi org yg frust bechenta ni...jiwa wa kacau jugak..tp kacau dek kerana wa hilang semangat utk memikirkan hal KERJA...tu ajek..part jiwa kacau bab hati & perasaan kepada manusia..lom masuk topik berat dlm jiwa wa even adelah sikit2...sbb wa nye mslh laen lg byk memerlukan perhatian..cewahh.....balik kampung best...sbb dpt bg ikan makan..keh keh keh....(xtau ape kah kesinambungan menatang ni ngan balik kampung?)

wa suka balik kampung sbb leh menambah berat badan..hari ni jek wa melantak xhengat...sbb lauk utk makan TGH adalah masak lemak ketam..keh keh..lauk sampingan lain abaikan ajek lah...sbb wa dah xpandang....slurrppp slurrppp mcm dah lame xmakan lauk best2....

tersilap cakap wa plak...ni gare2 kazen aku lah mai pg td....sbb dengan mereka mmg datang mood sewel mmg wa lu...wa lu lah jawabnye kn...mmg pg td semua org sewel..keh keh keh,...

owh terlupa mlm ni Konsert AF final...mintak2 Shahir menang..biaq pi lah dia kayu xreti menari...tapi satu jek..tolong lah, jgn bg dia pakai suar hak ketat2.....hilang kemachohan dia..erkkk...serius xsesuwai ok...dia tu plak..sila lah menyanyi dok dendiam jek..xperlu bergerak..sbb buruk rupernye...keh keh keh

kalo last week angau tgk Badminton [tym malaysia lawan aku xlayan plak...sbb tu kalah kot! almaklomlah sbb aku bz dating ngan Mr. Google utk menyelesaikan kekusutan aku antara Vc ngan non Vc kan], tp tym final piala uber..china vs korea aku tgk ngan mira...seb bek pasukan yg disokong menang....teringat kat Ji ho & jun Pyo. wakakakakaa

lepas ni...sabtu mlm dah blh isytihar FREE leh pg meronggeng...sbb konsert dah xdek...lagi satu mlm ni kompem kene bertekak ngan ayah aku tok merebut remote kontrol...huh~

lagi satu....wa tgk transaction CC wa...mak eihhhh kene bekerja keras lg tok clear kan nih..haih*

mcm-mcm plak aku meraban dlm entry sengal ni...oklah....cuaca kat umah aku ni hujan dr pg td & skrg mendung..matahari segan nk tunjuk kan diri...

No comments:

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...