Skip to main content

Tak Paham

Malam Semalam, odw balik melaka ternampak lah.....


Bulan yang sangat Cantek.
(Gambar dari Google)

Serius cantek even smlm dah masuk 16 Jamadil Awal. Xsempat lah nk snap sendiri gambar tu kan. Dah aku balik sorang2 & drive pon sendiri kan..kalo nek bas tu blh lah jugak menyempatkan diri snap 1-2keping kalo xmembute kan. Seb baik lah bulan cantik utk dipandang, kalo TAK memang aku rase berasap lah sepanjang perjalan sbb nye. Jalan JEM tahap mcm balik cuti raya jek rupernye...bo-SAN ok! Kereta jalan tersenggut2....dah lah Jem yg tidak diketahui apekah musababnye.Nak kate ADE kemalangan...non-Ado ye! tp serius lah.....Bengang lah...sbb aku mengantok thp Gaban [sbb mengantok adalah dek kerana dah berapa hari tido tak nyenyak..asik terjaga jek tgh mlm kn..pehtu terkebil2 xleh tido blk]..kekdahnye..nak balik melaka memakan masa hampir 4JAM.....wat the %$^# lah kan. Itu lah yg aku TAK PAHAM kan..ape pasal lah lalulintas di highway ke selatan kene JEM...owhhh sungguh menyakit kan...mata + otak aku...

Ok, bebalik pd bulan, orang tua2 kate...alah petua lah..aku dengar2 aje..makcik2 ni bercerita pg tadi....Bulan terang..mean 15hb bulan Islam, baik utk pindah..tym bulan penuh lah kiranya. Ape kesesuaian Bulan ngan pindah tu..serius TAK PAHAM aku dibuatnye..aku xbertanya plak kan..hehehe malas nk menyampok..sbb aku ala2 blurr pagi td..nak hantar adik aku pg keje...labour day pon kene keje..nasib badan ko lah kan.... cerita pindah ni adalah sbb Abg sepupu aku yg dok umah mak ngah aku tu..nak pindah umah ujung bulan..tp ni dah masok bulan baru...xdek gaya nk pindah pon.wakakaka..jahat plak aku...:P tu yg makcik2 tu dok gossipkan...nak pindah...khamis mlm jumaat aritu bagus lah itu lah ini lah...aku juz curik2 dengar jek...teringat plak..geng2 aku ramai jugak yg nk pindah masok umah sndr kan...mcm si sepul & yam....rezeki depa dah dpt rumah sndr kn..aku ni...entah le.....ni tgh nak strikethrough salah satu senarai dlm "To Do List" aku utk 2010 ni pon payah. Even kebanyakkan nye adalah carry forward dr last year...wakakakaka tp rase nye...dpt potong 2 sekali gus kot..tgk lah mcm mane....tengah timbang berat, darab bahagi, baling campak ni ha....kalo kurang 2 dlm senarai...nnt blh tambah another 2 kan [tambah senarai utk beli rumah...huhuhu verangan]...hik22...mcm tu..sampai bile pon tak kan abis kan. Kalo dpt potong yg satu yg paling utama tu..dah kira...MELEGAKAN kesesakan+keserabutan otak aku ni. :) feeewwwww hope berjaya...

Nota kaki: Selamat hari Pekerja kepada semua yg berstatus PEKERJA...oppsss teringat plak, Isnin ni aku cuti....:P

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…