Skip to main content

Hafiz & Atika

Selamat Pengantin Baru kepada kazen aku Hafiz dan Isterinya Atika. [dalam pala otak aku, org nama hafiz ni mmg suka pd org nama atika jek ek?] keh keh keh... Hafiz ni muda dr aku..baru 24tahun tp jodoh dah sampai. dia ni mcm kes adik aku jugak lah yg kedua tu...langkah bendul..sbb si Hafiz ni ade kakak yg tua dr aku [Ita sila sedar diri..ko lagu tua dr aku] hehehee..mmg aku kene pelangkung ngan minah tu nnt. Ok, ni nama Jodoh dah sampai kan...

mula-mula bila makcik2 aku kate wife si hafiz mcm aku..serius aku xpercaya...tp mereka kate xdek lah same sgt..cume gambar kat banner tu...serius aku rase same plak..wakakakakaa

dan lagi satu..dengan spek yg baru....semua org ingat aku adelah adik aku..wakakakaaa mcm2 lah ayat2 makcik2 aku...aku xdpt blk mlk lah..sbb ade keje lah..pdhal yg aku ade keje tym majlis dibelah perempuan minggu sebelom nya..tu mmg aku xleh nk pg..sbb aku ade shoot wedding si Isda tu kan. pdhal..yg depan mate depa ni lah si Yun nye..wakakaka lawak jek...

owh ni..sedare mare belah bapak aku....yg seusia aku mmg agak xdek lah kn..keh keh keh..makanya..aku ber geng lah dengan kanak2 ribena aje...yg ala2 usia aku..tah mane2 tah....
ok ni lah si Atika...& anak2 buah asam gelugur....giller wa surrender nk handle budak2 ni

Klon dek yap suatu ketika dahulu
ok mak busu..jgn muntah dlm mangkuk nasik tu..keh keh keh
yg ni..ngelat buat keje....asik nk mamam jek...
makcik yg paling gigih bekerja..tidak pernah sekali mengelat mcm aku..
yupp mak lang ku yg dulu kurus..kini tidak lagi!
owh ni lah Pak ngah aku yg digeruni dr dulu hingga kini..:)
aku cuba nk candid gambar adik aku sndr..tp haram jadah..xpernah nk bg kerjasama...

Dik yap
Dak Abg
Dak ijat
Along yg mane anak nye perangai sebijik mcm mak dia mase kecik2 dulu..
giller punye penglipurlara yg aku xmampu nk handle...serius letey dowh layan anak ko
Adib yg macam2
Wak rahim[my busu yg selalu buli aku] & askar2 nye..
my mom & orang2 dapor

aik mak dah relax ngan mak2 sedare guwe
damn you..i dah upload 2kali gambar ni....nmpk sgt you giller glemmer kak aya oiiii
ni jek lah seketui gambar aku yg ade tym kenduri ni
yg lain2 sebelom setart penat
makpak pengantin
merahnye lah hai....
oklah Ita...disebabkan itu one..two jus mase hari kejadian....& dua-dua buat BATU...mmg sah..kite naik pelamin same...
asik ko tunggu aku..aku tgu ko..rasakan 2-2 org dah kene tgl...
Ini aje yg sempat aku snap...sbb dah sibuk angkat itu ini..wa dah xlarat nk kendong boipren i dah...& lepas zohor aku dah chow kejap pg kenduri Mr. Macha kat asahan sebelom kembali ke majlis di kala org dah berkemas..huhuhuhu [ni bukan mengelat ok...ni terpakse name nye]

Nota kaki: Semoga Dikurniakan anak yg berderet2...kekekekee

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…