Skip to main content

Kelelahan

Melayan budak2 ni..xperlu lah aku turun padang utk exercise..serius berpeluh ketiak aku ok. ni sesi mlm sebelom majlis...walaupon 4org..tp mcm 40 org jek yg berceloteh.
mcm mane aku boleh masuk dlm team kanak2 ni...sbb nye mereka percaya umor aku 13tahun..wakakaaka...

Sesi pembelajaran baru....bercerita memulakan kosa kata selain pada suatu hari....tp budak2 sekarang mmg cepat tangkap....tp agak kelakar lah ayat yg keluarkan...seperti

Hujung minggu yg lepas jadi masa lepas hujung minggu

Pada bulan lepas jadi bebulan lepas

& byk lg...mmg gelak terbahak2 lah aku dibuatnye...

tapi mmg betul lah..tym kenduri kendara ni je lah..kite akan jadik rapat ngan sedare mara..harap kn hari raya...mmg payah sbb xselalu nya akan jumpe...masing2 dah ade keluarga lain kn...yg bujang tu mmg senang lah kn...even aku yg bujang pon aku jarang dpt jumpe semua org tym raya,..
penonton yg setia
yg ni...si Jagung yg ramai awek....
kecik2 dah pandai mengayat ok!
& kecik2 dah reti paksa aku snap kan gambar dia..
owh lupa....
si jagung ni lah yg rebah depan pelamin tym kenduri kawen adik aku..
hahaha rebah disebabkan letih sgt dah mengantuk xreti nk tido..last2 tgh duduk depan pelamin dia rebah...menyebabkan semua org cuak..pdhal..dia tertido...serius lawak!

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…