Skip to main content

Kawin sana sini sinun

Nak kate letih tu takde lah sangat. Nak kate best tu....BEST lah kot..sbb dpt jumpe & bertekak ngan geng2 lame...dah lame kn xdek rase menyampah or sakit hati..wakakakakaa

Kejadian hari sabtu 19 Jun 2010...beberapa jam yg lepas....seawal subuh dah bangun gosok baju..SEMANGAT ok!, & gerak ke umah mira di Kg. Pasir berdengung, Hulu Kelang kerana tpt berkumpul kat umah dia...& naik kereta dia jek....trip kali ni agak sempit sbb aku nk menyelit jugak..hehehe makanya..5org dlm kete...aku, idan, mira, wafi & amir kecik..

perjalanan di mulakan pd jam 9.10am. pemandu berhemah...iaitu suami terchenta si mira...iaitu mr wafi, berjaya melaksanakan tugasan nya dengan jaya & selamat...kami sampai awal..11 lbh dah sampai..teros lepak kedai minum yg Atat leader penah bawa suatu ketika dahulu..cewah...mcm lame jek..pd hal..setahun yg lepas jek kejadian nye...hehehe & lepak sampai 12.30pm, lepas tu teros gerak ke rumah pengantin even pengantin nye xsampai2 lg...xpe g makan dulu...den dah lapar ok tym tu...sbb minum teh kelat kat kedai tu!

& dah setel mkn...pon pengantin xsampai....

dah mcm2 gaya kami lakukan...tetap xsampai2...hehehe tipu jek....xlame [lame lah jugak menunggu] barulah pengantin muncul...
tadaaaaaa.....selamat pengantin baru Ijan & Lilian...di doakan semoga ko berbahagia selamanya...jgn lupe doakan aku menyusul pula lepas ni..keh keh keh [kronik dah ni] & setelah pengantin duduk jek di kerusi makan..aku ngan mira menyelit utk bergambar..lantak pi..ape org nk kate..yg mane2 malu2 ayam nk bergambar..tgk jek lah ek..heheheeh
& perjalanan pulang perlu disegerakan kerana....satu kata sepakat tak diduga telah di ambil..iaitu nk serang kenduri si Apis & aqeela kat UPM,serdang. kol 2pmlbh jugak kitaorg belah dr umah pengantin...& perjalan pulang diteruskan....pemanduan wafi makin mantap,...sbb mengejar masa....

owh lupe nk cerita...dlm perjalanan pergi & balik...dok dlm kereta ramai2 tu..mmg keje nye berdebat ajelah...mcm nk gaduh2 manja pon ade..wakakakaa

mula2 isu....kad kawin..iaitu perkataan TURUT MENGUNDANG seisi keluarga. di mana..mmg memuskilkan..tp akhirnya nmpk lah kelogikan....ape yg kami pikir..cume idan jek yg mmg selalu..dtg kan mslh utk memahami ikut pemahaman kitaorg [korang paham ke ayat aku ni? hehehe]....& perdebatan tu mmg agak menarik...dr isu kad kawin ke isu GLC vs Badan berkanun..keh keh keh..& lagi.....akhirnya...semua yg kusut dpt dileraikan.....

mmg nmpk sgt ATAT dah lame xdek aktiviti kn...sbb tu pulun bertekak jugak...sbb dah lame simpan energy tok bertekak tu...

& perjalanan ke UPM, serdang berjalan lancar..& kami selamat sampai kol 4.45pm....seb baik pengantin & family dia masih ade lg...hehehe
kami sempat bergambar & mengepau gift yg berupa kek marble sedap..keh keh keh keh....

selamat pengantin baru Apis & Aqeela....moga...dpt anak berderet2...hehehehe
1...2...3....SMILE:)
eh sane pon ade org amik gambar...

eh eh...pengantin dah nk blah,...

& lepas tu..kami pon bergerak pulang ke ampang utk mencarik kedai makan...giller lapar ok..tp dlm purse aku hny ade RM2 & beberapa keping syiling...giller miskin kn..tp lapar...makanya...kene serang ATM...alhamdulillah..adelah sisa terakhor b4 gaji..hik22...

& makan..lepas makan lepak umah mira kejap sbb menunggu waktu semayang maghrib & kol 8.15pm baru lah gerak ke subang hantar amir kecik si anak mak...& aku pula teruskan perjalanan ke sek.11 utk bertemu sang pencinta...cewah...byk lah...berjumpa ngan buah hati den si Nisrina Nabihah & naufal....

si kakak bihah gumbira xtentu hala ngan kasut baru pink dr aku..hadiah besdae tp dah sebulan baru dpt..wakaakaka & adik naufal deman..kesian dia.....adik xdpt ape2...wakakaka...taun depan ek..:)

& kol 12am baru lah gerak blk...sib baik sedar diri dok mengacau keluarga org nk tido...wakaka sampai umah,..ni lah dia..try utk update gossip dr DD...hehehee & secara xlangsung aku rajin nk update entry ni

Nota kaki: gambar dr Mira ye..aku kutip kat fesbuk..gila pantas cik kak tu upload kn..hehehe

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…