Skip to main content

Sebab aku menguap byk kali siang tadi

Owh tetibe teringat.

Ape perasaan korang yg tengah lena di ulit mimpi, tetibe dapat call kene sumpah seranah di kala pukul 5.00am. DAMN! mcm lah siang tu takkan muncul lg..kalo ye pon nak maki hamun aku, tunggu lah esok pagi kan. rase nak bagi penampar!

lagi menyakitkan hati aku diserang tanpa usul periksa terlebih dahulu.

Nak kate perempuan bodoh. aku sendiri perempuan..nak kate perempuan suka bertindak melulu tapi aku rase xsemua perempuan begitu. Ok titik sini dulu

Kalo aku lah, as perempuan, kalo aku nye tunang ke, boipren ke, suami ke..ada perempuan lain..aku takkan carik perempuan yg lain tu..yg aku carik cuma boipren/tunang/suami aku tu. Aku setelkan dengan dia jek...sbb dia yg buat pasal ngan aku kan...perempuan lain tu xdek kene mengena kot...cuma dia tak ubah macam penambah perisa jek!

ok sambung, aku xpaham kenapa perempuan tu call aku pagi2 buta ni..nak terpekik2 kat telefon..kalo ye pon nk serang aku..sila lah jumpa aku..dah lah....serang aku tanpa sebab..aku kenal pon idak si lelaki nye tu..lagi muskil aku.....yg pelik nye....aku mamai...aku xbalas pon ape dia cakap..cume aku kate..aku xkenal..tapi perempuan ni sengal sbb tak nak paham..last2 aku juz tny..."dah sudah ke muntah kn semuanya?..kalo dah abis..assalamualaikum..lain kali tolong beradap sikit ketika bercakap dengan org lain"

xdek plak dia call aku balik ke ape..mungkin dia baru tersedar, yg dia tersalah org..mungkin no aku tu dia dpt tym dia mimpi dlm tido [pd hal no tu utk no ekor..opss bukan ok!]...ke dia main redah jek..ikut napsu marah dia...

baru ni aku teringat....setelah puas memerah otak memikirkan kejadian tu...

antara ayat dia yg aku ingat...

" xkenal ke no yg you tetiap hari call & sms?" sbb aku tny sape masa ni kot

"apsal you ni menggatal dengan hak org?" - serius aku xtau

"boleh tolong tak jangan kaco dia lagi" - mshlnye aku xpenah kaco pon

"lepas ni i tak nak tgk no you dekat no Jiji I" - Who is JIJI???????

Nota kaki: aku xkenal JIJI, no yg dia tny tu pon aku xpenah kenal, lagi satu, no maxis aku ni dah bape kurun xbertopup..lagi lah pelik!kalo ye pon nk berskandal...aku carik yg bujang lah! kalo tau hak org..even boipren org pon aku takkan kaco..kecuali aku tak tau lg status dia...dan tolong lah wahai perempuan..cek dulu..sebelom menyerang! tapi lebih baik ko serang laki ko..sbb dia yg menggatal kn!

** serius lame jugak aku leh layan dia membebel....adelah dlm 25minit**

dan

**aku berharap perempuan tu akan malu sendiri..bila dia menyedari..dia salah org**

ehh..belum abis

**dan aku nk kate...skrg ni aku xdek skandal dengan mane2 lelaki ok!**

Ok sampai sini saja dulu..meh tido...mlm ni dpt call mcm tu..sumpah aku publish no phone minah tu kat belog aku ni!

Comments

cyanamoose said…
JIJI tk kenal... JIJO kenal la... QUEEN of EQUINE GARDEN!!! auww!!
semut-terbersin said…
muahahahaha!! sure malu gilaa pompuan tuh!! tuh aa suke2 nak semburr...

kalo aku cik yunne, tak kire aa tgh mamai ke ape, aku sembur je balik! ahaha

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…